AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
D Ü N Y A
SURİYE AYAKTA

Şam'da BM raporunu protesto etmek için bir milyon kişi toplandı. Katılımın yüksek olmasını sağlamak için bütün vatandaşlara cep telefonundan mesaj gönderildi. Göstericiler, "Kanımızla, ruhumuzla Beşşar seni savunacağız" sloganları attı

Suriye'de bir milyon kişi, Lübnan'ın eski Başbakanı Refik Hariri suikastına ilişkin olarak Şam yönetimini suçlayan BM raporunu protesto etti. Başkent Şam'da toplanan çoğu gençler ve kamu çalışanlarından oluşan yüz binlerce gösterici, BM soruşturmasını, İsrail'e ve Irak'ın işgaline karşı olduğu için Suriye'ye baskı kurulması amacıyla Washington yönetiminin teşvik ettiğini öne sürdü.

Katılımın yüksek olmasını sağlamak amacıyla bütün vatandaşlara cep telefonlarından mesaj gönderildi. Yapılan gösteri nedeniyle Şam'ın birçok caddesi ve yolları trafiğe kapatıldı. Gösteride Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'ın resimleri ve Suriye bayrakları taşındı. Dev gösteride Suriye ve Cumhurbaşkanı Esad lehine, "Beşşar aldırma tüm Arap halkı seninle birlikte"gibi sloganlar atıldı.

"Amerika'dan korkmuyoruz"

Bazı göstericiler , "Amerika'dan korkmuyoruz. Kahrolsun Amerika'' diye sloganlar atarken, bazı göstericiler "Suriye, Irak değildir'' yazılı pankartlar taşıdı. Okulların da öğrencilerin gösterilere katılmasına izin verdiği belirtildi. Çoğunluğu öğrencilerin meydana getirdiği gösteride, katılımcılar "Allah, Suriye ve Beşşar; hepsi bu" şeklinde sloganlar attı. "Kanımızla ruhumuzla Beşşar seni savunacağız" diyen göstericilerden bazıları "Siyaseten hazırlanan Mehlis raporuna hayır" şeklinde pankartlar taşıdı. Şam'da yapılan gösterinin aynısı Halep'te de yapıldı.

  • ŞAM

    Esad'dan BM'ye 'Hariri' mektubu

    Suriye Haber Ajansı'nın (SANA) haberinde, "Devlet Başkanı Beşşar Esad, BM raporu konusunda Suriye'nin tavrıyla ilgili BM Güvenlik Konseyi üyelerine mektuplar gönderdi" denildi. Haberde, mektubun içeriğine ilişkin ayrıntı verilmedi.

    Bugün yapılması planlanan BM Güvenlik Konseyi toplantısında, Suriye'den BM soruşturmasında işbirliği yapmasının istenmesi bekleniyor.

    ABD ve İngiltere, eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri suikastiyle ilgili hazırlanan BM raporundaki bilgilerin "çok ciddi" olduğunu ve bu yüzden uluslararası toplumun Suriye'ye karşı harekete geçmesi gerektiğini belirterek, bu ülkeye karşı baskıyı artırmıştı. BM Soruşturma Komisyonu Başkanı Detlev Mehlis'in raporunda, Hariri'nin Suriye ve Lübnan istihbarat servislerinin dikkatlice hazırladıkları bir terörist eylem neticesinde suikasta kurban gittiği bildirilmişti. Raporda, Suriye'nin Hariri suikastıyla ilgili BM soruşturmasında işbirliği yapmadığı da kaydedilmişti. Şam yönetimi, "siyasi amaçlı" olarak değerlendirdiği raporu reddetmiş ve raporun Suriyeli yetkilileri suçlamak için yeteri kadar kanıt sunamadığını açıklamıştı.

    Öte yandan, Fransa, BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'yle ilgili karar çıkarmasını istiyor. Fransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy, Paris'te düzenlediği basın toplantısında, BM'nin, Suriye'den Refik Hariri suikastına ilişkin uluslararası soruşturma kapsamında uluslarararası toplulukla tam işbirliğine girmesinin isteneceği bir karar çıkarmasını beklediklerini belirtti.

  • ŞAM



  • 25 Ekim 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED