AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Üniversiteli bombacılar

Maslak'taki benzin istasyonuna A4 yüklü otomobille bombalı saldırı düzenleyen üniversiteli teröristin Kandil Dağı'nda eğitim aldığı suç ortaklarının da öğrenci olduğu ortaya çıktı.

  • SALİH AYDIN / İSTANBUL
    İstanbul'da Maslak OPET benzin istasyonuna düzenlenen bombalı saldırının görüntülerini inceleyen polis, bombacının, istasyona mavi renkli Tofaş marka otomobille geldiğini, sonra araçtan inerek önce tuvalete sonra da kendisine müşteri süsü vermek için markete girdiğini belirledi. Bombacı daha sonra, taksiye binip olay yerinden ayrıldıktan sonra MOBESE kameralarınca görüntülenince yakayı ele verdi.

    Kadıköy'de izini kaybettirdi

    Taksiyle Kadıköy'e kadar giden bombacı, daha sonra kameraların bulunmadığı bölgeye gidince izini kaybettirdi. Polis, plaka ve şase numarasından otomobilin sahibine ulaştı. Sahibi, otomobili sattığı kişinin adını söyledi. Ancak bu kişinin aracı, sahte kimlikle satın aldığı anlaşıldı. Polis, kimliğini belirlediği bombacı Kenan A.'nın Kadıköy Göztepe'de Marmara Üniversitesi'nde okuyan 3 üniversite öğrencisinin evinde kaldığını tespit etti.

    Diyarbakır'a eyleme gitmiş

    Eve düzenlenen baskında, üniversite öğrencileri Nusret İ., Levent D. ve Veysel D. gözaltına alındı. Evde bomba yüklü otomobile ait kontak anahtarı ve bombacı Kenan A'ya ait eşyalar bulundu. Bombacı Kenan A.'nın, gazete ve televizyonlarda deşifre olunca, örgütün talimatıyla Diyarbakır'a gittiği anlaşıldı. Kenan A.'nın, arkadaşı Lütfi Y. ile birlikte İstanbul'dan aldıkları 8 kilo A-4 patlayıcıyla eylem düzenlemek için Diyarbakır'a gittikleri bilgisine ulaşıldı. Polis, Diyarbakır ve İstanbul'da eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda, Kenan A. ile suç ortaklarını yakaladı.

    15 kilo A-4 kullanmış

    2004 yılına kadar Kandil Dağı'nda bulunan PKK'lılar arasında bomba eğitimi alan Kenan A.'nın, örgüt tarafından büyük metropollerde bombalama eylemi yapması için Türkiye'ye gönderildiği belirlendi. Bombacı Kenan A. sorgusunda OPET'te havaya uçan otomobilde 15 kilo A-4 kullandığını itiraf etti. Kenan A. bombanın daha fazla etki yapması için otomobilin LPG tankının yanına yerleştirdiğini söyledi. Bombacı ve 3 arkadaşı tutuklandı "Yasadışı örgüte üye olmak" suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Maslak saldırısının zanlıları, Nusret İ, Kenan A, Lütfi Y. ve Veysel D. tutuklanırken, Levent D. serbest bırakıldı.

    Kare kare görüntülendi

    Maslak'taki OPET benzin istasyonuna yapılan bombalı saldırı sırasında kaydedilen görüntülerde, bombacı Kenan A.'nın, kendisine müşteri süsü vermek için otomobilden indikten sonra markete ve tuvalete gittiği, ardından bir taksiye binip gözden uzaklaştı.



  • 1 Kasım 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED