T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 9 HAZİRAN 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Şener: Cine5 ekonomik krizde

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, CINE-5 televizyon kanalının, abone sayısının azalması ve maç yayın haklarının sona ermesinden sonra ekonomik sıkıntıya düşmesi nedeniyle şifresiz yayına geçtiğini bildirdi.

Abdüllatif Şener

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu'nun soru önergesine verdiği cevapta, CINE-5 televizyon kanalının Fon'a geçtiği 25 Mayıs 2004 itibariyle 36 bin 556 abonesi bulunduğunu, aynı dönemde bu abonelerden 5 milyon 787 bin YTL gelir elde edildiğini bildirdi. Şener, şifresiz yayına geçiş tarihinden sonra da 285 abonenin, şirket hesaplarına 10 bin 672 YTL yatırdığını kaydetti.

Şifreli yayında maç yayın hakkının belirleyici olduğuna işaret eden Şener, 1993-2001 yıllan arasında Türkiye ligi maçlarının yayın hakkını elinde bulunduran kanalın belirli bir gelir seviyesine ulaştığını, ancak yatırımlarını özkaynaklar ve uzun vadeli krediler yerine, grup bankasından temin edilen kısa vadeli kredilerle finanse etmesi nedeniyle, ağır finansal yük altına girdiğini belirtti.

Fon tarafından yönetimi devralınmadan önce kanalın maç yayın hakkını kaybetmesi ve buna bağlı olarak abone sayısının aşınmasının, mali yapısını tamamen çökerttiğini kaydeden Şener, "Fon tarafından yönetim devralındığında; kanal, yeterli reklam alamaması ve abone sayısının yeterli olmaması nedeniyle faaliyetini sürdürmekte zorlanmaktaydı. Kanalın izlenme oranının ve ona bağlı olarak ekonomik değerinin artması imkanı nedeniyle şifresiz yayına geçilmiştir" dedi.

ŞİFRESİZ YAYIN TERCİHİ

Abdüllatif Şener, şifresiz yayına geçme gerekçeleriyle ilgili şunları kaydetti:

"Şifreli yayın nedeniyle seyirci kapasitesinin sürekli azalması, maç yayın hakkının kaybından sonra mevcut abone sayısıyla kanalın giderlerini karşılamasının dahi mümkün olmaması, daha önceki dönemlerde satın alınan filmlerle ilgili ödeme problemleri nedeniyle tedarikçi şirketlerden, ilave abone sağlayabilecek vizyon film temininde güçlük çekilmesi nedeniyle sürekli eski filmlerin yayınlanması sonucu, abone sayısı hızla azaldı.

Teknolojik gelişmelerin gerisinde kalınması nedeniyle kanal şifresinin kolayca kırılmasının, abone sayısını sürekli düşürmesi; şifresiz yayın yapılması durumunda daha geniş kitlelere ulaşılması nedeniyle reklam verenler açısından kanalın daha cazip hale gelmesi ve ona bağlı olarak ekonomik değerinin artması ihtimalinin mevcudiyeti şeklinde özetlenebilecek gerekçelerle şifresiz yayına geçilmiştir."

44 PERSONEL ÇALIŞIYOR

Abdüllatif Şener, şirket yönetiminin, günün koşulları ve şirketin ekonomik imkanları ölçüsünde kanalın yayın hayatını sürdürmeye çalıştığına dikkati çekti.

Şener, kanal yönetimi Fon tarafından devralındığında toplam 82 kişi çalışırken, halen tamamı kadrolu olmak üzere 44 kişinin görev yaptığını belirtti.

Şener, kanalın marka değerinin, grup bankasının hakim ortağıyla yapılan görüşmelerin sonuçlanmaması halinde satış sürecine geçilmesi durumunda, tüm varlıklarla birlikte bir ekonomik bütünlük olarak tespit edileceğini ifade etti.

  • ANKARA (A.A)


    Ertürk: Cine5'in yayın hayatını sürdürmekte zorlanıyoruz
    Unakıtan: Verilen açıktan daha fazlalık var
    İŞKUR: 2 milyon 520 bin kişi işsiz
    FT: Merkez Bankası bağımsızlığını kanıtladı
    Dalgalanmayla 14.4 milyar dolarlık sıcak para eridi
    Kapalıçarşı'da dolar 1,5600 YTL, avro 1,9750 YTL'den güne başladı

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi