|
T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| A K T Ü E L | 14 ARALIK 2005 ÇARŞAMBA | ||
|
Sezer'e 'İyi Kalp' ödülü
Türk Kalp Vakfı'nca başlatılan "İyi Kalpli Ol" kampanyası kapsamında, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e "İyi Kalp" ödülü verileceği bildirildi. Vakıf tarafından yapılan yazılı açıklamada, 1975 yılında kurulan Türk Kalp Vakfı'nın, yeni yıla yeni bir vizyonla girmek amacıyla "İyi Kalpli Ol" kampanyası başlattığı belirtildi. Sezer'e ödülü 20 Aralık'ta törenle verilecek.
Fare beyninde insan nöronları
Fare ceninlerinin beynine şırınga edilen insana ait kök hücreler, normal şekilde çalışan beyin hücreleri olarak gelişti. Yayımlanan makaleye göre, bilimadamlarının elde ettiği sonuçlar, beynin gelişimi ve parkinson gibi insanlara özgü beyin hastalıklarının incelenmesi bakımından çok yararlı bir hayvansal örnek oluşturulmasını sağlayabilecek
ASİMO işe başlıyor! İnsansı robotu "Asimo" nisan ayında resepsiyon görevlisi olarak çalışmaya başlayacak. Honda firmasının bir şubesinin kafesinde resepsiyonistlik yapacak Asimo'nun görevi, müşterileri karşılamak ve onlara kahve ikramında bulunmak olacak.1,30 metre boyunda ve 54 kilo ağırlığındaki Asimo'nun seri olarak üretilip, yıllık 140 bin avro ücretle kiraya verilmesi de düşünülüyor. Hakkari'de 'Organize İşler' Hakkarililer 2 yıl aradan sonra sinemada film izleyebilecek. Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği ve başrolünü üstlendiği "Organize İşler" adlı film, 23 Aralık'ta Hakkari'de seyirciyle buluşacak. Kent merkezine asılan afişler ise Hakkarililer tarafından ilgiyle izlendi. Türk doktora ödül ABD'de çalışan çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Öner Özdemir, "Mast Hücresinin Öldürücülüğünü Değerlendiren Yeni Bir Metod" başlıklı çalışmasıyla ACAAI'nın verdiği 5000 dolar değerindeki ödüle layık görüldü. Dr. Özdemir'in çalışmasının, kanser tedavisi konusundaki araştırmalara katkıda bulunacağı kayde- dildi. İmparatorluk geleneğine kuş gribi engeli Japonya İmparatorluk ailesi, her yıl düzenlenen "ördeklerin bağışlanması" töreninden bu yıl, "kuş gribi korkusu" yüzünden mahrum kaldı. İpek ağlarla yakalanan ördeklerin daha sonra salıverilmesiyle gerçekleştirilen gelenek kuş gribi virüsü bulaşabilir korkusuyla bu yıl yapılamadı.
|
![]()
|
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |