T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 7 MART 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Sigortalıya üç tüp bebek devletten

Hükümet Sosyal Güvenlik Reformu'yla iyileşilene kadar tüm sağlık giderlerinin Genel Sağlık Sigortası'ndan karşılanmasını öngörüyor. Yurtdışı tedaviyi de kapsayan reform, çocuğu olmayan kadınların üç tüp bebek tedavisini de içeriyor

Behçet
Güngör

'Sosyal devlet' ilkesiyle atağa geçen hükümet, Sosyal Güvenlik Reformu'yla verilen sağlık hizmetinin kapsamını genişletiyor. Düzenlemeyle, kişi iyileşinceye kadar bütün sağlık giderleri sosyal güvenlik kapsamında karşılanacak. Gerekli görülmesi durumunda hasta kişinin yurtdışındaki sağlık giderleri de bu kapsamda ödenecek. Ayrıca 23 yaşından büyük çocuğu olmayan kadınların 41 yaşına kadar 3 kez tüp bebek tedavi masrafları Genel Sağlık Sigortası'nca ödenecek.

YURTDIŞI TEDAVİLERİ DE KAPSAMA DAHİL EDİLDİ

Genel Sağlık Sigortası'nın kapsamını genişleten düzenlemeye göre, kişinin koruyucu sağlık hizmetleri, hastalık ve analık nedeniyle ayakta veya yatarak, acil sağlık hizmetleri bu kapsamda verilecek. Verilen sağlık hizmetleri kişi iyileşinceye kadar sürecek. Hekimin veya diş hekiminin göreceği lüzum üzerine Genel Sağlık Sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin yurtdışı dahil yerleşim yeri dışına yapılan sevklerinde, kendisinin ve bir kişiyle sınırlı olmak üzere refakatçisinin yol gideri ve gündelikleri karşılanacak. Çocuğu olmayan 23 yaşından büyük kadınların 41 yaşına kadar 3 kez tüp bebek tedavi masrafları kurum tarafından karşılanacak.

YABANCILAR DA SİGORTALI OLACAK

Mevcut yasalarla tanımlanan sigortalı sayılan kişiler, isteğe bağlı sigortalılar, sigortalı sayılmayanlardan yeşil kart verilen kişiler, vatansızlar ve sığınmacılar, 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre aylık alanlar, şeref aylığı alanlar, vatani tertip aylığı alanlar, Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre aylık alanlar, SHÇEK Kanunu hükümlerine göre korunma, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinden ücretsiz yararlananlar, harp malulü aylığı alanlar, oturma izni almış yabancı ülke vatandaşlarından Türkiye'de 1 yıldan fazla kalanlar, işsizlik ödeneğinden yararlananlar, gelir veya aylık bağlanmış olan kişiler ve bunların dışında kalan kişiler, Genel Sağlık Sigortalısı sayılacak. Bunların hepsi sorunsuz sağlık hizmeti alabilecek.

Sevk zinciri oluşturulacak

Hastaların, her hastalık için büyük hastanelere sevk talebinin önlenmesi için sevk zinciri oluşturulacak. Bu kapsamda sağlık ocakları daha aktif hale getirilecek. Sağlık ocaklarında tedavisi yapılacak hastaların büyük hastanelerde yığılmaya yol açması önlenecek.

Bu amaçla, ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi için 2 YTL, ayakta tedavide sağlanan ilaçlar, ortez, protez, iyileştirme araç ve gereçleri için ise yüzde 10 ila 20 oranında katılım payı alınacak. Eğer hasta sevk zincirine uymadan tedavi görürse bu oranlar yüzde 50 oranında artırılacak.

İş kazası ve meslek hastalığı halleri, kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri, sağlık kurulu raporu ile belgelendirmek şartı ile kurumca belirlenen kronik hastalıklar ve kontrol muayenelerinden katılım payı alınmayacak.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi