T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 7 MART 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

2007'de halka arzı düşünen Boydak hedeflerini büyüttü

Mondi Mobilya hisselerinin yüzde 75'ini satın alan Boydak Holding, bu yıl 1,8 milyar dolarlık ciro, 183 milyon dolarlık ihracat yapmayı, yurtdışı mağazalarını da 300'e çıkarmayı hedefliyor

Kayseri'de kurulu Boydak Holding, 2006 yılında 1,8 milyar dolarlık ciro, 183 milyon dolarlık da ihracat hedefliyor. Mondi Mobilya hisselerinin yüzde 75'ini satın alan holding, 2007 yılında halka açılmayı planlıyor. Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Boydak Dış Ticaret binasında düzenlediği basın toplantısında, 2005 yılında 120 milyon dolarlık ihracat, 80 milyon dolarlık da yatırım hedefini yakaladıklarını kaydetti.

TEKNOLOJİYİ TAKİP ŞART

Holdinge ait Boyteks tesislerinde, her yıl 20-25 milyon dolar ödeyerek ithal ettikleri kumaşları üretip, başta ABD olmak üzere birçok ülkeye ihraç eder duruma geldiklerini belirten Boydak, bu alandaki ihracat payının da 25 milyon dolara ulaştığını anlattı. Dünyayla rekabet edebilmek için modern teknolojiyi takip etmek gerektiğine dikkat çeken Boydak, tesislerini her yıl gözden geçirerek modernize ettiklerini söyledi.

MONDİ'NİN İSMİ AYNI KALACAK

Gruplarını, yeni kurdukları ortaklıklarla daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade eden Boydak, şöyle konuştu: "Grubumuz, Kayseri OSB'de faaliyet gösteren Mondi firmasından gelen teklifler üzerine, bu kurumun ihtiyaç duyduğu finansman desteğini sağlayarak, yeni bir ortaklık yapısı oluşturdu. Kurumumuz, bu şirketin yüzde 75 hakim ortağı olmuştur. Resmi prosedür geçen hafta gerçekleştirildi. Bu şirketin yeniden yapılandırılması gözden geçirildi ve 360 çalışanıyla birlikte üretimine devam etmesi uygun bulundu. Ortaklıktaki ana amacımız, AB üyeliği süreci çerçevesinde iç ve dış piyasadaki rekabet karşısında güçlenmektir. Grubumuz bu şirketin sermayesine önemli oranda katkı sağlayarak, markayı güçlü kılmayı ve müşteri beklentilerine cevap vermeyi hedefledik. Bu kuruluşumuz, Mondi adıyla faaliyetine devam edecektir."

REKABET GÜCÜ İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Boydak, Ülker Grubu ile de finans sektöründe Anadolu Finans Kurumu'nu kurarak bir ortaklık anlaşması imzaladıklarını, bununla ilgili yasal sürecin devam ettiğini bildirdi.

Bu yıl içinde grubun halka arzına yönelik çalışma yürüteceklerini belirten Boyak, "2007'te şirketlerimizden uygun görülenleri halka açacağız. AB sürecinde gerekli rekabet gücünü yakalayabilmek için daha çok çalışıp, büyümemiz gerekecektir" dedi.

Yurtdışındaki mağaza sayısı üç kat artacak

Türkiye'de dünyada rekabet gücünü artırmak için daha büyük hedefler belirlediklerini kaydeden Boydak, "Bu yıl, 1 milyar 800 milyon dolar ciro ve 183 milyon dolar ihracat hedefliyoruz. Yurtdışı pazarlarında daha fazla pay sahibi olmak için birçok noktaya ulaşmayı planlamaktayız. Yurtdışında da markalaşmaya çalışıyoruz. Yurtdışında 90 mağazamız oldu. Bu sayıyı 3 yıl içinde 300'e çıkarmayı hedefliyoruz. Markalaştığımız zaman istikrarlı bir şekilde mallarımızı yurtdışına ihraç edeceğiz" diye konuştu.

  • KAYSERİ

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi