T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 3 MART 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Turgut KOLOĞLUGİL

Demirören aklandı mı?

Beşiktaş'ta akan sular duruldu mu? Mali kongre öncesi hop oturup hop kalkan Yıldırım Demirören yönetimi bugünlerde rahata ermiş gibi görünüyor. Ancak, işin aslı hiçde öyle değil. "Fulya gelirlerine temlik konulmasın" önergesini mali genel kuruldan geçirmeyen Demirören ve arkadaşlarının daha verilecek, altından kalkılacak bir çok hesapları var. Beşiktaş Koleji öğrencilerinin okul ücretlerinden kaynaklanan 38 milyar liralık küçücük bir gelirine dahi temlik koydurup, genel kurula gelen Yıldırım Demirören yönetiminin Lütfi Kırdar Kongre Salonu'na görevli kartıyla kaç kişiyi soktuğu camiada çok konuşuluyor. Biz lafı uzatmadan konuşalını, duyulanı söyleyelim. Tamı tamamına kulüp üyesi olmadan boyunlarına görevli halkası takılıp salona salınan kişilerin sayısı 250. Günlük yevmiye ile Lütfi Kırdar'a giren görevlilerin her oylamada yönetim lehine el kaldırdıttıkları da onlarca insanın gördüğü koca bir gerçek. Beşiktaş Yönetim Kurulu mali kongrede işi önceden garantiye almayı doğrusunu söylemek gerekirse çok iyi becermiş. Ayrıca genel kurulu yöneten avukat Ali Rıza Dizdar'ın seçilmesi de öyle güzel ayarlanmış ki sormayın gitsin! Genel Sekreter Kenan Öner, Ali Rıza Dizdar'ı teklif eden onlarca kişiyi arka arkaya sayarken, Engin Baltacı'yı isteyenlerden bir ismi dahi okumadı.

Bunlar geride kaldı. Şimdi geleceği bir bakalım.

Beşiktaş Kulübü'nün Fulya'ya reklamcı olarak soktuğu şirket ile başı dertte. Yıldırım Demirören'in Murat Ürünsak'ın istifasıyla işin yoluna gireceğini umması kocaman bir yanlış. Şimdi Başkan'a biz soralım... İstanbul Açık Hava Reklam Verenleri Derneği yöneticisi ve Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ürünsak... Fulya'ya reklam veren Batu Reklam'ın sahibi de Murat Ürünsak ile aynı dernekten arkadaş. Hal böyle iken birbirlerini tanıyan bu iki arkadaşın arasına komisyoncu Osman Çobanoğlu nasıl girdi. Murat Ürünsak aynı dernekten tanıdığı Batu Reklam'ın sahibinden Osman Çobanoğlu'nun 200 bin dolar komisyon almasına nasıl göz yumdu.

Son bir soru daha. Başkan Yıldırım Demirören yönetim kurulu üyesi Bülent Deriş'in evine 315 milyarlık ipotek koydurdu mu? Söylentiler şöyle: Bülent Deriş'in kulübe üye yaptığı onlarca kişinin aidatlarını ödemediği iş ortaya çıkınca kulüp yönetimini karıştırdı. Demirören gayri nizami bu üyelerin aidatını yani 300 milyardan fazla parayı kendi cebinden ödedi. Ve sonra da Deriş'in evine ipotek koydurdu. İşte, cevabı bekleyen sorular, verilmesi gereken hesapların bir bölümü bunlar.

Gelecekte sorulacak bazı şeyler daha var.



Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi