T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 3 ARALIK 2005 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Şemdinli dipsiz kuyu

Şemdinli’deki ‘patlama’ gittikçe derinleşiyor. İçişleri Bakanı Aksu, el bombası değil çöp kutusuna konan ‘büyük bir patlayıcı var’ derken, “Olayın zanlıları yakalandı” dedi. Aksu, Onur Kırtasiye’nin ‘buluşma yeri gibi’ olduğunu söyledi

Veli
Toprak

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, 9 Kasım’da Şemdinli’deki patlamanın çöp bidonuna konan patlayıcı ile gerçekleştiğini açıkladı. Aksu, “Büyük patlayıcı kullanıldı. Bomba ekibi çağıracaklarına, kendileri kurcalayınca patlama oldu” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında yapılan AK Parti MKYK toplantısında Şemdinli’de yaşanan olaylar masaya yatırıldı. Erdoğan, toplantıya geç kalınca Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, MKYK’ya başkanlık etti. Aksu, Hakkari ve ilçelerinde yaşanan son olaylarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Aksu, konunun yargıya intikal ettiğini vurgulayarak, sorumluların ortaya çıkarılacağını ifade etti.

BULUŞMA YERİ

Aksu, şimdiye kadar gündeme gelmeyen bilgiler verdi. Kitabevinden “Onur Kırtasiye” diye bahseden Aksu, “Adı kırtasiye. Kırtasiye diye bir şey yok. Sadece bir kaç kitap var rafta. Arka bölümde ise 7-8 kişinin yemek yediği bir alan. Ortalıkta yumurta kabukları... Buluşma yeri gibi. Hanın (pasaj) girişinde kırtasiye var. Gazete, kitap, dergi, kırtasiye malzemeleri herşey satılıyor. Burası (Seferi Yılmaz’ın kitabevi) kırtasiye bile değil” bilgisini verdi.

ÇÖP BİDONUNDA BOMBA

Aksu, olayda el bombası değil ‘büyük patlayıcı’ kullanıldığını vurgulayarak, “Çöp bidonuna büyük patlayıcı konulmuş. Bunu tespit ettik. Bunu görünce karıştırmaya başlamışlar. Bomba imha ekibini çağıracaklarına kendileri kurcalamışlar. Bidon kurcalanınca patlama olmuş” dedi. Aksu, patlayıcının kim tarafından konduğu konusunda değerlendirme yapmadı ancak, “Zanlılar yakalandı, adliye teslim edildi” ifadesini kullandı.

ÇİÇEK: NE DİYEYİM?

MKYK toplantısına başkanlık eden Bakan Gül, bu sırada Adalet Bakanı Cemil Çiçek’e dönerek, “Sizin söyleceğiniz bir şey var mı?” diye sordu. Çiçek, “Benden ne söylememi bekliyorsunuz? Yargıya intikal etmiş durumda. Yorum yapınca yanlış anlaşılıyor. Sonra farklı değerlendirme yapılıyor” karşılığını verdi. Başbakan Erdoğan, yurtdışı gezisi nedeniyle 1.5 saat kaldığı toplantıda Şemdinli olayları için “Ortada provokasyon var. Abartılacak bir şey yok. Yargıya intikal etmiş durumda. Sonucunu bekleyeceğiz. Ona göre hareket ederiz” değerlendirmesini yaptı.

Şemdinli’de 9 Kasım’da meydana gelen patlamada Mehmet Zahit Korkmaz ölürken, 11 kişi yaralanmış, bombayı bıraktığı öne sürülen itirafçı Zeynel ile bu kişiyle birlikte oldukları öne sürülen iki astsubay vatandaşlar tarafından yakalanmış, araçları tahrip edilmişti.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi