T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 5 AĞUSTOS 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ankara'nın Hakan'ı

Sezonun ilk maçında son şampiyon, Başkent'te Ankaraspor kalecisi Hakan'a takıldı. Ev sahibi, 11'de Petrous'la öne geçti. 15'te Necati'nin penaltısını Hakan çıkardı. 81'de İliç'le maça tutunan G.Saray, 90+1'de bir penaltı daha buldu, bu kez Hakan Şükür kullandı, adaşı yine çıkardı. Hakan 5 net pozisyonda da devleşti.

2006-07 sezonunun açılış maçında Ankaraspor'la 1-1 berabere kalan son şampiyon G.Saray, sezona 1 puanla başladı. Bugüne kadar Ankaraspor'la yaptığı 4 maçı kazanan sarı-kırmızılılar, bu kez rakibiyle berabere kalırken 4 yıl sonra da ilk kez sezona beraberlikle girdi. 11. dakikada Petrous, Ankaraspor'u öne geçirdi. 15'te Necati, Ramazan tarafından yere düşürüldü, hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Necati'nin penaltı atışında kaleci Hakan topu son anda tokatladı, ardından topu savunma uzaklaştırdı.

ÇOK GOL KAÇIRDILAR

18'de kaleciyle karşı karşıya kalan Hakan Şükür ve Necati'nin şutlarında topu kaleci son anda kornere çeldi. 28'de Özer, Mondragon ile karşı karşıya pozisyonda top Kolombiyalı kalecinin bacakları arasında kaldı. 35'te Carrusca'nın sert şutunu kaleci kornere çeldi. 52'de Hakan Şükür'ün kafa vuruşu direğin üstünden auta gitti. 81'da Cimbom İliç'in golüyle maçın skorunu belirledi. 90+1'de İliç'in vuruşu direkten döndü, ardından Hakan'ın şutu Ediz'in eline çarptı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Hakan'ın penaltı atışına yine kaleci Hakan geçit vermedi.

İki dev kaleciyi aştı da geldi

Maç sonrası herkes "Kim bu Hakan Arıkan" diye soruyordu. Necati ve Hakan Şükür gibi iki önemli golcünün penaltılarını kurtarıp, Cimbom'a 2 puan kaybettiren Hakan, 24 yaşında... Geçen sezon Kocaelispor'dan Ankaraspor'a geldi ve Jevriç ile Kingson'un arkasında bekledi. Bu iki isim de son Dünya Kupası'nda boy gösterdi ama Aykut Kocaman'dan bu sezon formayı kapan Hakan oldu. Hakan maç sonrası kurtardığı penaltılar için, "Atanların tekniklerine göre köşe belirledim" dedi.

Gerets'ten soğuk savaşa devam!

Galatasaray Teknik Direktörü Gerets, dün iki sürpriz yaptı. Israrla ön libero isteyen Belçikalı hoca, Ergün ve Volkan gibi iki ası 18'e almayıp, yerlerine Mehmet Güven ve Ferhat'a görev vererek yönetime de mesaj gönderdi. Gerets yeni sezonda kadroda düşünmediği Heinz ile sakatlığı bulunan Hasan Kabze, idman eksiklikleri olan Ümit Karan ve Yalçın'ın yanısıra Aykut, Emre Aşık, Okan, Volkan, Ergün, Aydın ve Uğur'u 18 kişilik maç kadrosuna almadı. Gerets maç sonrası yenilgiyi, kaçan penaltıların yanı sıra telaşa bağlarken oyundan memnun olmaıdğını söyledi.

Kavgaya anında fatura

Gerets'in ikinci yarıya Hasan Şaş ve Necati'siz başlaması şaşkınlık yaratırken, bunun nedeninin iki futbolcu arasındaki kavga olduğu ortaya çıktı. Devre arası soyunma odasına giderken Hasan'ın, "Neden penaltıyı atamadın" diye çıkışması üzerine çıkan kavgayı gören Gerets ikisini de oyundan aldı.

19 Mayıs'ın çimlerine tam not

Ligin açılış maçına sahne olan Ankara 19 Mayıs Stadı'nın çimleri tam not aldı. Ankaraspor ile G.Saray arasında oynanan maçta zemin futbola oldukça elverişliydi. Çimeks İnşaat Taahhüt Peyzaj Tur. San. ve Tic. Ltd. Şirketi tarafından yapılan zemin futbolcuların da beğenisini kazandı. Şirket tarafından yapılan Konya Atatürk Stadı çimleri de yarın Konya-Sakarya maçında görücüye çıkacak.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi