AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Geleceğin dünyasına yolculuk
Geleceğe hitap eden Gattaca, Ethan Hawke'ın mükemmel oyunculuğuyla ekranda. Teknoloji esiri insanlığı konu alan film, felsefi mesajlar içermesiyle dikkat çekiyor.

Oraining Day filmi ile 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ına aday gösterilen Ethan Hawke, 'Kill Bill' ve 'Pulp Fiction' gibi sayısız filmle tanıdığımız Uma Thurman ile iki kez Oscar'a aday gösterilen Jude Law gibi ünlü isimlerin yer aldığı filmin senaryosunu, 'Truman Show' filmi ile 'En İyi Orijinal Senaryo' dalında Oscar'a aday gösterilen Andrew Niccol yazdı. Niccol aynı zamanda filmin yönetmenliğini de üstlendi. Geleceğin dünyasında geçen filmde, Gattaca Uzay Birliği ile uzaya seyahat edebilme amacını gerçekleştirebilmek için, seçkin bir genetik harikası olan birinin kimliğini alarak sistemi kandırmaya çalışan Vincent Freeman isimli insanın hikayesi anlatılıyor. Bu dünyada, bir doğal doğum ürünü 'geçersiz' insanlar, bir de mükemmel genetik kodları ile hazırlanmış seçkin genetik harikası insanlar yaşamaktadır. Vincent ise, test tüplerinde yaşayan tasarımcıların yönettiği bir dünyada yaşamaya çalışan bir doğal doğum ürünüdür, yani bir geçersizdir. Mükemmellikten uzak genetik kaderini değiştirmek ve rüyalarını gerçekleştirmek isteyen Vincent, genetik kodlarını satmak isteyen Jerome adında bir 'geçerli'yle tanışır. Jerome'un kan, idrar ve saç örneklerini kullanan Vincent kendine yeni bir kimlik edinir.

Gattaca

Yön: Andrew Niccol Oyn: Ethan Hawke, Uma Thurman, Jude Law, Gore Vidal
KANAL D / 00.45


HONORÈ BALZAC

Fransız edebiyatının devi Honore de Balzac, 18 Ağustos 1850'de öldüğünde arkasında 85'i tamamlanmış, 50'si taslak halinde kalmış 135 roman bıraktı. Bugün ekrana gelecek, JoÈe Dayan'ın yönettiği 120 dakikalık iki bölümden oluşan film, yazarın iniş çıkışlarla dolu ilginç hayatını anlatıyor. Başlangıçta deneme mahiyetinde yazılar yazan Honore de Balzac, kitapları okunmayınca, gazetelerde makaleler yazmaya başlar. Ticareti çok seven Balzac, bir süre sonra kendi kitaplarını basmak için matbaacılığı dener fakat burada da başarılı olamaz. Yaşamak için yeterli maddi imkanları bulamayınca borçlanmaya başlar. Yavaş yavaş ülke sınırlarını aşan şöhretinden yararlanmaya başlar fakat istediği başarıyı ve mutluluğu bir türlü yakalayamaz.
[TRT 1 / 21.15]


İyilik melekleri bebek çetesinin peşinde

Şevket Çoruh ve İdil Fırat'ın rol aldığı Canın Sağolsun'da; iyilik melekleri Tayfun ve Sevgi bu kez bebekleri kaçırıp satan bir hemşire ve onun bağlı olduğu çete ile uğraşmak zorundadır. Tayfun hasta bakıcı, Sevgi ise hemşire olarak hastanede görevlerine başlarlar. Hastane içinde uzun koşuşturmacalar sonunda bebeğin ve annesinin kaçırılmasına engel olamazlar. Bu kez bebek kaçıran bu çeteyi yakalamak için sevgi hamile kalır ve doğum yapar. Bu sayede hemşirenin dikkatini çekerler ve onu tuzağa düşürürler.
[ 21.45 / STAR ]


Veresiye veren bakkalın hazin sonu

Haydar, hayata hep iyi tarafından bakmaya çalışan, kimse hakkında kötü şey düşünmeyen bir köy bakkalıdır. Parası olmayana veresiye mal vermektedir. Ancak zamanla köylü, Haydar'ın yumuşak yüzünü kötüye kullanmaya başlar. Alacaklıları, paraları bulunduğu halde Haydar'a olan borçlarını ödemezler. Mal aldığı toptancıya epey borcu biriken Haydar, alacaklarını tahsil edemediği için borcunu ödeyememektedir. Eşi Meryem de Haydar'ın bu yumuşak yüzlülüğünden şikâyetçidir. Bir gün, toptancı gelip mallarını geri çektiğinde, Haydar iflas eder.
[ 20.00 / SAMANYOLU ]


FİLMLERDEN SEÇMELER

Dolap Beygiri
Yüksek okulu bitiren Ali, atama emri çıkınca büyük şehirde memuriyete başlar. Vazifesini kutsal bir görev bilinciyle yerine getirmeye, vatandaşa layık olmaya gayret ettikçe düzenden memnun olanları rahatsız eder. Yanına yerleştiği eniştesinin düzenin yozlaşmasından nasibini çok fazla almış fırsatçı kişiliği, Ali'nin işini oldukça zorlaştıracaktır.
Yön: Atıf Yılmaz Oyn: İlyas Salman, Şener Şen, Ayşen Gruda, Yaprak Özdemiroğlu, Şevket Altuğ
KANAL 7 / 16.45

Bir Şirket Komedisi
Norville Barnes adındaki saf ve çılgın adamın tuhaf bir fikri vardır. İnsanların bellerinde çevirerek eğlenecekleri basit bir çember. Hula-hoop adını verdiği bu acaip fikir hiç kimsenin tahmin etmeyeceği bir başarı yakalayacak ve Barnes'a güvenen patronlarının yüzünü kara çıkarmayacaktır.
Orji. Adı: The Hudsucker Proxy Yön: Joel Coen Oyn: Tim Robbins, Jennifer Jason Leigh, Paul Newman,
Cnbc-e - 22.00

Gurur Peşinde
Ordularda motorize kuvvetlerin hızla süvari birliklerinin yerini aldığı yıllarda, bir zamanların gururlu atlı birlikleri işlevlerini kaybetmişlerdir. General MacArthur, süvari alayını ıskartaya çıkarma kararı alır. Yüzbaşı John Libbey, genç teğmen Marshall Buxton ve üç deneyimli askere, alayın 500 kadar cins atını, Meksika'ya mezbahaya götürmeleri emri verilir.
Orj. Adı: In Pursuit of Honor Yön: Ken Olin Oyn: Don Johnson, Craig Sheffer, Gabrielle Anwar
TV8 / 23.00

Üçkağıtçının Karısı
Olaylar 2. Dünya Savaşı sırasında küçük bir köyde geçmektedir. Alman denizaltılarının Pasifik'te cirit attığı dönemde, haksız yere sabotörlükle suçlanan iki çocuk annesi bir kadının, çevresindeki insanlara karşı verdiği mücadelede kendisine destek olacak tek kişi, yeni tanıştığı yabancı bir dolandırıcıdır...
Orijinal Adı: Scoundrel's Wife Yön: Glen Pitre Oyn: Tatum O'Neal, Julian Sands
TRT 1 / 01.50

Evlilik Düşkünü
Peterson arazi alım satımıyla uğraşan, dolar milyoneri varlıklı bir işadamıdır. Günün birinde bir kasaba civarında uygun bir araziyi satın alır. Ne var ki kasabalıların çok tuhaf bir gelenekleri vardır. Arazinin yeni sahibi, eski sahibinin üç dul eşiyle de evlenmek zorundadır. Geleneklere uymaktan başka çaresi yoktur.
Orj. Adı: My 5 Wives Yön: Sıdney J. Furıe, Oyn: Rodney Dangerfıeld, Andrew Dıce Clay
STAR TV / 02.30

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Şehitlik o kadar
kolay mı?

Kanal 7 ekranlarında yeni bir sohbet programı başlıyor. Kayseri İl Müftüsü Necmettin Nursaçan'ın bilgiler aktaracağı programda; son günlerin tartışmalı konusu "şehitlik" kavramı ele alınacak. "Şehit kime denir?" sorusunun cevabı aranırken şehitliğin önemi anlatılacak. Programda ayrıca İslam'da terör konusu anlatılacak, güncel konular bu bağlamda değerlendirilecek. Stüdyo konuklarının sorularının da cevaplanacağı programda Nursaçan, insanın mutluluğu, ailenin saadeti, toplumun huzuruyla ilgili Kur'an'dan mesajlar aktaracak.
[23.45/KANAL 7]

SİVAS'IN YOLLARINA ÇIKALIM DAĞLARINA
Şoray Uzun Yolda, bu hafta Sivas'ta mola veriyor. İl il Türkiye'yi gezen, gezi ve mizahı bir arada sunan Şoray Uzun; Sivas'ın meşhur kangal köpekleri hakkındaki araştırmasını, yöresel bir düğünü, sedef hastalığını tedavi eden balıkları, keçi boynuzundan tarak yapan zanaatkârı, gümüş işlemeciliği üzerine bir bölümü ve Sivas'tan sıcak röportajları ekrana getirecek.
[22.15/KANAL 7]

Zara ile türkülerin zamanı geldi
Türk Halk Müziği'nin güçlü isimlerinden biri olan ve çıkardığı son albümüyle bugünlerde adından sıkça söz ettiren Zara, TRT ekranında sevenleriyle buluşmaya devam ediyor. Müzik ve sohbetin bir arada olduğu "Zamanı Geldi" yaşayan halk müziği ustalarının yanı sıra, günümüzün ünlü sanatçıları da konuk ediyor. Programın bu akşamki bölümünde Zara, türkülere hayat veren iki büyük ustayı; Turan Engin ve Aysun Gültekin'i ağırlıyor.
[19.55/TRT 1]

Kanseri yenenlerin azimli öyküsü
CNN International tarafından hazırlanan "Kanser Denen Canavar" adlı belgeselde; kanserli hastalar ve aileleriyle, doktor ve hemşirelerle yapılan röportajlar ekrana gelecek. Ölümcül kanser türlerinden birine yakalanan da, doktorların en fazla bir yıl ömür biçtiği Allan Lusky'dir. Allan son çare olarak klinik bir deneye katılır. Katılan 13 hastadan sadece o hayatta kalır. Allan'ın, 9 yıllık mücadelesi ekranda.
[22.05/CNN TÜRK]

"9. Senfoni",
3 Ekim'e odaklı

Sunuculuğunu Mete Belovacıklı'nın yaptığı "9. Senfoni" yeni yayın döneminde de ekranda. Programda bu hafta; Türkiye-AB ilişkilerinin en önemli durağı 3 Ekim'den önce "Müzakere Çerçeve Belgesi" tartışmalarına yer veriliyor. Belgede neler var? Bu belge neden bu kadar önemli? Tüm bu soruların cevaplanacağı programa Zekeriya Akçam, Tunay İnce, Prof. Dr. S. Rıdvan Karluk ve Yrd. Doç. Dr. Zeynep Dağı konuk olacak.
[23.00/TRT 1]

İki başkan
Teke Tek'te buluşuyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Tromso maçının hemen ardından Özhan Canaydın, Teke Tek'te bir araya geliyor. Programda; Kadir Topbaş, Göztepe Parkı'na yapılacak cami ile ilgili soruları cevaplarken, yaptıklarıyla ve yapmadıklarıyla hep gündemde olan Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın da, stad ve Seyrantepe projesindeki gelişmeleri anlatacak, verilen sözler, ve başkanlığıyla ilgili soruları cevaplayacak.
[23.15/ATV]

Gümüş ile Mehmet, Derin'in oyununa geliyor
Başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ, Songül Öden, Güngör Bayrak ve Ekrem Bora'nın oynadığı Gümüş'te; Derin amacına ulaşır. Gümüş'ün tam da Mehmet'e karşı sert tavrını yumuşatmaya başladığı bir anda Derin'den gelen telefon her şeyi mahveder. Mehmet son anda yetişip denize atlayan Derin'i kurtarır. Ancak hiç beklemediği bir şey ile karşılaşır. Derin, Mehmet'ten karnında taşıdığı çocuğunun babası olmasını ister. Gümüş, Derin'den işittikleri karşısında tam anlamıyla yıkılır. Mehmet ve kendi ile ilgili şok bir karar alır.
[ 20.00 / KANAL D ]
29 Eylül 2005
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED