AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
885 gün sonra buluştular

Başbakan Erdoğan ile Necmettin Erbakan tam 885 gün sonra acı bir nedenle biraraya geldi. Erdoğan, eşi Nermin Hanım'ı kaybeden Erbakan'ı Balgat'taki konutunda ziyaret ederek başsağlığı diledi

  • ERHAN SEVEN/BİLAL ÇETİN/VELİ TOPRAK/
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski lideri Necmettin Erbakan ile tam 885 gün sonra taziye ziyareti nedeniyle bir araya geldi. Erdoğan ile Erbakan en son 21 Mayıs 2003'te bir THY uçağında görüşmüştü. Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa ve Ankara milletvekili Faruk Koca ile birlikte Erbakan'a taziye ziyaretinde bulundu. Erbakan, ziyaret sırasında Erdoğan'ı yanına oturtturken, Eyüp Fatsa, Erbakan'ın elini öptü. Emine Erdoğan, alt katta Erbakan'ın kızları Elif ve Zeynep'e taziyelerini iletti. Emine Erdoğan, binadan ayrılmadan önce Erbakan'ın yanına giderek başsağlığı diledi.

    Erdoğan sağlığını sordu

    Erdoğan, Erbakan'ın elini sıktı ve öpüşerek "Hocam başınız sağolsun. Takdiri İlahi'nin önüne geçilemiyor. Merhumeye Allah'tan rahmet sizlere sabr-ı cemil niyaz diyorum" dedi. Başbakan Erdoğan, Erbakan'ın sık sık sağlık durumunu sordu. Nermin Hanım'ın son günlerini anlatan Erbakan, ciddi bir rahatsızlığının bulunmadığını belirerek, "Ancak yüksek tansiyonu vardı. Pazartesi günü anjiyo olmak için hastaneye yattı. Hastanedeki doktorlar büyük bir ihtimam gösterdi. Vefatından önce de onu yaşatmak için büyük çaba harcadılar. Doktorların hiçbir ihmali olmadı. Ancak anjiyo olduktan sonra eve gelmesinin ardından, bizim ihmalimiz olabilir. Bazı şeylere dikkat etmedi" diye konuştu.

    Birçok acı yaşadım

    Dünyanın fani olduğunu söyleyen Erbakan, şunları anlattı: "Her insan mutlaka ölümü tadıyor. Ben hayatımda birçok acı yaşadım. Annemin acısını yaşadım. Babamını acısını yaşadım. Kardeşim acısını yaşadım. Şimdi de eşimin acısını yaşıyorum. Bu benim için acıların en büyüğü oldu. Ama biz iman sahibi insanlarız. Allah imanla gitmeyi nasip etsin." Erdoğan da "Her ölümün acısı başka başka olur. Hanımın, evladın, kardeşin, babanın acısı başka olur. Allah sabır versin" diye konuştu. 30 dakika süren ziyaretin sonunda Erdoğan, izin istediğinde Erbakan'ın yerinden kalkma girişimine "Rahatsız olmayın efendim" diyerek engel olmak istedi. Ancak Erbakan, yerinden kalkarak salonun kapısına kadar Erdoğan ile ziyaretçileri uğurladı.

    21 Mayıs 2003'ten sonra ilk görüşme

    Başbakan Erdoğan ile Erbakan, son olarak THY'nin tarifeli uçağında karşılaşmışlardı. Erdoğan, Başbakanlık görevini üstlendiği ilk aylarda tarifeli uçağa binmeyi tercih ediyordu ve o dönemde Erbakan ile Ankara-İstanbul seferinde aynı uçakta yolculuk etmişlerdi. 21 Mayıs 2003 günü Erdoğan ile Erbakan uçakta görüştükten sonra bir daha bir araya gelememişti. Nermin Erbakan'ın taziye ziyareti için biraraya gelen Erdoğan ile Erbakan böylece 885 gün sonra buluşmuş oldu.

    Ekmeği bile evde pişirirdi

    Necmettin Erbakan eşi Nermin Hanım'ın hayatındaki en büyük desteği olduğunu anlatarak şunları söyledi: "İnsanın eşi hayatındaki en büyük yardımcısı oluyor. Nermin Hanım da benim en büyük desteğimdi. Onunla birçok zorlukları göğüsledik. Onunla beraber güldük, beraber ağladık. Ben kendisine hakkımı helal ediyorum. Ben siyasetle uğraşırken o da bana destek verdi. Ben çocuklarıma vakit ayıramazken o çocuklarımın yetişmesi için üstün gayret gösterdi. Çocuklarımın mükemmel bir şekilde yetişmesinde onun payı büyüktür. Nermin Hanım takva sahibiydi. Harama kesinlikle yaklaşmazdı. Fırında yapılan ekmeklerin hangi un veya katkı maddesi ile yapıldığını bilmediği için ekmeğimizi bile evde kendi pişirirdi."

    'Herkes ölümü tadacaktır'

    Adalet eski Bakanı Şevket Kazan ile birlikte ziyarette hazır bulunan Diyanet İşleri eski Başkanı Lütfi Doğan, Türkçe ve Arapça olarak Kur'an-ı Kerim'den bazı sure ve ayetleri okudu. Doğan, "Her canlı ölümü tadacaktır. Dünya hayatı bir nimettir. Dünya hayatı, hem bu dünyayı, hem ahireti, hem de Allah'ın sevgi ve rızasını kazanmak için bir nimettir" mealindeki ayetleri okudu.



  • 25 Ekim 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED