AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
Fransız milletvekillere
Türkiye'yi tanıtım atağı

Fransız Parlamentosu'nun resmi gazetesinde Türkiye özel eki yayınlandı. Özel ek Chirac da dahil tüm politikacılara gönderildi

Türkiye, AB'ye tam üyelikte sorun çıkaran Fransız parlamenter için tanıtım atağı başlattı. Fransa Meclisi ve Senatosu'ndan başlanan tanıtım kampanyası çerçevesinde, Fransız Parlamentosu Resmi Gazetesi 'Le Journal du Parlement' ile yapılan işbirliği çerçevesinde Türkiye özel eki hazırlandı. Türkiye özel eki, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac dahil tüm politikacılara gönderildi. Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan ve Türkiye hakkında eksik bilgilerle hareket eden Fransız parlamenterlere Türkiye'yi daha iyi tanıtmak ve anlatmak için hazırlanan 55 sayfalık özel ekte, Türkiye'nin son yıllardaki ekonomik ve siyasi hamlelerinden bahsedilirken, GAP projesinden otoyollara, turizme kadar tüm konulara geniş yer veriliyor.

Kapağında Boğaz Köprüsü ile fotoğrafının yer aldığı özel sayıda, aşbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye'nin ekonomik gücü ve özelleştirme projeleri hakkında bilgiler veriyor.

Türk ve Fransız işadamlarıyla diplomatların yazılarının da yer aldığı özel sayıda, Türkiye'nin, tarihi boyunca 'Avrupa ile Asya arasında, yüzünü Batı'ya dönen çok önemli bir köprü ülke olduğu' vurgulanıyor. Gazetede, Türkiye'nin endüstriyel gelişimine de geniş yer veriliyor.



17 Ekim 2005
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED