AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
E K O N O M İ
Ruhsatla gelebilecek kaynak
5 milyar dolar

MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat, ruhsatsız çalışan işletmelere kolaylık sağlanması halinde hükümetin 5 milyar dolarlık iç kaynağa kavuşacağını söyledi.

Ankara'ya çıkartma yapan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) heyeti dün de temaslarını sürdürdü. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Dr. Ömer Bolat, AB müzakereleri konusunda MÜSİAD'ın, bütün kurum ve faaliyetleriyle Türkiye'nin hizmetinde olduğunu vurguladı.

Müzakere heyetinin tabii ki siyasi otorite ve bürokrasi yetkililerinden oluşacağına işaret eden Bolat, "müzakere yetkililerine yardımcı olmak üzere, iş dünyası kuruluşlarının temsilcileri de, bir Danışma Kurulu içinde mutlaka temsil edilmeli" dedi.

Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını cevaplayan MÜSİAD Başkanı Bolat, AB müzakerelerinde 35 dosya konusunun 26'sının ekonomiyle ilgili olduğuna dikkati çekti.

2005, hazım dönemi

Ekonomideki gelişmeler konusunda da değerlendirmelerde bulunan Bolat, 2003 ve 2004 yıllarının yüksek tempoda geçtiğini, 2005 yılının ise bir "hazım" dönemini andırdığını söyledi. Türkiye'deki işletmelerin yüzde 80'inin ruhsatsız çalıştığını belirten Bolat, Hazine'ye kaynak olarak bunlara ruhsat verilmesi, ödemelerinde biraz kolaylık göstererek 1-2 yıla yayılması yoluyla, 5 milyar dolarlık yeni bir kaynağın sağlanabileceğini kaydetti.

MÜSİAD'dan ulusal KOBİ programı önerisi

MÜSİAD Başkanı, "ekonominin lokomotifini oluşturan KOBİ'ler, yeni döneme uyum sağlamakta zorlanıyorlar. Ulusal bir KOBİ programına, güçlendirme ve kalkınma programına ihtiyaç var" dedi.

MÜSİAD heyetinin Ankara'daki temaslarına ilişkin de bilgi veren Bolat, MÜSİAD tarafından hazırlanan ve geçen hafta açıkladıkları "Türkiye Ekonomisi 2005" raporunu, ziyaret ettikleri tüm kesimlere sunduklarını ve raporun çok olumlu karşılandığını söyledi. Bolat, raporda, Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu durum ve sorunlara çözüm önerileri konusunda ayrıntılı bilgiler yer aldığını söyledi.

Öte yandan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in, MÜSİAD heyetinin Ankara ziyareti kapsamında Başkan Dr. Ömer Bolat ve beraberindekilerle 12.30'da yapması beklenen görüşme iptal edildi. Görüşmenin, Başbakan Yardımcısı Şener'in, bir başka programı nedeniyle yapılmayacağı öğrenildi.

  • ANKARA



  • 30 Haziran 2005
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED