AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E K N O L O J İ K
Intel, Türkiye ve Ortadoğu'yu dönüştürecek

'Türkiye ve Orta Doğu e-Dönüşüm İnisiyatifi' adıyla geniş kapsamlı yatırım programı başlatan Intel'in amacı teknoloji kullanımını yaygınlaştırmak.

  • MELİH BAYRAM DEDE
    Intel, 'Türkiye ve Orta Doğu e-Dönüşüm İnisiyatifi' başlattı. Programa göre Intel, Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da teknoloji yeteneklerinin teşvik edilmesine, bilgi transferine ve istihdam yaratılmasına yardımcı olmak için, Yerel Girişimcilik, Eğitim, Bilgisayar Kullanımının Artması ve Özel Teknik Uzmanlıklar olmak üzere dört önemli alandaki yatırımını artıracak.

    Intel Başkan Yardımcısı ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Genel Müdürü Brian Harrison, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye ve Orta Doğu e-Dönüşüm İnisiyatifi, bizim için çok önemli olan Türkiye ve Orta Doğu pazarlarında yeni teknoloji merkezleri geliştirme konusundaki çabalarımızın, çalışmalarımızın göstergesidir" dedi.

    Uzman yetiştirmeye ağırlık

    Intel Ortadoğu, Türkiye ve Afrika (META) Bölge Direktörü Ayşegül İldeniz ise "Intel şu anda, Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki çeşitli ülkelerde önemli Bilgi Teknolojileri aktivitelerini sürdürüyor. Gelecek dönemde daha yaygın şekilde erişilebilen en son bilişim ve iletişim teknolojilerini (kablosuz internet de dahil) sunmak için daha fazla çaba ve bölgeye hizmet veren önemli sektörlerde uzmanlar yetiştirmeye daha fazla ağırlık verilecek" dedi.

    Ramallah'ta bilgisayar kulübü

    Intel, Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da, yerel yazılım geliştiriciler, sistem entegratörleri ve diğer girişimcilerle çalışıyor. Ayrıca bilgisayar kullanımının yaygınlaşması için de çalışmalar yapıyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nde Enerji Uzmanlığı Merkezi, Abu Dabi'de (Birleşik Arap Ermirlikleri) Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün ev sahipliğini yaptığı Enerji Uzmanlığı Merkezi, Lübnan'da Finans Uzmanlığı Merkezi, Ramallah ve Amman'da Intel Bilgisayar Kulüpleri bunlardan sadece bir kaçı.

    Gelecek için eğitim projeleri

    Intel, Türkiye, Ürdün ve Mısır'da 'Gelecek için Eğitim' adlı projeleri yürütüyor. Türkiye ve Ürdün'de 2003'te, Mısır'da ise 2004'te başlayan bu program, öğretmenlere sınıftaki eğitime Bilgi Teknolojileri'ni entegre etmeleri konusunda bilgi veriyor. Intel şu anda programları geliştirmek için Suudi Arabistan, Lübnan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile görüşüyor. Bugüne kadar bölgede Intel Gelecek İçin Eğitim programında 55.000'den fazla öğretmen eğitim aldı, yaklaşık 2 milyon öğrencinin de sınıf deneyimleri iyileştirildi. Bunu yanında bilgisayar teknolojilerinin daha erişilebilir olmasını sağlamak için de Intel, Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da, bilgi ve iletişim teknolojisine erişimi artırmak için de önemli programa sahip: Türkiye, Mısır, Suudi Arabistan ve Fas'ta 'Devlet Destekli Satın Alma Programları', 'Orta Doğu'da Kablosuz Erişim' de bunlardan sadece bir kaçı.



  • 1 Kasım 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED