AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
FENER'DE LALE DEVRİ

Sarı-lacivertli takım, güçlü Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven'i Kadıköy'de Alex (2) ve Appiah'ın golleriyle devirip Şampiyonlar Ligi'ne ağırlığını koydu.

PERDE PENALTIYLA AÇILDI

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde geçen yıl final kapısından dönen Hollanda'nın PSV Eindhoven takımını Kadıköy'de 3 golle dize getirdi. Sarı-Lacivertli ekip, müthiş taraftar desteğiyle rakibi karşısında özellikle ikinci yarıda son derece etkili bir futbol ortaya koydu. Gol perdesini 40. dakikada penaltıdan Alex de Souza açtı.

KAPANIŞI APPİAH YAPTI

Hesselink'in 4. dakikada ikinci sarı karttan atılmasıyla 10 kişi kalan PSV karşısında iyice rahatlayıp arka arkaya fırsat bulan Fenerbahçe, 68'te Alex'in golüyle farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Appiah, Sarı-Lacivertli forma ile ilk golünü atarak skoru tayin etti. Anelka ve Alex'in yıldızlaştığı maçta kaleci Volkan, yaptığı kritik kurtarışlarla Kadıköy şovunda önemli rol oynadı.

  • AHMET BIYIKLI

    Hani küçük maçların adamıydı!

    Sadece küçük maçlarda oynadığı ileri sürülen Alex, PSV önünde iki golü ve oyunuyla kalitesini gösterdi.

    ELEŞTİRİLERE YANIT

    Geçtiğimiz yıl F.Bahçe'nin şampiyonluğunda büyük rol oynamasına karşın, kritik maçlarda kendini gösteremediği eleştirilerine uğrayan Alex de Souza, dün bunun aksini kanıtlarcasına oynadı. PSC Eindhoven, Alex'in iki golüyle çözülüp fark yedi.

    DAUM'UN ÖVGÜSÜ

    Nobre, Beşiktaş maçında kaçırdığı penaltı sonrası bu atışlardan uzak dururken, Alex, büyük bir soğukkanlılıkla ağları havalandırmayı bildi. İkinci golü kafayla atması da bir başka özelliğini ortaya koydu. Daum, "O dünya çapında" dedi.

    Anelka rüzgarı dinmiyor

    İKİ GOLÜ HAZIRLADI

    İngiltere'nin Newcastle United takımına transferi gündemden düştükten sonra bir başka oynamaya başlayan Anelka, dünkü maçın da başrolündeydi. Yıldız futbolcu, bireysel becerilerini en üst düzeyde gösterirken, ikinci ve üçüncü gollerde direkt sahne aldı.

    PSV'LİLER ÇARESİZ

    İkinci golde çalımlarla ceza alanına inip topu Alex'in kafasına nişanlayan Anelka, üçüncü golde de rakibi yanıltıp Appiah'ı pozisyona soktu. Anelka, PSV'nin her iki kanadında oynayan oyuncuları da çaresiz bıraktı.

    'Disiplinin zaferi'

    Daum, "Özellikle rakip 10 kişi kaldıktan sonra ciddi oynayarak grup ikinciliği için önemli adım attık" dedi

    BÜYÜK BAŞARI

    Her golde ayağa fırlayarak ilginç sahneler yaratan F.Bahçe Teknik Direktörü Daum, maç sonrası PSV galibiyetiyle grup ikinciliği için önemli bir iş başardıklarını söyledi. Daum, rakibe pozisyon vermedikleri için ayrıca sevindiğini kaydetti.

    BİRLİKTE GELİŞİYORUZ

    Alman teknik adam, "PSV çetin cevizdi, kırmamız gerekiyordu. Özellikle 10 kişi kaldıklarında disiplini elden bırakmadık ve bu bizi yeni gollere götürdü. Alan savunmasıyla istediklerimizi sahaya yansıttık. Ben ve takımım birlikte gelişiyoruz. Her maç yeni tecrübe oluyor" dedi.

    'Tam bir hayal kırıklığı'

    PSV Eindhoven Teknik Direktörü Guus Hiddink, sarı-lacivertli takımı çalıştırdığı 1990-91 sezonundan sonra ilk kez geldiği Kadıköy'de aldığı ağır yenilgiyi, "Büyük bir hayal kırıklığı" olarak niteledi. Hollandalı teknik adam, "Maçı izlemeyen skora bakıp F.Bahçe'nin bizimle kedinin fareye yaptığı gibi oynadığını zanneder. Oysa öyle değildi. 2-0'dan sonra kaçırdığımız gol kırılma noktasıydı" dedi. PUAN DURUMU

    TAKIMLAR O G B M A Y P MİLAN 2 1 1 0 5 3 4 F.BAHÇE 2 1 0 1 4 3 3 PSV 2 1 0 1 1 3 3 SCHALKE 2 0 1 1 2 3 1

    Kalan maçlar-19 EKİM: F.Bahçe-Schalke, Milan-PSV, 1 KASIM: Scahlke-F.Bahçe, PSV-Milan, 23 KASIM: F.Bahçe-Milan, Schalke-PSV, 6 ARALIK: PSV-F.Bahçe, Milan-Schalke

    Schalke'yi Hamit kurtardı

    Grubun diğer maçında Milan deplasmanda Schalke ile 2-2 berabere kaldı. Maçın henüz ilk dakikasında Seedorf takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın 3. dakikasında Schalke beraberliği yakaladı. İlk yarı 1-1 tamamlandı. 59. dakikada Shevchenko takımını bir kez daha öne geçirdi.2-1 Schalke, 70. dakikada Hamit'le 2-2'lik eşitliği sağladı. Bu sonuçla Milan puanını 4'e yükseltirken, Schalke ilk puanını aldı.
    Şampiyonlar Ligi'nde diğer sonuçlar

  • Rosenborg - Lyon : 0-1
  • R.Madrid - Olympiacos : 2-1
  • Liverpool - Chealsea : 0-0
  • Anderlecht -Betis : 0-1
  • İnter - G.Rangers : 1-0
  • Porto - Bratislava : 2-3



  • 29 Eylül 2005
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED