T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 5 AĞUSTOS 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Özgür Gündem'e 15 gün kapama

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Ülkede Özgür Gündem gazetesini "sürekli terör örgütü propagandası" yaptığı gerekçesiyle 15 gün süreyle kapattı. Gazetenin Haber Müdürü Nurettin Fırat yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar gazetemiz hakkında 500'ü aşkın dava açıldı. Terörle Mücadele Kanunu ile zaten gazetemiz açıkca hedef gösterilmişti. Yasanın çıkarılmasından sonra bu yönde bir karar verileceği beklentisi içindeydik zaten" dedi. TMK'nın ifade ve düşünce özgürlüğünü ortadan kaldıran pek çok düzenleme içerdiğini anlatan Fırat, "Türkiye Kürt sorunu ile yüzleşme cesareti göstermek yerine yayın organlarını kapatarak sorunun biteceğini zannetmektedir" dedi.

  • İSTANBUL


    PKK demiryoluna bomba koydu

    Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde PKK tarafından tren raylarına döşenen bombanın patlaması sonucu ölen ya da yaralanan olmazken, 2 tren vagonu devrildi. Edinilen bilgiye göre, dün saat 06.30 sıralarında, Bismil İlçesi'nden il merkezine gelmekte olan yük treni, ilçe çıkışının 3. kilometresinde, PKK tarafından raylara döşenen bombanın patlaması sonucu hasara uğradı. Patlamada can kaybı olmazken, 2 vagon devrildi. Bölgeye çok sayıda askeri birlik sevk edildi.

  • DİYARBAKIR


    Kandil Dağı'ndan bebekle kaçtılar

    Irak'ın kuzeyindeki Kandil Dağı'nda PKK'ya ait kampta birbirlerine aşık olan S.Ö. ile C.D, 45 günlük bebekleriyle Türkiye'ye kaçtı. Son bir ay içerisinde 2'si kadın 4 PKK'lı, biri 1.5 aylık diğeri 9 aylık olan bebekleriyle askerlere teslim oldu. Yaklaşık bir ay önce Kandil Dağı'ndaki örgüt kampından kaçarak Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan örgüt üyesi S.Ö. ile C.D, 45 günlük kız bebekleriyle teslim olurken, örgüt içindeki insanlık dışı uygulamalardan dolayı kaçtıklarını söyledikleri öğrenildi.

  • DİYARBAKIR


    Gazeteci Şaşmaz toprağa verildi

    Gazeteci Cem Şaşmaz, Teşvikiye Camii'nde düzenlenen törenin ardından Feriköy'de toprağa verildi. Şaşmaz için, Teşvikiye Camii'nde Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazına, ailesi, gazeteci dostları ve yakınları katıldı. Galatasaray bayrağına sarılı Şaşmaz'ın tabutu, kısa bir süre eller üzerinde taşındıktan sonra cenaze arabasıyla Feriköy Mezarlığı'na götürüldü. Şaşmaz'ın cenazesi daha sonra, buradaki kabristanına defnedildi.

  • İSTANBUL


    Balıbey'in İstanbul sevdası

    İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü iken Ankara'ya alınarak Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü'ne atanan Ömer Balıbey'in ilk icraatı yine İstanbul için oldu. Daha önce yaklaşık 6 ayda bir müdürü değişen İstanbul'da 10 yıl boyunca görevde kalan ve 7 milli eğitim bakanıyla çalışan Balıbey'in ilk imzası İstanbul'da inşaatı yeni tamamlanan Beylikdüzü Anadolu Öğretmen Lisesi'nin açılışı için oldu. Balıbey, okulun 120 öğrenciyle bu öğretim yılında eğitim öğretime başlaması için bir genelge yayınladı. Genelgede gündüzlü öğrenim görecek öğrenciler için kız erkek farkı gözetilmeyeceği belirtildi. Yatılı için alt yapı imkanlarının yeterli olmadığı anlaşılan Beylikdüzü Anadolu Öğretmen Lisesi'ne, şimdilik sadece gündüzlü öğrenci yerleştirilecek.

  • YAKUP BULUT / ANKARA


    MAZLUM-DER ve İHD Şemdinli'de

    Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Mazlum-Der ve İHD genel başkanları ile sanatçı ve akademisyenlerin de aralarında bulunduğu bir grup, Hakkari'nin Şemdinli ilçesine geldi. Şemdinli'ye akşam saatlerinde ulaşan heyet, ilk olarak 9 kasımdaki patlamanın meydana geldiği Seferi Yılmaz'a ait Umut Kitabevi'ni ziyaret etti. Umut Kitabevi'nin önünde konuşan Mazlum-Der Genel Başkanı Ayhan Bilgen, buraya Şemdinli halkından duydukları gururu paylaşmak amacıyla geldiklerini ifade etti. Heyet daha sonra Şemdinli Belediyesi ve Kaykamlığını ziyaret etti.


    Yılmaz Çetiner toprağa verildi

    İstanbul'da önceki gün ölen gazeteci-yazar Yılmaz Çetiner (79), İstanbul'da toprağa verildi. Çetiner'in cenazesi Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen törenin ardından Bebek Camii'ne getirildi. Cami avlusunda Çetiner'in eşi Esin Çetiner ve kızı Aslı Çifkurt taziyeleri kabul ettiler. Yılmaz Çetiner'in cenazesi öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Anadolu Hisarı'ndaki aile kabristanına götürülmek üzere omuzlanarak cenaze aracına konuldu. Buradaki törene Çetiner'in ailesi, CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, TGC Başkanı Orhan Erinç, Mehmet Ali Yalçındağ, Arzuhan Yalçındağ, Ali Koç, Güneri Civaoğlu, Mehmet Barlas, Şarık Tara ve Hasan Cemal'in de aralarında bulunduğu medya ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı.Yılmaz Çetiner'in cenazesi, Anadolu Hisarı'ndaki aile kabristanına defnedildi. Öte yandan Ankara'da önceki gün vefat eden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Muhan Soysal, toprağa verildi. Soysal için ilk olarak ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tören düzenlendi. Daha sonra Soysal'ın cenazesi Kocatepe Camii'ne götürüldü ve burada ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Cebeci Asri Mezarlığında toprağa verildi.

  • ANKARA


    DTP ilçe binası kurşunlandı

    Demokratik Toplum Partisi (DTP) Hatay'ın İskenderun ilçe teşkilatı binasının kurşunlandığı bildirildi. İlçe Başkanı Halis Yurtsever, yazılı açıklamasında, Ulucami Caddesi'ndeki ilçe binalarının kimlikleri belirsiz kişi ya da kişilerce kurşunlandığını belirtti. Yertsever, olay sırasında camların kırıldığını, tabelalarının da hasar gördüğünü ifade etti.

  • İSKENDERUN


    PTT'yi sevgilisinin borcu için soymuş

    İzmir'de, 3 gün önce, Bahçelievler PTT şubesindeki memurları silahla etkisiz hale getirerek kasadaki paraları gasp ettikleri ileri sürülen ve kuzen oldukları belirlenen 2 kişi yakalandı. Soruşturmayı yürüten polis, PTT şubesindeki memurları silahla etkisiz hale getirerek, kasadaki 3 bin 100 YTL'yi alarak kaçan 2 kişinin eşkalini tespit etti. Görgü tanıklarının verdiği eşkal doğrultusunda, geniş çaplı operasyon başlatan polis eşkale uyan 20 kişiyi yakalayarak sorguladı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Ç.T. ile kuzeni M.T'nin evlerinde yapılan aramada, gasp olayında kullanıldığı belirlenen gözlükler, şapkalar, PTT kasasından çalınan paranın 2 bin 630 YTL'si ve olayda kullanılan kurusıkı tabanca ele geçirildi. PTT memurları ve görgü tanıkları zanlıları teşhis etti. Sorgulanan zanlılar Ç.T. ile M.T'nin suçlarını itiraf ettikleri öğrenildi. Bu arada, zanlılardan Ç.T'nin kız arkadaşının 850 YTL borcu olduğu ve bu borcu kapatmak için kuzeni M.T ile gasp olayını gerçekleştirdikleri iddia edildi.

  • İZMİR


    Savcılığa çıkan Unakıtan kazada suçsuz bulundu

    Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın trafik kazasında hafif yaralanan oğlu Abdullah Unakıtan, Konya'da tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, eşi Ahsen Unakıtan, gece geç saatlerde hava yolu ile Konya'ya gelerek, oğullarıyla aynı araçta kaza geçiren yaralıları ziyaret etti. Sabah Çumra ilçesine gelen Abdullah Unakıtan burada savcılığa yaklaşık bir saat ifade verdi. Soruşturmanın ardından Abdullah Unakıtan ile Eyp Sabri Küçük ilye Cemil Kaya'nın içinde bulunduğu araca çarpan Mustafa Topçu, birinci dereceden kusurlu bulundu. Raporda Topçu'nun anayola kontrolsüz çıktığı belirtildi. Öte yandan hayatını kaybeden 4 kişiden üçünün cenazesi dün toprağa verildi.

  • KONYA


    'Bozuk para'da 4 tutuklama daha

    Bursa'da işadamı Erol Evcil ve Nilüfer Seyahat'in sahibi Hüseyin Kayapalı'nın da aralarında bulunduğu 31 kişinin tutuklandığı Bozuk Para Operasyonu kapsamında gözaltına alınan 10 kişiden 4'ü daha cezaevine gönderildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suç ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, önceki gün gözaltına alınan ve çeşitli bankalarda yönetici konumda oldukları öğrenilen zanlıların sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Önceki gece geç saatlere kadar süren duruşmanın ardından Ersan A., Süleyman Ö., Adem T. ve Ahmet B., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon kapsamında bugüne kadar tutuklananların sayısı 35'e ulaştı.

  • BURSA


    Kuyumcuya arabada infaz

    İzmir'in Balçova İlçesi'nde, bariyerlere çarpmış olarak bulunan otomobildeki kuyumcunun, silahla vurularak öldürüldüğü anlaşıldı. Otomobilin bagajında yüklü miktarda altın olduğu ancak altınların çalınmadığı belirlendi. Balçova otobanı girişinde meydana gelen olayda 35 EET 02 plakalı otomobilin bariyerlere çarpmış olarak durduğunu fark eden vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, otomobilin içerisinde silahla vurularak öldürülmüş halde Mehmet Kula (44) adlı şahsın cesediyle karşılaştı. Anafartalar semtinde kuyumcu olduğu belirlenen Kula'nın otomobilinde yapılan incelemede, bagajda 3 ayrı torbaya sarılmış yüklü miktarda altın bulundu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

  • İZMİR


    Katliam gibi kaza

    Sakarya'nın Geyve ilçesinde kamyonla çarpışan otomobildeki aynı aileden 4 kişi yaşamını yitirdi. Bir yakınlarının düğününden dönen ailenin içinde bulunduğu Celal Sarman yönetimindeki otomobil, E-25 karayolu Bağlarbaşı köyü mevkiinde, İsmet Eser yönetimindeki kamyonla çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüsü Celal Sarman, eşi Şadiye Sarman ile çocukları Cüneyt ve Gamze Sarman öldü. İtfaiye ekiplerince araçtan çıkarılan cesetler, Geyve Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kamyon sürücüsü Eser, gözaltına alındı.

  • SAKARYA


    Çocuk tacizine rekor ceza

    Unkapanı İMÇ Blokları'nda kağıt mendil satan en büyüğü 11 yaşındaki 4 kıza, bir çok kez cinsel tacizde bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi hakkında,56'şar yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Unkapanı'nda 4 küçük kıza cinsel tacizde bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında Şahin Özer'in muhasebecisi S. T. Ç'nin de bulunduğu 4 kişi hakkında yürütülen savcılık soruşturması tamamlandı.Savcılık iddianamede, S. T. Ç. (60), Muharrem S. (74), S. S. (66) ve İ. Ç.'nin (67), kız çocuklarını taciz ettikleri belirtilerek sanıkların 'zincirleme şekilde küçük kız çocuklarının istismarı' suçundan TCK'nın 103/1 ve 43/1 maddelerinin 4'er kez uygulanması sonucu toplam 56'şar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Olayın ardından gözaltına alınan şüphelilerden S. T. Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer 3 sanık tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

  • ZEYNEP ÇİFTÇİ/ İSTİHBARAT


    Kuzenler birbirlerine sarılarak boğuldular

    Sakarya'dan, aileleriyle piknik yapmak için Bursa'nın İznik ilçesine gelen 13 ve 17 yaşlarındaki 2 kız, serinlemek için girdikleri İznik Gölü'nde boğuldu. Aileleriyle İznik'in Aydınlar köyündeki göl kıyısında piknik yapan 13 yaşındaki Sümeyye Yaman ile 17 yaşındaki Tuğba Pekdemir, serinlemek için arkadaşlarıyla birlikte göle girdi. Gölde "sığ" yerde eğlenirken kıyıdan uzaklaştıklarını fark eden bazı çocuk ve gençler, çığlık atınca vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Kıyıya çıkanlar arasında Sümeyye ve Tuğba'nın olmadığını gören yakınları, durumu jandarmaya bildirdi. Balıkçılarla birlikte gölde arama çalışması yapan jandarma ekipleri, birbirine sarılı halde buldukları Sümeyye Yaman ve Tuğba Pekdemir'in boğulduğunu belirledi.

  • İZNİK

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi