T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 5 AĞUSTOS 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İsrail ölüm kusuyor

İsrail, bugün Güney Lübnan'da şimdiye kadarki en yoğun bombardımanını gerçekleştiriyor.

Lübnan polisi, İsrail'in bugün bölgeye 250 hava saldırısı gerçekleştirdiğini ve 4 bin bomba atıldığını bildirdi. Bombardımanın şafak vaktinde başladığı ve 7 saat sürdüğü kaydedilirken, saldırıda en çok tahrip edilen yerin de Aytarun köyü civarı olduğu ifade edildi. Polis, sınırdan 5 kilometre içerilere kadar 15 köyün sistematik olarak tahrip edildiğini bildirdi. 14 kişinin yaralandığı bombardıman altındaki bölge daha önce boşaltılmıştı.

İsrail yaptığı açıklamada sınırda tampon bölge oluşturmak istediğini bildirmişti.

OLMERT: NASRALLAH'A SUİKAST YAPABİLİRİZ

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'a suikast saldırısı düzenleyebileceklerini ifade etti.
Almanya'daki Welt am Sonntag gazetesine beyanat veren Olmert, Nasrallah'ın devlet başkanı olmadığını sadece bir "terör örgütünün lideri" olduğunu ifade ederek normal savaş kurallarının Nasrallah'ı ihtiva etmediğini söyleyerek, buna rağmen "kimseye karşı özel bir savaş yapmadıklarını" kaydetti.

3 HİZBULLAH LİDERİNİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİASI

İsrail komandolarının, Lübnan'ın Tire kentinde gece yarısı gerçekleştirdikleri bir baskın sırasında 3 Hizbullah liderini öldürdükleri öne sürüldü.

Adını vermek istemeyen bir İsrail deniz piyadesi komutanı yaptığı açıklamada, "Çok doğru istihbaratlar ışığında, Tire'nin kuzeyindeki 5 katlı bir binanın 2. katına baskın düzenleyen donanma komandoları, burada 3 Hizbullah liderini öldürdü" açıklamasında bulundu. Komutan öldürüldüğü öne sürülen 3 Hizbullah liderinin dün Hadera şehrine fırlatılan füzeden sorumlu olduklarını bildirirken, Hizbullah'tan olayla ilgili bir açıklama gelmedi.

Dün Hizbullah milisleri İsrail'in başkenti Tel Aviv'in 40 kilometre kuzeyindeki Hadera Kasabası'na füze saldırısında bulunmuş, füzeler herhangi bir can kaybına yol açmamıştı.

SAYDA HALKINA "BÖLGEYİ BOŞALTIN" UYARISI

İsrail uçakları Lübnan'ın güneyindeki Sayda kentindeki sivillere bölgeyi boşaltmaları uyarısında bulunan bildiriler dağıttı.

İsrail ordu sözcüsü, Sayda'ya düzenlenecek hava saldırısı öncesi sivillere bölgeyi terk etmeleri uyarısı içeren bildiriler dağıltıldığını açıkladı.

Bu arada İsrail ordusu, Lübnan'da son 36 saatte yaklaşık 160 hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi. Ordu sözcüsünün bürosundan yapılan açıklamada, savaş uçaklarının dün 88, bugün de şimdiye kadar 70'ten fazla görev uçuşu düzenlediği kaydedildi.

KÖYLERE TANK ATEŞİ

İsrail'in kuzeyinde Metula'da konuşlanan İsrail birlikleri, Metula'ya 1 km mesafedeki Lübnan köylerini tank ateşine tuttu.

Yerel saatle 13.30 sıralarında başlayan saldırıda hedeflerin vurulmasının Metula'dan görülebildiği bildirildi. İsrail birliklerinin, Metula ve Kiryat Şimone bölgesine füze saldırısında bulunan Hizbullah mevzilerini ve Hizbullah militanlarının konuşlandığı evleri hedef aldığı tahmin edilirken, ambulans ve itfaiye araçlarının bombalanan mevziilere sevk edildiği gözlendi.
Saldırılarda ölen ya da yaralanan olup olmadığı bilinmiyor.


Ölü sayısı 1000'e yaklaştı
Londra'da dev protesto
BM Güvenlik Konseyi Lübnan için toplanıyor
Hizbullah'tan İsrail'e füze saldırısı
İnsani yardıma İsrail bombası

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi