T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 5 AĞUSTOS 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Nalburların yerini yapı marketler aldı

Özkardeşler A.Ş bünyesinde kurulan KRD Yapı Market'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Kurt, değişen kent hayatı nedeniyle nalburların yerini artık yapı marketlerinin almaya başladığını söyledi. Nalburların değişen yaşam biçimine ayak uydurulması gerektiğini ifade eden Kurt, kendilerinin de bu ihtiyaca karşılık vermeye çalıştıklarını belirtti. Toplam kalite yönetimi felsefesi ile hizmet verdiklerini kaydeden Kurt, 4 yeni mağaza daha açarak hizmet ağlarını genişletecekleri bildirdi. Mehmet Emin Kurt, KRD Yapı Market'i bünyesinde bulunduran Özkardeşler A.Ş'nin 30 yıllık bir geçmişi bulunduğunu sözlerine ekledi.


Century 21 ailesi Türkiye'de buluşuyor

Century 21 Türkiye'nin sektördeki başarısı dünyanın birçok ülkesinden 18 - 22 Eylül'de Türkiye'ye gelecek olan temsilcilerle kutlanacak. Türkiye'deki gayrimenkul sektörüne birçok yenilik kazandıran Century 21 Türkiye, Uluslararası Century 21 Toplantısı'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Century 21'in her yıl düzenlediği ve 42 ülkenin temsilcilerinin biraraya geldiği Uluslararası Century 21 Toplantısı geçtiğimiz yıl Çin'de yapılmıştı. Her yıl uluslararası toplantılar için, toplantıların gerçekleştiği ülkelere giden, Amerika Century 21 Başkanı ve CEO'su Tom Kunz toplantı için bu kez de Türkiye'ye gelecek.


ABD'de işsizlik azalmıyor

ABD Çalışma Bakanlığı, Temmuzda 142 bin olması beklenen yeni iş bulanların sayısının 113 binde kaldığını açıkladı. Açıklamada, Temmuz ayı işsizlik oranının da beklendiği gibi yüzde 4,6 yerine yüzde 4,8 çıktığı bildirildi. Emek piyasasının dinamizminin beklentilerin altında kalması, yatırımcılarda ABD Merkez Bankasının faiz artırımlarına ara vereceği beklentilerini güçlendirdi.

  • WASHİNGTON


    Garanti'nin 6 aylık kârı 508 milyon YTL

    Garanti Bankası'nın net kârı, ilk altı ayda önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 61,1 artarak 508,5 milyon YTL'ye, vergi öncesi kârı ise yüzde 45,7 artarak 627,5 milyon YTL'ye yükseldi. Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, "Olumsuz piyasa koşulları, artan faiz oranları ve kurlara rağmen, yılın ikinci 3 aylık döneminde, ilk çeyrekten daha yüksek bir kâr elde ettik" dedi.

  • İSTANBUL


    Demirel'in tarlaları satılıyor

    Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Şevket Demirel'in kızı Neslihan Demirel'e ait ve muhammen bedelleri toplamı 1 milyon 179 bin YTL olan 115 gayrimenkulü satacak. İhale, 22 Ağustos 2006'da gerçekleştirilecek. İhaleye çıkarılacak gayrimenkullerin tümü Isparta'da olmak üzere tarla, avlulu ev ve arsadan oluşuyor. En yüksek bedelli gayrimenkul, 239 bin YTL ile tarla dikim fidanlığı.


    YARDIM
    KUWAIT FINANCE HOUSE'DAN, LÜBNAN'A 1 MİLYON DOLAR

    Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın ana ortağı olan Kuwait Finance House'nin (KFH), Lübnan'a 1 milyon dolar bağışta bulundu. KFH'nin 1 milyon dolarlık bağış çeki Lübnan'a ulaştırılmak üzere, KFH Genel Müdür Vekili Fawaz Sulaiman Alothman tarafından Kuveyt Kızılayı Genel Başkanı Berjes Hammood Alberjes'e teslim edildi.


    İHALE
    TMSF, 327 BİN YTL'LİK TEKNEYİ SATIŞA ÇIKARDI

    Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), tahmini bedeli 327 bin YTL olan ve Can Yatcılık'ın borçlarına karşılık haczettiği M/Y True Dream'ı 24 Ağustos'ta satışa çıkarıyor. Bu arada TMSF'nin dün satışa çıkardığı M/Y Dream adlı tekne 11 bin 950 YTL'ye Salih Sait Köksal'a, Tom Cat adlı yelkenli tekne ise 57 bin YTL'ye Özkan Kaliç'e ihale edildi.


    VERGİ
    İHRAÇ EDİLECEK ELEKTRİK ÜRETİMİNDE ÖTV İSTİSNASI

    İhraç edilecek elektrik üretiminde kullanılacak fuel oil teslimlerinde, özel tüketim vergisi oranı sıfıra indirildi. Ayrıca ihraç malı taşıyan araçlara, motorin tesliminde ÖTV ve KDV istisnası uygulanacak yerler, Ambarlı, Pendik, İpsala, Tekirdağ, Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında olarak belirlendi.


    LPG
    'EPDK, KANUNSUZ İŞ YAPAN İSTASYONLARI DENETLESİN'

    Türkiye Likid Petrol Gazcıları (LPG) Derneği Başkanı ve Aygaz Genel Müdürü Mehmet Ali Neyzi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK), kanunsuz iş yapan istasyonlara yönelik bir an önce denetimlere başlaması gerektiğini belirterek, ''200 bin YTL'lik kesilecek tek bir ceza, ibret için yeterli olur'' dedi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi