T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 7 MART 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Memurun denge tazminatı isyanı

En fazla mağdur olan grupların taslağın dışında bırakıldığını savunan memurlar, denge tazminatıyla ilgili tasarının kapsamının genişletilmesini talep ediyor

Kamu-Sen: Bu tasarı
çalışma barışını bozar

Hükümetin 1 milyon 370 bin memura vereceği denge tazminatına Kamu-Sen'den itiraz geldi. Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, denge tazminatında memurlar arasında teknik hizmetlerde görev yapan kesimde daha fazla artış yapılmasının doğru olmadığını ifade etti. Akyıldız, dün Başbakanlık Merkez Binası'na gelerek, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'le görüşmek için randevu istedi. Akyıldız yaptığı açıklamada, ücret dengesizliğini gidermek için yapılan düzenlemenin çalışma barışını bozacak noktaya geldiğini söyledi. Akyıldız, hükümetin kendilerine ülkenin ekonomik yapısı ve ekonomik program çerçevesinde artış yapma sözünü verdiğini ancak denge tazminatı uygulamasıyla sıkıntı yaşandığını belirterek, uygulamanın yarattığı sıkıntıları aktarmak için Bakan Şahin ile görüşeceklerini söyledi.
  • HABER MERKEZİ
  • Behçet
    Güngör
    Memurlar, TBMM gündemindeki denge tazminatıyla ilgili tasarının kapsamının genişlemesini istiyorlar. Memurlar, en fazla mağdur olan grupların tasarının dışında bırakıldığını savunuyor.

    Memura ek ödeme yapılmasını öngören tasarı bu hafta Meclis'te görüşülecek. Memur sendikaları ile hükümet arasında yapılan toplu görüşmelerde memurlara 2006 yılı için ilk altı ay için 40 sonraki 6 ay için de 40 milyon olmak üzere toplam 80 YTL'lik denge tazminatı verilmesi kararlaştırılmıştı. Bakanlar Kurulu bu konudaki tasarıyı imzalayarak Meclis'e gönderdi. Tasarıda bu güne kadar mağdur olan bazı memur kesimlerinin durumların iyileştirilmesi için ek bir ödenek ödenmesi de kararlaştırıldı. Ancak memurlar, bu denge tazminatının adil bir şekilde dağıtılmadığını savunuyor.

    YARDIMCI HİZMETLER YER ALMADI

    Meclis'e gönderilen tasarıda, teknik personel, Diyanet İşleri Başkanlığı personeli, Emniyet hizmetinde çalışanlarına ilk 6 ay için 40, sonraki 6 ay için 40 YTL zammına ilave olarak 100 YTL verilmesi yer aldı. Ancak tasarı kapsamına 82 bin kişilik Diyanet İşleri Başkanlığı personeli alınırken, bu kurumda çalışan 2 bin 600 kişilik yardımcı hizmetli grubu kapsam dışı bırakıldı.

    Yine Devlet Su işleri, Karayolları, Tapu Kadastro'da çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarına 220 YTL denge tazminatı verilirken İller Bankası ve belediye gibi kurumlarda çalışan ve aynı işi yapan mimar, mühendis ve şehir plancıları bu kapsamın dışında bırakıldı. Memur temsilcileri, tasarıda bazı uzmanların ek göstergelerinin 2200'den 3000'e yükseltilirken bazılarının yükseltilmemesinin de adaletsiz bir düzenleme olduğunu belirtiyorlar.

    Personel arasında ayrım yapılmamalı

    Memur-Sen Başkanı Ahmet Aksu, denge tazminatının adil bir şekilde verilmesini isteyerek, tazminatın dengesiz bir şekilde verilmesiyle huzursuzluğun artacağını söyledi. Aksu, personel arasında ayırım yapmanın çalışma barışını bozacağına işaret ederek, "Personel arasında ayırım yapmak, adaletsizliği doğuracak, personel arasında uçurumu artıracaktır. Buna zemin hazırlanmaması lazım" diye konuştu.

    Diyanet Sen Başkanı Ahmet Yıldız ise, personel arasında adaletli davranılmasını istediklerini belirterek, en fazla mağdur olan yardımcı hizmet personelinin de bu tasarı kapsamına alınmasını istediklerini ifade etti.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi