T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 5 AĞUSTOS 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Tokat bomba ismini sürekli değiştiriyor

Memurları hizaya sokmak için kaldıkları evlerin yakınına bomba attığını söyleyen Tokat Paşa, tepki üzerine yapılan işin eğitim amaçlı olduğunu söylemişti. Tokat, şimdi de bombaların tahrip etmeyen ses bombası olduğunu açıkladı

Haftalık bir dergiye "Benim zamanımda ben de bir-iki kritik noktaya bomba attırdım. Benim meselem mesaj vermekti. Batıdan gelen memurlar, hâkimler işin ciddiyetini anlamıyor. İşi basite almaya çalıştılar, rastgele dolaşıyorlar. Oraya buraya gidiyorlar. Hizaya gelsinler diye evlerine yakın iki yere attırdım. Ondan sonra anladılar ki dikkatli olmalılar" açıklamasını yapan ve bu nedenle hakkında soruşturma açılan emekli Korgeneral Altay Tokat, yoğun kamuoyu baskısı nedeniyle söylediklerinin yanlış anlaşıldığını ifade etmişti. Daha sonraki demeçlerinde, "Attırdım dediğim bombaların maksadı eğitimdir. Hakimlerle savcılarla akşam sabah çoğu zaman zaten birlikteyiz, sürekli görüşüyorduk. Ama bakın eğitim bombası bunlar, bombaları kullanmazsak gevşeklik oluyor" demişti. Tokat Paşa, son açıklamasında da bombaların hiçbir tahrip gücü olmayan ses bombaları olduğunu söyledi.

BOMBALAMA PROVASI!

Emekli Korgeneral Altay Tokat, Hakkari'de görev yaptığı sırada tugay komutanlığının şehirle iç içe bulunduğunu ve bu nedenle olası bir terörizm saldırısına karşı zaman zaman provalar yapıldığını anlattı. Tokat, sözkonusu provalarda, askeri literatürde -Hakem Bombası- denilen sadece ses çıkaran ve hiçbir tahrip gücü olmayan 'bir eğitim malzemesi' kullandığını açıkladı.

Tokat, Şemdinli'deki bombalama olayına karışan astsubayları, "O bomba mesaj içindi. Ben de Batı'dan gelen memurlar hizaya gelsinler diye bir-iki kritik noktaya bomba attırmıştım" şeklinde savunmasıyla başlayan tartışmalar üzerine, basına yansıyan sözlerinin çarpıtılmasına fırsat vermemek için açıklama yaptığını kaydetti.

GÜVENLİK PLANI

Hakkari İl Güvenlik Komutanlığı görevi sırasında, Olağanüstü Hal Kanunu gereğince şehrin, köy ve mezraların, yolların, sınır ve lojmanların, memurların ve vatandaşların can güvenliğini sağlamakla görevli olduğunu kaydeden Tokat, "O dönemde tugayın bir kışlası olmadığı için tugay karargahı, destek kıtaları, tugay bağlı birlikleri ve iki dağ komando taburu şehrin içinde bulunan bazı okul, kamu binaları ve kiralanmış sivil binalarda eskiden beri iskan edilmekteydi. Tugay komutanlığı bütün birimleriyle şehirle iç içe yaşamaktaydı" diye konuştu. "Bu nedenle şehrin bütününün güvenlik planı daha da önem kazanıyordu" diyen Tokat, sözkonusu güvenlik planının amacını ise, "herhangi bir terörist saldırının paniğe yol açmadan, kritik personele (savcı, hakim, askeri ve mülki personel), şehirde yaşayan tüm vatandaşlara zarar vermeden etkisiz hale getirilmesi" olarak açıkladı. Yaptığı açıklamada PKK'ya karşı yürütülen mücadelenin Anayasa, kanun ve hukuka bağlı kalınarak yapıldığını dile getiren Tokat, bölgede görev yaptığı dönemde güvenlik kuvvetleriyle ilgili yasa dışı hiçbir olay yaşanmadığı ve herhangi bir soruşturma dahi yapılmadığını kaydetti. Tokat, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Terörle mücadelemdeki başarılarımdan dolayı aldığım toplam üç adet TSK madalyasının ilkini bu görevimde aldım."

  • ANKARA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi