T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 21 ARALIK 2005 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Yüzde 10 seçim barajı düşürülmeli

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Seçim Yasası (SY) ve Siyasi Partiler Kanunu'nda (SPK) değişiklik isteyen TÜSİAD'a destek vererek, "Meclis içindeki ve dışındaki siyasi partiler destek verirse öncülük yapabilirim" dedi. Meclis Başkanı Arınç, TÜSİAD Parlamento Grup Başkanı Pekin Baran ve beraberindeki heyeti TBMM'de kabul etti.

Pekin Baran, Türkiye'nin seçim sürecine girmeden SY ve SPK'nın değiştirilmesi gerektiğini bildirdi.

TÜSİADın önerisine destek veren Meclis Başkanı Arınç, bu alanda düzenleme yapılmasını ilk isteyen kişinin kendisi olduğunu söyledi. Arınç, 3.5 milyon oy alan,ancak yüzde 9.5 oy aldığı için TBMM'de temsil edilemeyen siyasi partiler bulunduğunu, bu partilerin milletvekili çıkartamamasının temsilde adalete gölge düşürdüğünü kaydetti.

BAYKAL'A ŞARTLI DESTEK VERDİ

Seçimlerin 4 yılda yapılmasını isteyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın önerisine şartlı destek veren Arınç, "Bu dönem için değil, bundan sonraki dönem için 4 yılda yapılması olabilir" dedi. Arınç, siyasi etik yasasının çıkarılması gerektiğini belirterek, çalışmayı muhalefet partileriyle paylaştıklarını söyledi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi