AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
E K O N O M İ

Korku tacirlerinin kriz bekleyişi boşuna
Uluslararası yatırım bankası Morgan Stanley, Avrupa Birliği (AB) ile müzakerelerin tam zamanında başlamaması durumunda bile Türkiye'nin yeni ekonomik yapısının, mali bir felaketi önleyebilecek güce sahip olduğunu bildirdi. Morgan Stanley tarafından yapılan analizde, müzakelerin zamanında başlayacağı, ancak aksi bir durumda bile yeni ekonomik yapının, eskiden olduğu gibi bir ekonomik krize meydan vermeyeceği belirtilirken, "korku tacirlerinin Türkiye'de ekonomik bir çöküntü beklemesine rağmen, Türkiye'nin yeni ekonomik yapısı, artık mali bir felaketi önleyecek güce ulaştı'' denildi. Analizde, yürütülen ekonomik programın Türkiye ekonomisini artık şoklara karşı çok daha dayanıklı bir yapıya ulaştırdığı kaydedildi.

  • LONDRA

     Hazine'den 581 gün vadeli tahvil ihalesi
    Hazine, bu hafta tahvil ihalesi düzenleyecek. Yarın 581 gün vadeli Yeni Türk Lirası cinsinden iskontolu devlet tahvili ihalesi yapılacak. 5 Ekim'de ihraç edilecek kağıtların geri ödemesi, 9 Mayıs 2007 tarihinde gerçekleştirilecek. Söz konusu tahvil TRT090507T17 tanımlı senedin yeniden ihracı olacak.

  • ANKARA

     Eker'den balık çiftliklerine destek
    Bodrum'da kurulan balık çiftlikleri nedeniyle eleştirilen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, çiftliklere sahip çıktı. 5 yıl önce Çevre Düzenleme Planı kapsamında Salih Adası çevresinin balık çiftliklerine bırakıldığını bildiren Eker, "Buraya 350 milyon dolar yatırım yapılmış. 2013 yılına kadar sözleşmesi olanlar var. Hukuken benim yapacağım birşey yok" diye konuştu. Eker, balık çiftliği açmak için Çevre Bakanlığı, Turizm Bakanlığı'nın da içinde olduğu 9 ayrı devlet kurumundan izin alınması gerektiğine dikkat çekti. Çiftliklerin çevreye zarar verdiği yönündeki eleştirilere cevap veren Eker, "Çiftliklerin tamamına ÇED raporu verilmiş" dedi. Kendisinin balık çiftliklerine ödül vermediğini vurgulayan Eker, bölgede kurulan ve ISO 140001 belgesi alan bir çiftlikte inceleme yaptığını bildirdi. Eker, "Ben bu konuda çok katı değilim. Milli menfaatler ne gerektiriyorsa onu yapacağız. Ama benim Tarım Bakanı olarak yapacağım görev belli, denetimleri aksatmadan gerçekleştirmek. Şahsen ben balık çiftliklerinin turizme ve çevreye zarar verdiği için kaldırılmasına karşıyım" dedi.

  • HAMDİ ATEŞ / ANKARA

     Bir Armağan da Ümraniyeli hanımlara
    Armağan Giyim Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi ikinci mağazasını Ümraniye'de hizmete açtı. 1977 yılında kurulan ve ilk mağazasını Fatih'te açan Armağan Giyim, çok çeşitli ürün yelpazesi ile sadece bayanlara hitap ediyor. Armağan Giyim Sanayi Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Armağan, Osmanbey'de toptan satış mağazalarının olduğunu, ürünlerin yüzde 80'inin Okmeydanı'nda bulunan kendi fabrikasında üretildiğini bildirdi. Kaliteye önem veren Armağan Giyim'in her gelir grubuna hitap etmeyi ilke edindiğini belirten Armağan "Ürünlerimizi kendi stilist ve modelistlerimiz hazırlıyor. Makine parkurumuzda günde bine yakın ürün satışa hazır hale geliyor. Firmamız sadece iç piyasaya değil, İngiltere, Avusturya, Fransa , Danimarka ve Arap ülkelerine de ihracat yapıyor" dedi.

  • OKTAY MEHMET

     Piyasada sahte bal gerçeğinin iki katı
    Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Teşkilat Sekreteri Mustafa Sarıoğlu, Türkiye'de sahte bal imalatının her geçen gün artığını ileri sürerek, üretimin yaklaşık iki katı sahte bal imalatı gerçekleştirildiğini iddia etti. Tarım Bakanlığı ile birlikte bir süre önce başlattıkları denetim çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Sarıoğlu, ülke genelinde son 20 günde yaptıkları operasyonda 120 tonun üzerinde sahte bal ele geçirdiklerini söyledi. Sarıoğlu, şöyle konuştu: "Ancak mevzuattan kaynaklanan bir takım boşluklar var. Arıcılar olarak bal paketlemesi yapılan tesislerde, reçel ve helva gibi ikinci bir ürünün paketlenmesine izin verilmemesini istiyoruz. Bal paketleme tesislerinde yapılan denetimlerde glikoz ve şurup ele geçiriliyor, ancak işyeri sahibi reçel ve helva yaptığını söylüyor. Ancak, raflarında reçel de yok helva da."

  • ADANA



  • 3 Ekim 2005
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED