T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A K T Ü E L 20 ARALIK 2005 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Herkes bakım peşinde

Kişisel bakım ve güzellik merkezleri her gün biraz daha yaygınlaşıyor. Sektör, kişisel bakıma önem veren dindar kadınlara da hitap etmenin yollarını arıyor.

Oktay
Mehmet
Sürekli çoğalan 'güzellik merkezleri'nin arasına, dindar kadınların da hizmet alabileceği mekanlar da katılıyor.

Bu amaçla kurulan güzellik merkezlerinden biri de İşadamı Mustafa Tuncer'e ait. Tuncer'in 2 milyon dolara kurduğu, güzelliğe ve güzelleşmeye dair her türlü hizmetin verildiği, merkezi benzerlerin ayıran farklılıklar da var. 'Este World' adlı merkez daha çok başörtülü hanımlara hizmet veriyor. Başörtülü kadınların da çalıştığı güzellik merkezi, yeni açılmasına rağmen İstanbul'daki başörtülü hanımların gözdesi olmuş bile. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Mustafa Tuncer, güzelleşmenin Müslüman kadınların da hakkı olduğunu düşünerek bu merkezi kurduğunu söylüyor. İşyerinde başı kapalı, başı açık ayrımı yapılmadığını vurgulayan Mustafa Tuncer, "Her kadın bakımlı olmalı.

Güzelleşmeyle ilgili problemlerini aşan aileler daha fazla huzurlu oluyor. Kendisine bakmayan hanımların ailelerinde, aile içi çatışmalar oluyor. Bu huzursuzluk bazen boşanmaya kadar gidebiliyor" dedi.

İSLAM BAKIMI TEŞVİK EDİYOR

Gazetemizin yazarlarından Hayrettin Karaman, 'Müslüman kadın güzelleşemez' diye bir kural olmadığını belirterek, "Müslüman kadın güzelliğini namahreme değil, mahremine yani evdeki eşine sunmalı. Eşlerinin yanında güzel ve ziynetli olmalı" dedi.

Müslüman kadının bakımlı olmasının teşvik edildiğini kaydeden Hayrettin Karaman, erkekte ipek ve altının süs olarak kullanılması yasaklanırken, kadında teşvik edildiğini anlattı. Peygamberimizin yakınlarının da eşlerine karşı süslenme araçları kullandığını, gözlerine sürme çektiklerine dikkat çeken Karaman, "Güzellik merkezlerinde caiz olmayan hizmetlerin dışında, 'sellülit tedavisi', sağlıklı olmak için 'diyet tedavisi' yaptırmalarında bir sakınca yoktur. Yeter ki güzelliklerini caiz olanlara sunsunlar" diye konuştu.

Milli Gazete yazarı Afet Ilgaz da Müslüman kadınına doğal olanın daha çok yakışacağına inanmakla birlikte, güzellik merkezlerine gitmelerinde dinen bir sakınca görmediğini söyledi. 'Bakımlı olmak hayata olan saygıdır. Herkes kendine çeki düzen vermelidir' diyen Ilgaz, "Hiçbir kadının güzellik merkezine gitmek için benden izin almak gibi bir lüksü olamaz. Ben diyorum ki Müslüman kadın da erkek de çocuk da bakımlı olmak mecburiyetindedir. Müslüman'a yakışan her an bakımlı ve temiz olmasıdır. Namazı da en bakımlı haliyle kılmalı" dedi.

MAHREMİNE BAKIMLI OLMALI

Zaman Gazetesi yazarı Ahmet Şahin de İslam dininde, Müslüman kadının nikahlısına, mahremine karşı bakımlı ve güzel görünmesinin caiz olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Müslüman kadının nikahlısının dışındakilere güzel görünmesi tasvip edilemez. Aksi durumla aile huzuruna da gölge düşürür. Çevresindekilerden üstün olup cazibe meydana getirmesi de desteklenemez. Müslüman kadının ihtiyacı olması durumunda çalışmasında dinen bir sakınca yoktur. Bunun şartı çalıştığı işyerinde güvende ve emniyette olmasıdır."

Obezite tedavisi

Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Arslan, başörtülü olarak, başı kapalı ve açık hanımlara hizmet vermekte bir sakınca görmediğini söyledi. Günümüzün en önemli hastalıklarından biri sayılan Obezite'nin en çok hanımları tehdit ettiğini belirten Arslan, "12 yıldır diyet uzmanı olarak çalışıyorum. Bugüne kadar her kesimden müşterilerim oldu. Benim görevim, hastamı ideal kilosuna çekerek sağlığına kavuşturmak. Kapalı bir diyetisyen olmam, hanım müşterilerimizi müspet etkiliyor. Hanımlar güven duyuyor. Daha rahat edeceklerini düşünerek bizi tercih ediyorlar" diye konuştu.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi