AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A

Türkiye gönüllüleri Erdoğan'ı bekliyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, 6 Kasım'da Almanya'da Türkiye'nin Avrupa'daki gönüllü lobi örgütü olmayı hedefleyen Avrupa Türk Demokratlar Birliği'nin (ATDB) Genel Merkezi'ni açacak. Erdoğan ve Schröder'i ağırlamaya hazırlanan Birlik Genel Başkanı Dr. Fevzi Cebe, Yeni Şafak'a bilgi verirken, Türkiye'deki herhangi bir siyasi partinin uzantısı olmadıklarını belirtti. Cebe, "Türkiye'nin AB'ye katılımını destekliyoruz. Milli ve manevi değerlerden kopmadan, Avrupa vatandaşlığı ve Avrupalılık kimliğinin önemsenerek geliştirilmesi gerektiğini düşünen bir sivil toplum kuruluşuz" dedi.

  • MEHMET KOÇAK / Köln

     AK Parti, katip üye atamadı
    Bakanların sayısını 22'ye düşürerek devlette kırmızı plaka tasarrufu başlatan AK Parti, benzer uygulamayı TBMM'ye de taşıyor. Anavatan Partisi'nin grup olarak TBMM'de temsil edilmesinden sonra katip üyelik hakkı elde eden AK Parti, kendisine düşen üyelik için isim bildirmedi. Son sözü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek. Katip üye olan milletvekili, TBMM Başkanı ve Meclis Başkanvekili'nin ardından protokolde temsil ediliyor. Ayrıca katip üyenin telefon görüşmelerinde herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Milletvekillerine bir sekreter, katip üyeye ise üç sekreter görevlendiriliyor.

  • VELİ TOPRAK/ ANKARA

     Bülent Arınç'tan 'tasarruf' çağrısı
    TBMM Başkanı Arınç, 'Dünya Tasarruf Günü' dolayısıyla yayımladığı mesajında herkesi tasarruf yapmaya çağırdı. Meclis Başkanı Arınç mesajında, kaynak yetersizliğinin insanoğlunun en büyük sorunlarından biri olduğunu belirtti. Arınç, şöyle dedi: "Ülkemizin kalkınma hamlesinin başarıya ulaşabilmesi ve ekonomik sıkıntıların en kısa sürede aşılabilmesi için de, her alanda ve her konuda yöneleceğimiz akılcı tasarruflar büyük önem taşımaktadır. Sorun, kamu-özel sektör veya fakir-zengin ayrımı yapmadan herkesi ilgilendirmektedir. Vatandaşlarımızı her zaman tasarruflu olmaya çağırıyorum."

  • ANKARA (İHA)

     Anavatan'a FP'nin yeri tahsis edildi
    Anavatan Partisi'ne, TBMM'de, kapatılan Fazilet Partisi'nin geçmişte kullandığı odalar tahsis edildi. TBMM Başkanlığı, yaklaşık 3 yıl aradan sonra TBMM'de grup oluşturan ANAVATAN'a yer tahsis etti. Anavatan Partisi'ne, TBMM ana binasının 2. katında, CHP ile AK Parti grup odaları arasında yer alan, TBMM İdare amirleri Burhan Kılıç ve Feyzi Berdibek'in kullandığı odalar ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl'ün odası verildi. Genel Başkan Erkan Mumcu ile Grup başkanvekilleri Süleyman Sarıbaş ve Ömer Abuşoğlu'nun, tahsis edilen odalara bayramdan sonra taşınması bekleniyor.

  • ANKARA (A.A)

     Kılıç, 40 bin kartı kapıdan dağıttı
    AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Ramazan Bayramı nedeniyle 50 bin kişiye tebrik kartı gönderdi. Kılıç, AK Parti hükümetinin üç yıllık icraatlarını tablo olarak tebrik kartında kullandı. 10 bin bayram tebriğini posta yoluyla gönderen Kılıç, sadece posta gideri için 2.5 milyar verdi. Geri kalan 40 bin tebrik kartı ise elden adreslere teslim edildi. AK Parti'nin 2002'de iktidara geldiğinde aldığı ekonomik göstergeler ile 2005 Ekim ayında yakalanan başarıyı karşılaştıran Kılıç, "Biz Türkiye'nin gülen yüzüyüz. Birlikte çok daha güzel bayramlar göreceğiz. İyi bayramlar" ifadesini kullandı.

  • VELİ TOPRAK/ ANKARA

     Osman Durmuş, başhekimliğe talip
    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale İl Başkanlığı'nın iftar yemeğinde konuşan eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, görev verilirse başhekimliğe talip olduğunu söyledi. Sağlık yatırımları konusunda hükümeti eleştiren Durmuş, Bakanlığın bazı yerlerde başhekim bulamadığını belirterek, "Başhekim bulamadıkları yerler varmış. Kimse çalışmak istemiyorlarmış. Bu yüzden Heybeliada Göğüs Hastalıkları Hastanesi kapanmış. Başhekim bulamıyorlarsa ben talibim. Ücret istemiyorum" dedi. Yemekte Çelebi Belediye Meclis Üyesi Erdal Özbal'a partiye geçişi nedeniyle rozet takıldı.

  • KIRIKKALE (İHA)

     Patrikhane protestosu demokrasiye sığmaz
    Yunanistan hükümet sözcüsü Teodoros Rusopulos, İstanbul Fener Rum Patrikhanesi önünde eylem yapanların ideolojisinin, demokrasiyle bağdaşmadığını söyledi. Rusopolus, yaptığı basın toplantısında, sorular üzerine geçen hafta sonu Patrikhane önünde yapılan protesto eylemine değindi. Bu eylemin belli bir grubun işi olduğunu ve herkes tarafından kınandığını söyleyen Rusopulos, söz konusu küçük grubun eylemlerinin Türkiye'nin AB perspektifini engellemesinin söz konusu olmadığı görüşünde olduğunu belirtti. Rusopulos, eyleme ilişkin olarak Eğitim Bakanı Marietta Yiannaku-Kuçiku ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Skandalakis'in Patrik Bartholomeos ile görüştüklerini de açıkladı. Sözcü, Başbakan Kostas Karamanlis'in Türkiye ziyaretinin tarihinin belirlenmesi için diplomatik kanallardan temasların sürdüğünü de açıkladı.

     AK Partili Kutlu: Yemezler Sayın Cumhurbaşkanım
    Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 'Milletvekili dokunulmazlıkları kaldırılsın' önerisine AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu'dan ilginç bir yanıt geldi. Kutlu, "Biraz kaba bir tavır olacak ama başka tabir bulamıyorum. Yemezler Sayın Cumhurbaşkanım" dedi. AKP Adıyaman il danışma toplantısında konuşan Kutlu, Cumhuriyet Resepsiyonu'na AKP'li milletvekillerine eşsiz davet eden Sezer'i eleştirdi. Cumhuriyet Bayramı'nın herkesin bayramı olduğunu belirten Kutlu, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanlığı makamının, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları içerisinde bir kısımına üvey, bir kısmına öz deme gibi bir lüksü yoktur. Hele Sayın Cumhurbaşkanlarının böyle bir lüksü hiçbir zaman olmamalıdır. Cumhuriyet Bayramı'nı böyle bir ayrımcılık ile yaşadık."



  • 1 Kasım 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED