AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

Haremüşşerif'de iftar vakti
Ramazanın son günleri Müslüman dünyasında büyük coşkuyla yaşanmaya devam ediyor. Kudüs'te bulunan Müslümanların kutsal mekanı Haremüşşerif Ramazan'ın son günlerini ibadet ederek geçirmek isteyen binlerce kadın ve erkeğin akınına uğruyor. Sabah erken saatte Haremüşşerif'e gelen Müslümanlar geç saatlere kadar Kur'an-ı Kerim okuyor ve namaz kılıyor. Akşam iftar vaktine yakın fakirler için Haremüşşerif bahçesinde büyük sofralar özenle kuruluyor. Binlerce insanın orucunu açtığı iftar sofrası için saatler öncesinden hazırlık yapılıyor. Kadın ve erkekler için ayrı ayrı geniş bir alana kurulan sofralarda hurma, zemzem, çeşitli yemek ve tatlılar bulunuyor. Filistin'de Ramazan Bayramı hazırlıkları diğer Müslüman ülkelerde olduğu gibi büyük bir heyecanla gerçekleşiyor.

  • KUDÜS

     Suriye'den 4 bin kişi bayramlaşmaya geliyor
    Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, "bayramlaşma ziyareti için ildeki Karkamış Gümrük Kapısı'ndan yaklaşık 4 bin Suriyeli misafirin girişinin beklendiğini" bildirdi. Bilgin, yaptığı açıklamada, Karkamış Gümrük Kapısı'ndan giriş yapacak Suriye vatandaşlarının, 4, 5 ve 6 Kasım'da, 48 saati aşmamak kaydıyla Gaziantep'teki akrabalarının yanında kalabileceklerini belirtti. Gaziantep ve Suriye'de yaşayan akraba ailelerin birlikte güzel bir bayram geçirmelerini dileyen Bilgin, "Uygulama kapsamında, bu yıl Suriye vatandaşları, Karkamış Gümrük Kapısı'ndan giriş yapıp Gaziantep'teki akrabalarıyla buluşacak" dedi. Bu arada Nusaybin Kaymakamlığı ile Suriye'nin Haseki ve Kamışlı kaymakamlıkları arasında yapılan protokole göre, bayramda 5 bin kişinin yakınlarıyla bayramlaşmak için "İdari Mektupla" Suriye'ye geçeceği belirtildi.
    MARDİN (A.A)

     Bergama'yı bıraktı rektör için soyundu
    Bergama Çevre Hareketi Sözcüsü Oktay Konyar, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanması olayını, Van adliye binası önünde yarı çıplak soyunarak protesto etti. Adliye girişinde basın açıklaması yapan Konyar, Van Y.Y.Ü. rektörüne hukuksuz davranışı ve antidemokratik uygulama yapıldığını ileri sürerek bunu tepkiyle karşıladıklarını söyledi. Konyar, "Türkiye yurttaşları olarak anayasal hakkımızı buraya kullanmak üzere geldik. Görevleri ne olursa olsun bu Ceza Muhakemesi Usulu Kanunu birgün herkese lazım olacak. Bu düşüncesiyle onu buraya bırakıyorum ve yetkililerin okumasını talep ediyorum" dedi. Eyleminin ardından giyinen Konyar, adliyedeki görevli polislerce ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

     Aşkın'ın yardımcıları ifade verdi
    Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Y.Y.Ü.) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanması davası kapsamında rektör yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve Prof. Dr. Hasan Ceylan ile Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fırat Cengiz ve Y.Y.Ü.'ye bağlı Hakkari Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recai Karahan dün sabah Van Adliye Binası'na gelerek ifade verdiler. Yüksel, Ceylan, Cengiz ve Karahan'ın Cumhuriyet Savcısı'nın daveti üzerine geldikleri öğrenildi.

     İzmir'de dün iki artçı daha oldu
    Geçen ay üç depremle sarsılan İzmir'de artçılar sürüyor. Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre, İzmir Seferihisar açıklarında dün saat 07.26'da 4.8 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Açıklamaya göre, merkez üssü Ege Denizi olan ve saat 08.48'de meydana gelen ikinci depremin büyüklüğü ise 4.2 olarak ölçüldü. Dokuz Eylül Üniversitesi (D.E.Ü.) Deniz Bilimleri Ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uluğ, "Bölgede yeniden bir hareketlenme var. Önceki gün ve bugün (dün) meydana gelen 4'lük depremler, 5. bir yırtılmaya işaret edebilir" dedi.

     İstanbul'dakinin reçetesi Batman'da
    IMF, sosyal güvenlik harcamaları konusunda Türkiye'ye sürekli uyarılarda bulunurken, bazı uyanık vatandaşlar sahte veya çalıntı sağlık karneleri ile çok sayıda ilacı reçetelendirerek kurumlara fatura ediyor. Emekli Sandığı İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne sağlık karnesi nedeniyle şikayette bulunan vatandaş A. A. da uyanık vatandaşların, kabarık reçetelerinin mağduru oldu. Emekli Sandığı'na bağlı olan vatandaş A.A. ve ailesi adına düzenlenen 'sahte' sağlık karnelerinin Batman'da başka kişilerce 1.5 yıl usulsüz kullanıldıği tespit edildi.

     Hizb-ut Tahrir üyesi 10 kişi tutuklandı
    Ankara'da yasadışı Hizb-ut Tahrir örgütüne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 10 kişi, "örgüt üyesi olmak" suçundan tutuklandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 27 Ekim'de başlattıkları operasyon kapsamında, bildiri dağıtmaya hazırlanan 10 kişi, önceki gün gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, emniyetteki sorgularının ardından dün Ankara Adliye Sarayı'na sevkedildi. Zanlılar, sorgularının ardından "örgüt üyesi olmak'' suçundan tutuklanmaları istemiyled sevkedildikleri nöbetçi mahkemede tutuklandı.

     Yurtbank sanıkları paralarını istedi
    Yargıtay'ın hukuki durumlarının yeni Türk Ceza Kanunu'na (TCK) göre yeniden değerlendirilmesi gerektiği görüşüyle haklarındaki mahkumiyet kararlarını bozduğu Yurtbank'ın eski sahibi Ali Avni Balkaner'in de aralarında bulunduğu sanıklar, mahkemede 'paramızı istiyoruz' diye bağırdı. İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Balkaner ile tutuksuz 11 sanık katıldı. Mahkeme Başkanı, daha önceki duruşmalarda savunmasını yapmayan Ali Avni Balkaner'e, bu duruşmada savunma yapıp yapmayacağını sordu. Bunun üzerine söz alan Balkaner, dava dosyasını incelemek için süre istedi. Duruşma, avukatların esas hakkındaki savunmaları için ertelendi.

     Havalimanında gözaltına alındı
    Hakkındaki yakalama emirleri nedeniyle 4 ayrı adliyede ifade veren İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Eren Keskin, Berlin'den döndüğü sırada Atatürk Havalimanı'nda hakkındaki yakalama emirleri nedeniyle gözaltına alındı. Keskin, Kartal 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin manevi şahsiyetine basın yoluyla hakaret ettiği" iddiasıyla yargılandığı davada ifade verdi. Söz konusu konuşmayı yaptığını, sözlerinin arkasında durduğunu ifade eden Keskin, amacının Türkiye'nin demokratikleşmesi olduğunu ve sadece fikrini açıkladığını söyledi. İfadesinin alınmasının ardından Keskin'in hakkındaki yakalama emri kaldırıldı.

     'Dayak skandalının sorumlusu vali'
    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, Malatya Çocuk Yuvası'nda yaşanan dayak skandalından dolayı üstü kapalı bir şekilde Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu'nu sorumlu gösterdi. Vali kökenli olan Çetinkaya, İl Özel İdareleri Yasası'na göre valilerin ilin emniyet ve asayişinden sorumlu olduğunu hatırlatarak, "Ben valiyken haftada birkaç kez yurtları ve yuvaları, yaşlıları ziyaret ederdim" dedi. Çetinkaya, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Malatya Çocuk Yuvası'nda yaşanan dayak skandalından üstü kapalı olarak Malatya Valisi'ni sorumlu tutan Çetinkaya, çocuk yuvalarının yerel yönetimlere devredilmesinin "köklü çözüm" olacağını söyledi. Çetinkaya, Malatya Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürü Yakup Güler'in iki AK Partili milletvekilinin görev alması için zorladığı iddialarına ise, "Onun tavsiyesiyle gelmiştir, gelmemiştir. Böyle bir şey var mıdır yok mudur, olup olmadığını sormadan cevap vermem mümkün değil" dedi.

  • HABER MERKEZİ / ANKARA

     Malatya olayına yayın yasağı
    Malatya Sulh Ceza Mahkemesi, Malatya Çocuk Yuvası'ndaki olayla ilgili yayınların, soruşturma tamamlanıncaya kadar durdurulmasına karar verdi. Malatya Sulh Ceza Mahkemesi hakimi İbrahim Sağır tarafından verilen kararda, CMK'nın 157. maddesi gereğince soruşturmanın gizliliği açısından adil yargılanma hakkını etkileyeceği gerekçesiyle, Malatya Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen hazırlık soruşturması sonuçlanana kadar konuya ilişkin görsel ve işitsel yayınların durdurulduğu belirtildi.

     Polis, yuvaya yerleştirmede zorlanıyor
    Gölbaşı Emniyet Müdür Vekili Mustafa Sarpdağ, ikameti ve kimliği tespit edilemeyen buluntu bebekleri çocuk yuvalarına teslim etmekte zorlandıklarını bildirdi. Sarpdağ, yeni yayımladığı, "Çocuk Suçluluğu ve Polis" isimli kitabında, yuvalardaki çocukların sorunlarına da dikkat çekti. Terkedilen bir bebeği almaya sosyal hizmet görevlilerinin değil polisin gittiğini hatırlatan Sarpdağ, "Henüz kimliği belli olmayan ve yasal koruma kararı alınmamış bebeğin sosyal hizmet kurumlarına teslim edilmesinde zorluklar yaşıyoruz" dedi. Sarpdağ, korunmaya muhtaç çocuklarla ilgili sorunları şöyle sıraladı: "l Cinsel istismara maruz kalmış kız çocuklarının yurda yerleştirilmesinde, nereye nasıl teslim edileceği konusunda sorunlar yaşamaktayız. l Özellikle cinsel ticari sömürüye maruz kalmış kız çocukların durumlarının ayrıca değerlendirilerek bunların kaldıkları yerlerin gizliliğine özel önem verilmesi, rehabi-litasyon programları ile bu çocukların topluma kazandırılmaları için gerekli tedbirlerin yeterince alındığını henüz söylemek güçtür.

  • EVİN GÖKTAŞ / ANKARA

     'Ailelere maddi destek verilsin'
    Koruyucu Aile, Evlat Edinme Derneği, Malatya Çocuk Yuvası'ndaki gibi olayların en aza indirilebilmesi için, ailelerin maddi ve manevi açıdan desteklenip, çocukların anne ve babalarıyla yaşamalarının sağlanabileceğine dikkati çekti. Dernek Başkanı Prof. Dr. Neşe Erol ve Genel Sekreter Doç. Dr. Zeynep Şimşek imzasıyla yapılan açıklamada, Malatya'daki çocukların yaşadığı gibi acı olayların en aza inebilmesi için, aile yanında ya da aileye benzer ortamlarda yetiştirilmesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Çocuklarımızın hakları açısından, en çok kabul gören ve desteklenen yaklaşımlar, öncelikle ailelerin maddi ve manevi açıdan desteklenip, çocukların anne ve babalarıyla birlikte yaşamalarının sağlanması, bu mümkün olmadığında ise koruyucu aile, evlat edinme ya da 5-6 çocuğun anne-baba modelleriyle bir arada, toplum içinde yaşadığı küçük evlerdir."

     Semiha Şakir'de normalleşecekler
    Malatya, Sosyal Hizmetler Çocuk Yuvası'nın dayak kurbanı 40 çocuk, İstanbul Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Göztepe Semiha Şakir Çocuk Yuvası'na yerleştirildi. Yuva, modern görüntüsü, konforlu yapısıyla parmak ısırtıyor. Yuvada 2 ile 3 ay arasında kalacak çocuklar en iyi şekilde normal yaşama döndürülmeye çalışacak. Çocuklara kendi dalında uzman psikologlar tarafından terapi uygulanacak. Dayak ve darp izlerinin psikoljik etkilerinin azaltılması ve unutturulması için geziler düzenlenecek.

  • MURAT PALAVAR

     Burs ve kredi belgelerini teslim süresi uzatıldı
    Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (YURTKUR) burs ve kredi almaya hak kazanan öğrencilerin belgelerini teslim etme süresi 15 Kasım'a kadar uzatıldı. YURTKUR'dan yapılan yazılı açıklamada, 2005-2006 yılında burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyen ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile ön kayıt, özel yetenek, dikey geçiş sınavı ve ek kontenjan sonucunda bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrencilerin, belgelerini teslim etme süresinin 2 Kasım'dan 15 Kasım'a kadar uzatıldığı bildirildi. Öğrenciler belgeleri, Kurumun bölge veya yurt müdürlüklerine teslim edebilecekler veya "Cemal Gürsel Caddesi No:61 06590 Cebeci- Ankara" adresine postayla gönderebilecekler.

     "Yeni müfredat saat gibi işliyor"
    Milli Eğitim Bakanlığı Yayınlar Daire Başkanı Sadi Keskin, yeni müfredatın saat gibi işlediğini ve 60 bin okula 106 milyon kitap dağıttıklarını söyledi. Milli Eğitim İl Müdürü Cevdet Aydın'ı makamında ziyaret eden Sadi Keskin, eğitim yönünden Samsun'un önde gelen iller arasında olduğunu ve birçok başarılı işlere imza attığını kaydetti. Yeni müfredat çalışmalarının tamamlandığını ve ilköğretim 1 ila 5 arasında eğitim gören öğrencilere kitaplarının ulaştırıldığını ifade eden Keskin, "Yeni müfredat saat gibi işliyor. 60 bin okula 106 milyon kitap dağıttık. Bunun bize maliyeti 170 milyon YTL oldu. Diğer sınıfların kitaplarının ise önümüzdeki aylarda dağıtımına başlanacak. Yeni müfredat öğretmenlere değil, öğrencilere hitap ediyor. Ezberciliği ortadan kaldırıyor ve eğitimi güçlendiriyor" dedi. Yeni müfredatla ilgili kılavuz kitaplarının öğretmenlere ulaşmadığı yönündeki spekülasyonlara da değinen Keskin, "Öğretmen kılavuz kitap dağıtımında hiçbir sorun yaşanmadı. Samsun'da da gerekli incelemeler yapıldı, hiçbir sorun yok. Yeni müfredatı kabullenmeyen bazı kesimler, değişik karalama yöntemlerine başvuruyorlar" diye konuştu.

     Ahlat baston ustasına 'sanatkar' kimlik belgesi
    Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde baston üreticiliği yapan Refa Gökbulak'a Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sanatkar kimlik belgesi verildi. Türkiye'de unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını halen sürdüren 70 kişinin aldığı bu kimlik kartı, Ahlatlı baston ustasını sevindirdi. Babasından öğrendiği baston sanatını 20 yıldan bu yana sürdüren Refa Gökbulak, Ahlat İlçesi'nde bu mesleği el emeği göz nuruyla yaptığını vurguladı. Gökbulak, "Birçok zorluklara göğüs gerdim. Ülkede birçok dalda olduğu gibi bastonculuk da yok olma tehlikesiyle karşı karşıyaydı; ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri atölyemizi çeşitli defalar ziyaret ederek çalışma metotlarımızı inceledi. Ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın resmi davetlisi olarak İzmir Uluslararası Fuarı'na katıldık. Burada el sanatlarımızı sergiledik. Bakanlık bizlere sahip çıkarak, ağaç işleri dalında geleneksel baston yapımı sanatıyla ilgili olarak bana onur belgesinin yanısıra sanatkar kimlik belgesi verdi. Yurt çapında değişik tarihi el sanatı üreticilerine verilen ve sadece 70 kişi de bulunan kimlik belgesiyle onurlandım" dedi.

     İrlanda Büyükelçisi: Üyeliğinizi dört gözle bekliyoruz
    İrlanda'nın Ankara Büyükelçisi Anthony Mannix, İrlanda'nın, Türkiye'nin AB'ye girmesini dört gözle beklediğini belirterek, "3 Ekim'de ortaya konulan şartların dışında Türkiye üzerinde başka şartlar olmayacaktır" dedi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Kemal Özgen'i ziyaret eden Büyükelçi Mannix, şöyle konuştu: "İrlanda olarak Türkiye'nin AB'ye girmesini dört gözle bekliyoruz. Türkiye'nin üyelik süreci zorluklarla devam edecek. Birçok Türk insanı AB'ye giriş sürecinde endişe yaşıyor. Ancak son birkaç yıldır Türkiye'nin hem ekonomik hem de siyasi olarak attığı adımlar iyi gelişmeler yarattı. Türkiye, bu gelişme sürecini devam ettirirse çok iyi duruma gelecektir. Böylece ortaya çıkan endişeleri ve korkuları da ortadan kaldıracaktır." Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin 10 yıllık bir süreyi kapsadığını hatırlatan Mannix, Türkiye'nin bu süreci kısa sürede geçmesi halinde AB'ye üyelik sürecinin de kısalacağını kaydetti.

     Gribe yakalanma riskini azaltın
    Uzmanlar ani sıcaklık değişimlerinin yaşandığı günlerde gribe yakalanmamak için eller, ağız ve burnun sabunlu su ile yıkanmasını öneriyor Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Durak, ani sıcaklık düşüşlerinde gribal enfeksiyon riskinin arttığını, eller ile ağız ve burnun sıklıkla temizlenmesinin bu riski azaltacağını bildirdi. Durak, "Ani sıcaklık düşüşlerinde gribal enfeksiyon riski artar. Bunun nedeni, grip ve diğer benzeri hastalıklara neden olan mikropların, soğuduğu için yaşamakta zorlandığı dış ortamlardan insan vücudu gibi daha sıcak ortamlara doğru hareket etmesidir. Genel olarak kış aylarında ve ani sıcaklık düşüşlerinde gribal enfeksiyon riski, bazı önlemlerle azaltılabilir. Dış ortamla sürekli temas halinde bulunan eller ile ağız ve burnun sabunlu suyla sıklıkla temizlenmesi, enfeksiyon riskini azaltacaktır. Özellikle burnun temiz tutulması sağlıklı nefes almayı sağlayarak grip mikrobunun etkili olmasını zorlaştıracaktır" dedi.
    KONYA (A.A)

     Kral Carlos'a kız torun geldi
    İspanya veliahdı Prens Felipe'nin eşi Prenses Letizia Ortiz, bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Çiftin kızlarına Leonor adı verildi. Ülkede uzun zamandır, anayasada değişiklik yapılıp, krallığın sadece babadan oğula değil, babadan kıza da geçebilmesi tartışılıyor. Başbakan Zapatero'nun Kral Juan Carlos'u telefon açıp tebrik ettiği belirtildi.

  • MADRİD (A.A)

     Venüs Ekspres'i 9 Kasım'da yolcu
    Avrupa Uzay Ajansı'nın Venüs'e yollayacağı uzay aracının fırlatılışı teknik sorunlar nedeniyle 9 Kasım'a ertelendi. Venüs'e giden ilk Avrupa uzay aracı olacak Ekspres, Rusların Soyuz füzesiyle fırlatılacak. Yaklaşık 1200 kiloluk uzay aracı nisanda Venüs'ün yörüngesine girecek ve gezegenin yüzey ve atmosfer haritasını çıkaracak, ısı değişikliklerini, bulut ve gaz oluşumları ile rüzgar hızlarını inceleyecek.

  • MOSKOVA (A.A)

     Emniyetten şehit ailelerine iftar
    İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde, şehit aileleri ve yakınlarına iftar verildi.stanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yemekhanesindeki yemeğe, Vali Muammer Güler'in yanısıra eşi Neval Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eşi Hülya Cerrah, emniyet müdür yardımcıları ile yaklaşık 500 şehit ailesi ve yakınları katıldı. Vali Muammer Güler, iftarda yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının vefalı bir ocak olduğunu söyledi. İftardaki birlikteliğin bunu gösterdiğini ifade eden Güler, ''Bu memlekete canını, kanını veren şehitlerimize minnettarız'' dedi.

  • İSTANBUL

     İstanbul trafiği için dava
    Tüketiciler Birliği yıllardır İstanbul'un çözüm bekleyen trafik sorununu yeniden gündeme getirmek için İstanbul Tüketici Mahkemesi Levent Adliyesi'nde bugün dava açacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş alehine açılacak dava öncesinde bir de basın açıklaması yapılacak. Saat 11:00'de yapılacak açıklamada davanın gerekçesi kamoyuna aktarılacak. Tüketiciler Birliği İstanbul Şubesi tarafından açılacak dava adliye tarihinde Belediye Başkanı Topbaş'a açılan ilk davalardan biri olma özelliğine sahip olacak. Tüketiciler Birliği'nden yapılan açıklamada "İstanbul tarfiğinden fırsat bulap gelebilirseniz basın toplantımıza bekliyoruz" ifadesine yer verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ise, yıllardır yapılmayan yatırımlar nedeniyle İstanbul trafiğinin kilitlenme noktasına geldiğini ve ileriki yılların sorunlarını da kapsayacak bir çalışma yaptıklarını belirtmişti.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ/İSTANBUL

     Pakistan'a 18 TIR dolusu yardım
    Belediyeler, Pakistan'a gönderilmek üzere 18 TIR dolusu yardım malzemesi topladı. Türkiye Kızılay Derneği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Yerel Yönetimler Birliği'nce ülke çapında toplanan yardımları gıda, giysi, çadır ve battaniye gibi ihtiyaç malzemelerinden oluşuyor. 18 TIR dolusu yardım malzemesi yarın Ankara'da Türkiye Kızılay Derneği'ne teslim edilecek. Yardım malzemelerinin uçakla en kısa zamanda Pakistan'a gönderileceği bildirildi.

  • ANKARA

     Esenler'de Karadeniz rüzgarı
    Esenler Belediyesi'nin Ramazan Çadırı'nda düzenlenen Karadenizliler Özel Gecesi'nde, sahneye çıkan sanatçılar söyledikleri bir birinden güzel türkülerle davetlileri coşturdu. Karadeniz TV'den canlı olarak yayınlanan gecenin sunuculuğunu Karadeniz TV'den Musti yaptı. Seyircinin Seda Sayan'ın programından tanıdığı Mülayim'in de esprileriyle renk kattığı gecede sevilen Karadenizli sanatçılar Erkan Ocaklı, Hüseyin Bıçak, Kara Davut ve Recebim söyledikleri bir birinden güzel türkülerle çadırda tam bir Karadeniz rüzgarı estirdiler. Kendisini Karadeniz müziğinin ritmine kaptıranlar doyasıya halay çekitiler. Geceye Belediye Başkan Yardımcıları Nuri Öztürk, Mehmet Sirkeci, T. Uğur Tayfur, Ahmet Temel, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

     Alışveriş fuarını 800 bin kişi ziyaret etti
    CNR EXPO'da düzenlenen Bayram Alışveriş Günleri 2005 Fuarı'na büyük ilgi var. Açıldığı günden bu yana geçen 10 günde,fuarı tam 812 bin kişi ziyaret etti. Sadece 30 Ekim Pazar günü gelenlerin sayısı 258 bin. Vatandaşın her türlü bayram alış verişini yapabilmesi için organize edilen Bayram Alışveriş Günleri, tüketicileri gıdadan giyime, ayakkabıdan kozmetik ürünlere üretim yapan, stoklarını eritmek isteyen 500 firma ile buluşturdu. Tüketicilerin kredi kartıyla da alış veriş yapabildiği geleneksel Bayram Alışveriş Günleri fuarında, bay, bayan, çocuk ayakkabı, bot, çizme 19-149 YTL, çocuk pantolon, kazak 10-15 YTL, çocuk gömlek, Tshirt 7-10 YTL, mont, kaban, 80-170 YTL, çikolata ve şekerleme 4-25 YTL'den satılıyor.

     Yetim çocuklara giyim yardımı
    Fatih Belediyesi, ilçedeki 325 yetim çocuğa giyim yardımı yaptı. Fatih Belediyesi Kreş Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen organizasyonda, İskenderpaşa çadırında bir araya getirilen yetim çocuklara, Belediye Başkanı Mustafa Demir hediye paketlerini dağıttı. Yetim çocuklara verilen paketlerin her birinde, birer kol saati, pantolon, kazak, kaban ve ayakkabı bulunduğu belirtildi.

  • İSTANBUL

     Ağıtlarla uğurlandı
    Bingöl'de teröristler ile girdiği çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Ali Turan ile Konya'da şehit düşen er Zeki Bargin, gözyaşları arasında toprağa verildi. Konya'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında düşen ve daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Piyade Er Zeki Bargin'in cenazesi Batman'da toprağa verildi. Uçakla Batman'a getirilen ve oradan da Sason Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılan Bargin'in cenazesi, yakınlarınca Ergünü Köyü'ne götürüldü. Köy mezarlığında toprağa verilen Bargin'nin cenaze törenine, Sason Kaymakamı Fatih Akbulut, Belediye Başkanı İrfan Arslan, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Enver Aydın, ile diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

     Van'da polis merkezinde patlama
    Van'ın İpekyolu Caddesi'ndeki Erek Polis Merkezi'nin alt katında ses bombası patladıldı. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, polis merkezinin camları kırıldı ve üst katta bulunan lojmanlar boşaltıldı.

     Tarihi eser operasyonu
    İstanbul Mali Şube ekipleri Kapalıçarşı'daki bir büroya baskın düzenledi. Operasyonda, arkaik dönemine ait cam amforiskos, toprak vazo ve testi, yüzük, Bizans dönemine ait bronz haç kolye ucu, tunç dönemine ait mızrak ucu, gümüş ve bronz bilezikler, 3 hayvan fosili olmak üzere toplam 182 parça tarihi eser ele geçirildi. Tarihi eserlerle birlikte ele geçirilen A.C. çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı.

     Otoyol ve köprüler bedava
    Dün toplanan Bakanlar Kurulu Ramazan Bayramı için alınacak önlemleri ele aldı. Toplantıda alınan kararlara göre 2 Kasım gece yarısından 5 Kasım'a kadar otoyol ve boğaz köprülerinde geçişler bayram nedeniyle ücretsiz olacak. Bazı belediyelerin toplu taşıma ücretlerinin bayram süresince alınmamasını içeren kararnamenin de imzalandığı toplantıda, ayrıca Emekli Sandığı'ndan maaş alan memur emeklilerine de bayramdan önce ödeme yapılmasına karar verildi. Memur emeklileri maaşlarını 1-2 Kasım tarihlerinde alabilecek.

     Bayram yağışlı
    İstanbul'da son üç gün içinde metrekarede 30 kilogramın üzerinde yağış kaydedildiği belirtilerek, yağışlı havanın bayram tatili boyunca da aralıklarla süreceği tahmin ediliyor. Yağışların yarından itibaren tekrar etkili olmaya başlayacağı ifade edildi. Yağışlı havanın, bayram tatili boyunca da sürmesi bekleniyor.



  • 1 Kasım 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED