AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Yüce Divan, Yılmaz'ı sarstı

Türkbank ihalesiyle ilgili olarak Yüce Divan'da yargılanan eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın, Korkmaz Yiğit tarafından bazı gazetecilerin işe alınması konusunda referans olduğu ortaya çıktı.

  • HABER MERKEZİ / ANKARA
    Türkbank ihalesiyle ilgili olarak Yüce Divan'da yargılanan eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın bazı gazeteciler için işadamı Korkmaz Yiğit'e referans olduğu ortaya çıktı. Türkbank ihalesiyle ilgili olarak Yüce Divan'daki yargılamada gazetecilerin tanık olarak dinlendiği önceki günkü bölüm ilginç itiraflara neden oldu. Türkbank ihalesi yapıldığı dönemde Başbakan olan Mesut Yılmaz'ın bazı gazetecilerin işe alınması konusunda Korkmaz Yiğit'e referans olduğu ortaya çıkarken, Yılmaz, gazeteciler Sedat Ergin ve Uğur Dündar'ın açıklamaları karşısında zor anlar yaşadı.

    8 Temmuz'a ertelenen duruşmada, Türkbank ihalesiyle ilgili yazdıkları haber ve yayınladıkları belgeler nedeniyle gazeteci Tuncay Özkan, Sedat Ergin, Uğur Dündar, İsmet Berkan ve Turan Akköprülü tanık olarak dinlendi. Gazetecilerin tanıklığı Korkmaz Yiğit ile Mesut Yılmaz arasındaki ilişkinin boyutlarını gözler önüne sererken, Mesut Yılmaz, Sedat Ergin ve Uğur Dündar ile polemiğe girdi. Eski TRT'ci ve Kanal-6 TV yöneticilerinden Turan Akköprülü'nün tanıklığı sırasında, Yılmaz'ın, Akköprülü hakkında Korkmaz Yiğit'e referans olduğu ortaya çıktı.

    Yılmaz'ın Yüce Divan'da zor anları

    Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın Yüce Divan'daki yargılama sırasındaki tavrı, duruşmada tanık olarak dinlenen gazetecileri şaşırttı. Ünlü televizyoncu Uğur Dündar, Türkbank ihalesine katılan işadamı Korkmaz Yiğit'in, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ile ilişkili olduğunu bilmediğini, bu konuda polisin ve MİT'in kendisine bilgi iletmediğini iddia eden Mesut Yılmaz'a, "Polis, bu ülkede isterse eğer uçan kuştan dahi haberdar olur. Sizin bir Başbakan olarak bundan haberdar olmamanız çok şaşırtıcı" karşılığını verdi. 40 yıldır televizyon haberciliği yaptığını hatırlatan Dündar, bunca yıllık tecrübesine dayanarak Türk polisinin havada uçan kuştan bile haberinin olabileceğini, bu bilgilerden Başbakan'ın haberinin olmamasının şaşırtıcı olduğunu ifade etti.

    Korkmaz Yiğit'ten iş teklif aldığını belirten Dündar, şunları söyledi: "Tuncay Özkan bir gün geldi. MİT'ten Yiğit hakkında Çakıcı ilgisi olduğu yolunda duyumlar aldığını söyledi. Yiğit'i arayarak Çakıcı ile irtibatı olup olmadığını sordum. Yiğit, yemin billah ederek, Çakıcı ile ilişkisi olmadığını, sadece eşinin Platin Konutları'ndan daire aldığını, bunun dışında konuşmadığını anlattı. Bu açıklamalar beni tatmin etmedi. Yılmaz'a sordum. Muteber bir işadamı olduğunu, bazı duyumlar aldıklarını bunlara itibar edemediklerini söyledi.''

    Tuncay Özkan ise, Yiğit'in Çakıcı ile ilişkisi olduğu bilgisini MİT'ten almadığını, bu bilginin mafya kaynaklı olduğunu ifade ederek, "Gizli oturum yaparsanız kaynağımı açıklarım'' dedi.



  • 16 Haziran 2005
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED