AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Selami'nin yeşil aşkı bir başka

'Yeşil alan katlediliyor' diyerek Göztepe Parkı'na cami yapımına karşı çıkan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, ilçesinde onbinlerce dönümlük yeşil alana ticaret merkezi, benzin istasyonu yapılmasını onaylamış.

  • İSMAİL ZELVİ-İSTANBUL
    Göztepe Parkı'nın yanındaki Büyükşehir Belediyesi'nin fidanlığına BB Meclisi'nin 500 metrekare cami yapılması kararı karşısında "Yeşil katlediliyor" diyerek toplumu kutuplara ayıracak kampanyalar düzenleyen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, onbinlerce dönümlük yeşil alanın ticaret merkezi, konut alanı, otopark, benzin istasyonu gibi işlerde kullanılmasını meclis aracılığı ile talep ettiği, Büyükşehir'in yaptığ 1/5000'lik planlara itiraz etmeden, 1/1000'lileri hazırlayarak onay verdiği ortaya çıktı.

    30 dönümlük alan otopark oldu

    Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Büyükşehir Belediyesi'nin 1995 yılında "Spor alanı, yeşil alan ve KAKS 0.75 emsal ile turizm alanı olarak kabul ettiği şu anda Carrefour'un bulunduğu arazinin yeşil alandan çıkartılması için defalarca müracat etti. Selami Öztürk Büyükşehir Belediyesi'nden bölgenin tamamınn ticaret alanı olmasını istedi. Büyükşehir Belediye Meclisi, Selami Öztürk'ün ticaret alanı olarak önerdiği kısmı yeşil alan olarak planlara işledi. 30 (30 bin metrekare) dönümlük yeşil alan 1998 yılından beri kamu kullanımından uzak Carrfour'a ait otapark olarak kullanılarak mevcut plana aykırılık teşkil ediyor. Göztepe'de Büyükşehir'in Fidanlığı'nın 500 metresine cami yapılmasına itiraz eden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, 30 dönümlük arazinin plana aykırı otopark olarak kullanılmasına ses çıkartmıyor. Kadıköy Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Planların Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylandığını ancak kamuya terk işlemleri tamamlandıktan sonra plana uygun yeşil alan düzenlemesi yapılacağı belirtildi. Ancak 1998 yılından beri yapılmayan kumaya terk için Başkan Selami Öztürk'ün bu güne kadar neler yaptığı merak ediliyor.

    Yeşil alan konut alanı oldu

    İçerenköy 199 Pafta 1089 Ada 33-73-74-75-76-77-78-63 parsellerle ilişkin 23.9.1996 onanlı Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan 1-5000 ölçekli imar planında yeşil alan olarak ayrıldı. Daha sonra ise yeşil alandan çıkartılarak konut alanı haline getirildi. Kadıköy Belediyesi'nin bölgenin konut alanı olması talebi önce Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından reddedilerek, iade edilmiş, ikinci defa gelen teklif konut olanı olarak 1/5000'lere işlendi.

    Kadıköy Belediyesi'nin konut alanı olarak planlara işlediği bu parsellerle ilgili askı süresince bir itirazı olmadığı gibi 1/1000'lik planlara işleyerek konut alanı haline getirdi.

    Bu da benzinlik yapılan alan

    Küçükbakkalköy 231 pafta 1921 ada 1 parsel 29.3.1993 onanlı planda yönetici merkez ve otopark alanında kaldı.

    Parselin ilgilisinin talebi üzerine 16.2.2001 tarihinde akaryakıt istasyonu ve yönetici merkez alanı fonksiyonuna alınmasına karar verildi. Kadıköy Belediye Meclisi tarafından da 1/1000'liklere işlendi.

    Bir benzinlik de Merdivenköy'de

    Büyükşehir Belediyesi'nin 09.01.1997 hazırladığı 1-5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nda "yeşil alandan akaryakıt istasyonu alanına alındı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı Emlak İstimlak Daire Başkanlığının talebi Kadıköy Belediye Meclisi tarafından 12.08.1998 tarihinde itirazsız olarak 1/1000'lik planlara işledi.

    Kadıköy'de bir yeşil alan daha yeşil âşığı Başkan Öztürk'ün gözleri önünde benzin İstasyonu yapıldı.



  • 1 Kasım 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED