T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 7 MART 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Tekstil ve giyim sektörüne KDV indirimi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidara geldikten sonra vergi oranlarında yaptıkları indirime dikkati çekerek, "Bugüne kadar ki iktidarlar bunları niye indirmediler? Onlar vatandaşın üzerine yük üzerine yük bindirirken biz ise vatandaşın üstündeki yükleri indiriyoruz. Bunlar yolsuzlukların egemen olduğu bir iktidarın yapabileceği iş değildir" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, tekstil, hazır giyim ve deri sektörünün beklentileriyle ilgili olarak alınan kararlara değindi.

AK Parti hükümetinin milletin yüzünü güldürmeye devam ettiğini, geçmişte cesur kararlar aldıklarını, cesur kararlar almaya da devam edeceklerini anlatan Erdoğan, bütün adımları ince hesaplarla attıklarını ve sosyal faydası en yüksek adımları öne aldıklarını kaydetti.

Daha önce Kurumlar Vergisi'nin yüzde 33'ten yüzde 20'ye, Gelir Vergisi'ni önce yüzde 45'den yüzde 40'a, ardından da yüzde 40'tan yüzde 35'e indirdiklerini hatırlatan Erdoğan, gıda ürünlerinde yüzde 1'e varana kadar KDV'de indirim yaptıklarını vurguladı.

"EKONOMİK HAYATA OLUMLU YANSIYACAK"

Başbakan Erdoğan, aile bütçesini en çok etkileyen kalemlerde, eğitim, sağlık ve ilaç sanayinde KDV'yi yüzde 18'den yüzde 8'e indirdiklerini belirterek, "Şimdi de yapmış olduğumuz son Bakanlar Kurulu toplantısıyla birlikte, tekstil, hazır giyim ve deri sektöründe KDV'yi yüzde 18'den yüzde 8'e indiriyoruz" dedi.

Hükümet olarak attıkları bu ciddi adımın üretim, istihdam, ihracat için önemli olduğuna işaret eden Erdoğan, "İnanıyorum ki büyük istihdam kapasitelerine sahip sektörde bunun olumlu yansımaları hızla ekonomik hayata yansıyacaktır. Gelişmiş ülkelerde tüketim harcamalarının ilk sırasını gıda ve giyim almaktadır. Dolayısıyla aldığımız karar, sadece tekstil sektörünü ve çalışanlarını değil, bütün halkımızı ilgilendiren bir karardır" diye konuştu.

Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nun dün aldığı kararla; her türlü iplikte, her tür ve her nevi mensucatta, giyimde, perdeden halı ve kilime kadar her türlü ev tekstil eşyasında, çanta, bavul ve benzeri eşyada, ayakkabıda KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldüğünü bildirdi.

Başbakan Erdoğan, bu kararın, kısa sürede mağaza vitrinlerine, üretim, istihdam ve ihracata yansıyacağına inancını dile getirdi.

Bu kararla, kayıtdışı olan bu sektörlerdeki anlayışın kayıt altına alınma imkanı olacağına işaret eden Erdoğan, "Aksi taktirde bizim de denetim mekanizmalarımız çok daha farklı bir şekilde çalışmaya devam edecektir" diye konuştu.

"BUGÜNE KADAR Kİ İKTİDARLAR NİYE İNDİRMEDİ?"

Yapılanın kolay bir şey olmadığını, vergi oranlarında sürekli olarak indirim yaptıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bakınız yüzde 18'den yüzde 8'e...Bugüne kadar ki iktidarlar bunları niye indirmediler? Kurumlar Vergisi'ni niye indirmediler, gıdada, eğitimde sağlıkta niye indirmediler. Bunu da biz indirdik. Onlar vatandaşın üzerine yük üzerine yük bindirirken biz ise vatandaşın üstündeki yükleri indiriyoruz. Bunlar yolsuzlukların egemen olduğu bir iktidarın yapabileceği bir iş değildir. Bunların yolsuzlukların artık minimize edilerek ortadan kaldırılacağı ve güç bulan bir iktidarın yapabileceği işlerdir. Dürüst, samimi yönetimin işidir. Genel borç yükünden Türkiye'yi nasıl kurtardıysak... Toplanan vergiyle dün faizi ödeyemeyen ülkede, bugün hem faizleri karşılıyoruz, Geri kalanla yatırımların önünü açıyoruz. Bakın nereden nereye geldik. Vergi oranlarındaki indirime rağmen bunu sağlıyoruz. KDV'deki indirim, 2006 yılı enflasyon hedefimizin tutturulmasında da yardımcı olacaktır. Yüzde 10'luk indirimin, sektörün büyüklüğü gözönünde alındığında toplumun tüm kesimleri için hayati derecede önemli bir karardır. Hayırlı olsun."

  • ANKARA (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi