AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Müteahhitlere uyarı

TEM Otoyolu Metris Kavşağı ile İkitelli Kavşağı'nın yapım çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çalışmanın en kısa sürede bitirilmesini istedi.

  • İSMAİL ZELVİ-İSTANBUL
    TEM Otoyolu Metris Kavşağı, ile İkitelli Kavşağı'nın yapım çalışmalarını denetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bürokratlardan çalışmalar hakkında bilgi aldı ve çalışmaların bir an önce bitirilmesi talimatını verdi.

    İnşaat alanlarında müteahhitlerle konuşan Topbaş, bundan böyle bütün ihalelerin AB'ye açık olacağını, çalışmaların trafiği en az etkileyecek şekilde ve en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. "Kente saygılı, işini kenti rahatsız etmeden yapan müteahhitlere ihtiyacımız var" dedi.

    Hummalı çalışmanın sürdüğü Metris Kavşağı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Yunus Balta ve yüklenici firma İSFALT A.Ş. yetkilisinden bilgi alan Başkan Kadir Topbaş, gece gündüz, 24 saat çalışma istedi. Topbaş, "Artık zaman kaybetmeye tahammülümüz yok. 24 saat çalışın. Özellikle de gece 22.00-05.00 arası çalışmaları artırın. Gerekirse projektörlerle ve vardiyalı çalışmaları kesintisiz sürdürün" dedi.

    Türkiye'nin 3. büyük kavşağı

    Metris Kavşağı bağlantısı tamamlandığında İstanbul'un önemli bir trafik sorunu çözüme kavuşacak. 30 Ocak 2004 tarihinde yapımına başlanan TEM Metris kavşağı düzenleme inşaatı, Kasım 2005'de hizmete giriyor. İstanbul'un 3. büyük kavşağı olan Metris Kavşağı, şehrin en büyük yerleşim birimi Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Sultançiftliği bağlantısındaki trafik sıkışıklığını bitirecek. Kavşak kollarına ait yolların ortalama genişliği 10 metre, tüm bu kollara ait uzunluklar toplamı ise 15 kilometre civarında.

    Kurbağalıdere artık temiz

    Dünyanın en büyük çevre koruma projelerinden biri olan "Kadıköy Çevre Koruma Projesi" kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğü'nün Kurbağalıdere'de yürüttüğü temizleme çalışmaları, tekne geziyle gazetecilere tanıtıldı. Gezi sırasında derenin yüzeyinde bulunan çok sayıda balık yavrusu medya mensuplarının objektiflerinden kaçmadı. İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur ve gazetecilerle birlikte Kurbağalıdere'deki çalışmaları yerinde inceleyen Kadir Topbaş, evsel atıklar ile ve atıksulardan tamamen arındırılan derenin yeniden hayat bulduğunu söyledi. Kurbağalıdere 4 bin 500 yıllık tarihiyle Yontma Taş Devri'nden bu yana İstanbul'un ilk yerleşim alanlarından biri olduğunu belirten Topbaş, gelinen noktanın korunması için çevre sakinlerinden çöp ve atıksuları dereye akıtmaları konusunda uyarıda bulundu.

    Tüp Geçit'e dev su borusu

    2040 yılında İstanbul'a getirilecek olan Melen Suyu'nu Avrupa Yakası'na geçirmek için Tüp Geçit projesinden istifade edecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Topbaş, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan ikinci bir iş yapmamak için Tüp geçidin boğaza yerleştirilmesi sırasında her iki tarafına su boruları yerleştirilmesi için izin istedi. Topbaş, tüpgeçitin yanına döşenecek su borularının İstanbul için bir alternatif oluşturacağını belirtti.



  • 29 Eylül 2005
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED