T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 7 MART 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Avrupalı bankalardan Denizbank'a büyük ilgi

Türk bankacılık sektörüne yatırım yapmak isteyen Avrupalı bankalar Denizbank'ı almak için sıraya girdi. En çok ilgilenenler İtalyan Banca Intesa ve Fransız Societe Generale

Her türlü ortaklığa ve
satışa açık

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, J.P Morgan'a verdikleri yetkilendirmenin süresinin bir yıllık olduğunu ve her türlü stratejik ortaklıktan hisse satmaya kadar çok geniş bir yetkilendirmeyi kapsadığını belirtmişti. 2004 yılına göre kârını yüzde 65 arttıran Denizbank, 2005'de 266 milyon YTL kår elde etti. Bankanın 2006 kâr hedefi ise 300 milyon YTL. Denizbank'ın özkaynakları 2005 sonunda yüzde 100 artışla 1 milyar 91 milyon YTL olurken, bu yılki hedef ise 1.5 milyar YTL olarak planlanıyor. Zorlu Grubu'nun 1997 yılında Özelleştirme İdaresi'nden aldığı ve bugün 250 şubesi ve 5 bin 800 çalışanı bulunan Denizbank'ın yüzde 25'i halka açık. Bankanın aktif büyüklüğü 11.9 milyar YTL düzeyinde bulunuyor.

Avrupalı bankaların Denizbank'ı satın almak için sıraya girdiği bildirildi. Denizbank ile en çok ilgilenen bankaların arasında Italyan Banca Intesa ve Fransız Societe Generale'nin bulunduğu belirtildi. The Business adlı siteye göre, değeri 3 milyar dolar olarak hesaplanan Denizbank'ın, stratejik seçenekleri araştırmak üzere JP Morgan'ı görevlendirmesi bazı Avrupalı bankalarca bir teklif yapmak için davet gibi yorumlandı. Denizbank'a en çok ilgi gösterenler arasında İtalyan Banca Intesa ve Fransız Societe Generale'nin bulunduğu, bu bankaların Türkiye'de son banka satışlarında rakiplerine yenildikleri kaydedildi.

REKABET PİYASAYI YÜKSELTİYOR

Banca Intesa'nın bir Türk bankası satın almak için yaptığı çeşitli çabalarının sonuçsuz kaldığı, Finansbank'ı almak istediği, ancak değeri 5 milyar dolar olarak hesaplanan bankanın fiyatının yüksek bulduğu belirtildi. Intesa'nın Garanti Bankası ve Denizbank'ı satın alma girişimlerinin de başarısızla sonuçlandığı, rakibi Unicredito'nun Yapı Kredi'yi satın almasının Intesa'nın kararlılığını artırdığı ifade edildi.

Denizbank konusunda Intesa'nın Societe Generale ile mücadele edeceği, Societe Generale'nin de rakibi BNP Parisbas'ın geçen ay İtalya'da 9 milyar euroluk bir banka alımını gerçekleşmesinin ardından kendisinin de çok büyüyen bir pazarda bir alım yapmaya mecbur hissettiği öne sürülüyor.  LONDRA (ANKA)

FİNANSBANK İÇİN FAVORİ CITIBANK

Finansbank ile ilgilenen Fransız Dexia ve Alman DZBank da Denizbank ile ilgileniyor. Her iki bankanın Finansbank'ta başarısız olmaları halinde Denizbank'a yönelebileceği kaydediliyor. Finansbank konusunda favori alıcının Citigroup olduğu, Finansbank sahiplerinin bir Amerikan alıcı istedikleri belirtildi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi