AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
E K O N O M İ
TMSF tasarruf zengini

Açık arttırma yöntemiyle satışa çıkardığı batık banka mallarından 4-5 milyar dolar gelir bekleyen TMSF, kurum içi tasarruf tedbirlerinden de 13.5 trilyon lira kazandı

  • ERHAN SEVEN / ANKARA
    Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), hesaplarındaki usulsuzlükler nedeniyle el konulan bankaların mal varlıklarını satışa sunarken, kurum içinde de tasarrufa gidiyor. Açık arttırma yöntemiyle bankaların mallarını satışa çıkartan fon, 2005 yılı içinde 4-5 milyar dolar arasında bir gelir elde etmeyi planlarken, son bir yılda yaklaşık 13.5 trilyon liralık bir tasarruf da yaptı. Kurum, personel, yolluk, hizmet alımı, tüketim malları gibi 7 kalemde tasarrufa giderek 13 trilyon 550 milyar liranın kasasında kalmasını sağladı.

    Fonun öncelikle artan personel ihtiyacını karşılamak için fon bankalarından geçici personel alımı yapmaya başladı. Bunun yanında ayrılan personelin yerine de yeni alımlar yerine daireler arası nakil işlemleri yapan kurum bu sayede personel giderlerinde azalma sağlandı. 535 olan personel sayısı 481'e düşürüldü. 26 trilyon 475 milyar olan personel ödeneğinden 18 trilyon 266 milyar 447 milyon lira harcandı. Bu ödenekten yüzde 31 oranında tasarruf sağlandı. TMSF bütçesinde 1 trilyon lira ayrılan yolluk ödeneğinden de 410,5 milyar lira harcandı ve yüzde 58.94 tasarruf sağlandı. Yine tasarruf tedbirleri kapsamında hizmet alımları için ayrılan 14,6 trilyon liranın 12 trilyon lirası harcandı. Bu sayede kurum yüzde 17.81 oranında tasarruf sağlayarak paranın kasada kalmasını sağladı.

    İhale süreci Şanlıurfa Çimento ile sürüyor

    TMSF, Uzan Grubu'nun el konulan çimento şirketlerinin satışına devam ediyor. Bugün Şanlıurfa Çimento ile başlayacak satışlar, yarın Ergani Çimento, çarşamba günü ise Van Çimento ile sürecek. Çimento fabrikalarının satışları 20 Ekim Perşembe günü Trabzon Çimento'nun ihalesi ile sona erecek.

    7 kalemde yüzde 25'lik tasarruf

  • Personel giderleri 8,2 trilyon lira
  • Yolluk ödeneğinden 589,5 milyar lira
  • Hizmet alımları için 2,2 trilyon
  • Tüketim malları ve malzeme alımları 400 milyar lira
  • Onarım giderleri 495 milyar lira
  • Demirbaş alımları 501 milyar lira
  • Taşıt alımları 376 milyar lira

    Böylece 2004 yılında TMSF'ye ayrılan 53 trilyonluk ödenekten 39,4 trilyon lira harcandı, 13,5 trilyon lira ise tasarruf edildi.



  • 17 Ekim 2005
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED