T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 9 HAZİRAN 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ertürk: Cine5'in yayın hayatını sürdürmekte zorlanıyoruz

TMSF Başkanı Ahmet Ertük, Cine5'le ilgili olarak, "Fon tarafından devralındığında kanalın yeterli reklam alamaması ve abone sayısının yeterli olmaması nedeniyle faaliyetini sürdürmekte zorlanıyoruz" dedi.

Ahmet Ertük
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertük, Fon tarafından devralınan Cine5'in yeterli reklam alamaması ve abone sayısının yeterli olmaması nedeniyle faaliyetini sürdürmekte zorlandıklarını açıkladı.

Başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener, CHP Milletvekili Özlem Çerçioğlu'nun, Cine5 kanalıyla ilgili olarak yönelttiği soru önergesini TMSF Başkanı Ahmet Ertürk imzalı bir yazıyla yanıtladı.

Ertürk, Cine5 televizyon kanalının 25 Mayıs 2004 tarihinde Fona intikal ettiğini hatırlatarak, bu tarihte 15 bin 76'sı Cine5'in 3 bin 880'i Fantazi Kanal'ın, 17 bin 600'ü de her iki kanala birden üye olanlar nedeniyle toplam 36 bin 556 üyesi bulunduğunu olduğunu açıkladı.

25 Mayıs 2004 tarihinden sonra toplam 5 milyon 787 bin YTL abonalik geliri elde edildiğini belirten Ertük, şifresiz yayına geçiş tarihi olan 15 Ocak 2006'dan sonra ise 285 abonenin toplam 10.672 YTL'yi şirket hesaplarına yatırdığını kaydetti.

Ertük, bu rakamın büyük kısmının abonelerin geçmiş dönem borçlarından veya dekoderlerini iade etmemelerinden kaynaklanan tahsilatlar olduğunu belirtti.

PERSONEL SAYISI 82'DEN 44'E DÜŞTÜ

Şirket yönetiminin günün koşulları ve şirketin ekonomik imkanları ölçüsünde kanalın yayın hayatını sürdürmeye çalıştığını ifade eden Ertük, Cine5'e alınan personelin seçiminin tamamen şirket yöneticilerinin yetki ve sorumluğunda olduğunu kaydetti.

Personelin kanalın ihtiyaçları doğrultusunda ve tecrübe, eğitim ve yeteneklerine göre seçildiğini söyleyen Ertük, kanalın Fon tarafından devralındığında 66 telifli, 16 kadrolu olmak üzere toplam 82 olan çalışan sayısının halen tamamı kadrolu olmak üzere 44 olduğunu bildirdi.

ŞİFRESİZ YAYINCILIK

Ertük, şifreli yayın nedeniyle seyirci kapasitesinin sürekli azaldığını, maç yayın hakkının kaybından sonra mevcut abone sayısıyla da kanalın giderlerini karşılamasının dahi mümkün olmadığını savundu.

Ertük, kanalın şifresiz yayına geçmesinin nedenlerinin, önceki dönemde satın alınan filmlerin ödemeleriyle ilgili tedarikçi şirketlerle problemler yaşaması, ilave abone sağlayabilecek vizyon film temininde güçlük çekilmesi, sürekli eski filmlerin yayınlanması sonucu abone sayısının hızla azalması, teknolojik gelişmelerin gerisinde kalınması nedeniyle kanal şifresinin kolayca kırılması ve buna bağlı olarak abone sayısının düşmesi olduğunu kaydetti.

Şifresiz yayın yapılarak daha geniş kitlelere ulaşılabilmise nedeniyle reklam verenler açısından kanalın daha cazip hale geldiğini söyleyen Ertürk, kanalın buna bağlı olarak ekonomik değerinin artması ihtimali olması gibi nedenlerle özetlenebilecek gerekçelerle şifresiz yayına geçildiğini belirtti.

  • ANKARA (ANKA)


    Şener: Cine5 ekonomik krizde

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi