|
|
|
Bugünkü Yeni Şafak |
|
|
|
|
|
|
ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA MACARİSTAN'ın başkenti Budapeşte'de devam eden Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda Türk güreşi yenilip yutulamayacak iddialarla sarsıldı. 66 kiloda İsrailli rakibine elenen dünya ve Avrupa şampiyonu Şeref Eroğlu, basın toplantısında zehir zemberek açıklamalar yaptı.
'20 BİN DOLAR RÜŞVET' EROĞLU şöyle konuştu: "Maçımdan önceki gece federasyon başkanı Ustaoğlu beni arayıp, (Avrupa Federasyonları Birliği Başkanı Bulgar Seno Senov, FILA üyesi Ahmet Ayık'ı aramış ve kafilemizden birinin Kübalı güreşçiye sana yenilmesi için 20 bin dolar rüşvet teklif ettiğini söylemiş) dedi.."
'HAKEMLERE KUŞATMADA' "BU iddia nedeniyle hakemlere ben Kübalı ile karşılaşırsam dikkat edilsin diye talimat verilmiş. Sabaha dek uyuyamadım. Sonra İsrailli ile maça çıktım. Bulgar mafyasının etkisindeki hakemler beni yendirdiler. Biz ter atarken, Ahmet Ayık mafyavari oyunlarla Türk güreşini baltalıyor."
'AYIK NASIL KAZANDI' "BEN Ahmet Ayık'ın başkanlığı zamanında kimin nasıl şampiyon olduğunu da, Ayık'ın kendisinin güreşirken nasıl madalyalar kazandığını da iyi biliyorum." Daha sonra konuşan federasyon başkanı Ustaoğlu da hakemleri suçladı. Ahmet Ayık ise açıklamaların ayıp olduğunu söyledi. Avluca teselliyi bronzla verdi
Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda, 84 kiloda Nazmi Avluca Dünya 3.'sü oldu. Rus güreşçiye yenilen Avluca, daha sonra Polonyalı ve Ukraynalı rakiplerini yenip bronz kazandı. Şeref Eroğlu ve Mahmut Altay elendiler. Bugün Hamza Yerlikaya, Bünyamin Emik ve Yekta Yılmaz Gül mindere çıkacak.
|
|
![]() |
|
|
|
|