T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 7 MART 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Yedi yıllık hasret bizim için avantaj

Erken liderliğin değil, sezon sonundaki durumun önemli olduğunu söyleyen G.Saray hocası, "Son dönemde herşey bizim lehimize gelişiyor. Bu gidiş çok iyi" dedi.

G.Saray Teknik Direktörü Eric Gerets, sorularımızı yanıtlarken, ligde geçtikleri ve Türkiye Kupası'nda yarın karşılaşacakları F.Bahçe'yi 7 yıldır Kadıköy'de yenememelerini bir tesadüf olarak gördüğünü ve bu kez kazanmalarının zor olmayacağını söyledi.

Herşeyin bir ilki olduğunu belirten Gerets, "Buradaki 7 yıllık galibiyet özlemimiz bu maçta son bulacak. Biz şampiyon olmak istiyoruz ve bu bizim için çok daha önemli. Ama şimdi kupa sınavı var. Uzun süredir orada maç kazanamamız belki bizim için avantajdır. Çünkü her şeyin bir sonu olacaktır ve onlar da yenilecektir. Ben ve oyuncularım buna yürekten inanıyoruz. Son zamanlarda herşey bizim lehimize işlemeye başladı. İlk yarıda aleyhimize yaşanan hakem hataları da artık azaldı. Fenerbahçe'yi hem kupada hem de ligde yenerek şampiyon olacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

F.BAHÇE'Yİ YENMEK YETMEZ

Bazı kişilerin "Fenerbahçe'yi yenelim şampiyon olmasak da önemli değil" söyleminde bulunduğunu ve bunu doğru bulmadığını belirten Gerets, "Bizim böyle bir düşüncemiz yok. Hedefimiz şampiyon olmaktır. Onun yanında bu maçları tabii kazanmak istiyoruz. Ama bunların sadece iki lig maçı olduğunu, yani 34 haftanın içindeki iki maç olduğunu bilmeliyiz" ifadelerini kullandı.

YILDIRIM'I TANIMIYORUM

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili bir soruya Gerets, "Rakibimizin başkanını maalesef tanımıyorum" karşılığını verdi. Yıldırım'ın konuştukları ve yaptıkları hakkında fikir yürütmenin doğru olmayacağını belirten Gerets, "Bizim başkanımız ise her zaman tarafsız, olgun ve iyi bir başkanlık yapıyor" dedi.

  • Savaş ÇORLU

    'Hasan Şaş bizim neşe kaynağımız'

    Hasan Şaş konusuna değinen Gerets, "Hasan, eleştirilse de bizim için, iyi bir insan, kaliteli bir oyuncu. Yapısını değiştirme çabamız yok" dedi. Hasan'ın takım için neşe kaynağı olduğunu belirten Gerets, oyuncusuyla ilgili şu anekdotu anlattı: "Mesela bir gün soyunma odasında toplantı başlarken arkadaşlarının cep telefonlarını çaldırıyor ki ceza alsınlar. O gün herkesi kırdı geçirdi."

    Saidou en az iki hafta yok

    İdmanda Ayhan ile çarpışan ve çalışmayı yarıda bırakan Saidou'nun dizinden sakatlandığı ve en az 2 hafta oynayamayacağı öğrenildi. Saidou kupada F.Bahçe, ligde de Trabzon maçında yok.

    Forvetimiz kıskanılıyor

    G.Saray hocası, iyi hücumculara sahip olduğunu söylerken, Ümit Karan, "Fener'i yeneriz" dedi. Eric Gerets, Beşiktaş başta olmak üzere birçok takımın kendilerini kıskandığını söyledi. Gerets, "O kadar kaliteli forvet oyuncumuz var ki, Beşiktaş teknik direktörü Tigana bir gün bana, 'Böyle bir forvetle herhalde uykuların kaçıyordur' dedi. Ben de çok iyi bir forvet hattımız olduğunu ama genelde tüm takımımızın orantılı olarak sahada yer aldığını ve dişlilerin birbirine uyduğunu söyledim" diye konuştu.

    ÜMİT KARAN İDDİALI

    Galatasaray'ın golcü futbolcusu Ümit Karan, takımdaki maddi sıkıntılara rağmen gelen bu başarının sırrının birlik ve beraberlik olduğunu söyledi. Kendi aralarında sürekli toplantılar yaptıklarını belirten Karan, "Gerçekten maddi anlamda büyük sıkıntılar yaşadık. Ama başarı için söz verdik. Parasızlığı hep kenara attık. Sonuçta yöneticilerimizin hakkımızı vereceklerine yürekten inanıyoruz" dedi. Ümit Karan, Türkiye Kupası maçında G.Saray formasıyla F.Bahçe'ye karşı ilk kez görev alacağını ve ezeli rakiplerini mutlaka eleyeceklerini söyledi.

    F.Bahçe'yi orta sahada boğma planı

    Eric Gerets, Fenerbahçe'nin şifresini çözdü. Kayserispor'un Fenerbahçe'yi 1-0 yendiği karşılaşmanın maç kasetini dün oyuncularına izleten Gerets, yarınki derbi öncesi futbolcularıyla tek tek görüşmeler yaparak bu maça motive etmeye çalışıyor. Belçikalı hoca Fenerbahçe maçında orta sahayı Kayserispor'un yaptığı gibi kalabalık tutatarak rakibi vurmanın planlarını yapıyor. Gerets, derbide orta sahada İliç, Hasan, Ayhan ve Volkan'ı oynatarak rakibini bu alanda boğmayı hedefliyor. Belçikalı hoca, ayrıca Fenerbahçe'yle aralarındaki yarışın son haftalara kadar süreceğini oyuncularına özellikle vurguladı.

    Ve Haznedaroğlu çekildi

    G.Saray'da 25 mart'ta yapılacak kongrede başkanlığa aday isimlerden Semih Haznedaroğlu çekildi. Haznedaroğlu'nun Ünal Aysal'dan destek gelmediği için çekildiği söylenirken, başkan adaylarının desteğini almak için uğraş verdiği Aysal, seçimleri etkileyecek bir isim olmadığını söyledi. İki yıl önce AİG'den aldığı 32 milyon dolarlık hisseleri kulübe iade edeceğini ve bunların 8 Mart'a kadar alınmasını başkan Canaydın'a bildirdiğini belirten Aysal, "Benim Galatasaray'la yalnız gönül bağım var. Kesinlikle kimsenin yönetimine girmem" dedi. Ünal Aysal, başkan Canaydın'a "Aday olma" diyemeyeceğini ancak, Galatasaray'da çok ciddi bir değişikliğe ihtiyaç olduğunu söylediğini belirtti. Aysal, "Canaydın'ın yorulduğunu düşünüyorum. 4 yıldır hiçbir proje hayata geçirilmedi. Başkanın elindeki malzeme projeleri hayata geçirmeye yetmiyor. Seçilecek yeni yönetimin tek listeyle gelmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ben gönülden Galatasaraylı olduğum için her türlü desteğe daima hazırım. Kim yardım isterse menfaat düşünmeden elimden geleni yaparım" diye konuştu.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi