AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

  • 'Yaşanan olaylar ıstırap verici'
    DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Erzurum Atatürk Üniversitesi'ndeki mezuniyet töreninde başörtülü velilerin, üniversite kampüsüne alınmamasına tepki göstererek, "ıstırap ve utanç verici" dedi. Ağar, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "Eğer bir gaflet veya işgüzarlık değilse bunlar bizi 'birtakım şeylere zemin mi hazırlanıyor' diye rahatsız etmektedir" dedi. Yaşanan olaydan dolayı hükümeti de eleştiren Ağar sözlerini şöyle sürdürdü: "Üç seneye yakın iktidarsanız, kolunuzu mu kıpırdattınız, bir şey yaptınız da mani olan mı oldu? Yaptığınız iş, öğrenciyi kapsayan yasak vatandaşı da kapsar hale getirildi. Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğa sahip olduğunuzu ifade ettiniz, bir gram adım atmadınız. Mesele Amerika'da değil, mesele Erzurum'da, Ankara'da, İstanbul'da. Önemli olan bunları kınamak yerine, çıkıp bu durumları ortadan kaldırmaktır. Vatandaş açısından problem olan bir sorunu çözmek öncelikle iktidarın, bir millet sorunu olduğu için elbette muhalefetin de görev alanındadır." Referandum önerisine karşı çıkan Ağar, "Ne zamandan beri özgürlükler referandum konusu olmuş? Söylenmesi bile acayip" dedi.

  • Baykal: Erzurum'da yanlış yapılmıştır
    CHP lideri Deniz Baykal, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz'ın emriyle başörtülü öğrenci velilerin mezuniyet törenine alınması olayına sert tepki gösterdi. Baykal, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, olayın yanlış olduğunu belirterek, "Gereksiz biçimde Anadolu kadını, kızının mezuniyet töreninden alıkonulmuş. Yanlış yapılmış. Bunlar provakasyondur" dedi.

  • 'Başörtüsü olayı öğrenciyi bağlar'
    Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde, 5 yıllık öğrenimlerini başarıyla tamamlayan 98 öğrenci, törenle diplomalarını aldı. UÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Batmaz, başörtüsünün velileri değil, öğrencileri ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi. Törende konuşan Batmaz, fakültenin, Türkiye'de eğitim veren 17 veteriner fakültesi arasında eğitim kalitesi açısından ilk sıralarda yer aldığını ve eğitim-öğretimiyle diğer veteriner fakültelerine örnek olmaya devam ettiğini dile getirdi. Törene, çeşitli fakülte ve yüksekokulların yöneticileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Fethiye Kültür Merkezi'ndeki törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Hasan Batmaz, Atatürk Üniversitesi'ndeki mezuniyet törenine başörtülü velilerin alınmamasına karşın Kültür Merkezi'ndeki törene çok sayıda başörtülü velinin katıldığının hatırlatılması üzerine, "Türban olayı öğrenciyi bağlayan bir olay. Aileler öğrencilerin bu mutlu gününde, normal yaşamlarındaki gibi buraya girdiler ve bu sevinci onlarla paylaştılar" dedi.

  • Af Örgütü, Başbakan'a 25 bin 175 dilekçe gönderdi
    Uluslararası Af Örgütü ile Türkiye'de faaliyet gösteren insan hakları ve kadın örgütleri, "Kadına Yönelik Şiddeti Durdurun" kampanyası çerçevesinde topladıkları 25 bin 175 dilekçeyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiler. Kadına yönelik şiddetin durdurulması için toplanan dilekçeler dün Ankara Kızılay Postahanesi'nden postaya verildi. Burada bir basın açıklaması yapan Uluslararası Af Örgütü Çocuk Hakları Türkiye Koordinatörü Ezgi Koman, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasını istediklerini belirterek, bu konuda hükümetten gerekli özeni göstermesini istedi.

  • BEHÇET GÜNGÖR / ANKARA

  • AİHM'de yeniden yapılanma gündemde
    Abdullah Öcalan'ın eski avukatı Hasip Kaplan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) hem yapısal hem de iç tüzük bakımından köklü değişiklikler yaşandığını bildirdi. Bu değişikliklerin avukatlara yeni sorunlar getirdiğini kaydeden Kaplan, AİHM'in bundan sonra "tek yargıçlı oluşum, üç yargıçlı komite, daire ve büyük daire" şeklinde bir çalışma yürüteceğini belirtti. AİHM'de avukatların karşılaştığı sorunlara ilişkin İstanbul Barosu'na sunmak üzere rapor hazırlayan Kaplan, avukatların AİHM'deki bu yeni sürece hazırlıksız yakalandığını vurguladı. Kaplan, AİHM'deki yeni sistemde bilgisayar programı ile 1 yıl içinde işlem görmeyen dosyaların imha edileceğini hatırlattı.

  • EVİN GÖKTAŞ / ANKARA

  • Zincirleme facia
    Maltepe'de meydana gelen zincirleme trafik kazasında, 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. 34 UA 0714 plakalı özel otomobiliyle sahil yolundan Kadıköy istikametine seyir halinde olan Emre Kartaca, Küçükyalı Çamlık Mevkii'nde yol kenarında yürüyen Orhan Kıpçak'a çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybeden Kartaca, orta refüjü kırarak karşı şeride geçtikten sonra Filiz Salmaner idaresindeki 34 EGD 50 ve Esra Sakızlı yönetimindeki 06 NM 311 plakalı özel otomobiller ile Ali Dalçık'ın kullandığı 34 TCL 14 plakalı taksiye vurdu. Kazada, Emre Kartaca ve yaya Orhan Kıpçak, olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralı 3 kişi de hastahaneye kaldırıldı.

  • İSTANBUL



  • 16 Haziran 2005
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED