T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 15 MART 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

AB soykırım filminde Türkiye'yi yalnız bıraktı

  • DUYGU GÜVENÇ / ANKARA
    Avrupa Konseyi destekli sinema fonu Euroimage'da dün Türkiye yalnız kaldı. Euroimage'ın 32 üyesi dün Strazburg'da yapılan oylamada, sözde Ermeni soykırımını konu alan Tarla Kuşlu Ev'i filmini destekleme kararı aldı.

    Ermeni asıllı İtalyan Antonia Aslan'ın Tarla Kuşlu Ev kitabından uyarlanan flim senaryosu için ilk karar 5-7 Mart'ta alınmıştı. Dün yapılan Yönetim Kurulu oylamasında ise Türki'ye yalnız kaldı. İtalyan yönetmen Victorio Taviani'nin, sözde soykırım iddialarını anlatacağı film Türkiye'nin red, Makedonya'nın çekimser oyuna karşılık 30 oyla kabul edildi. Kritik oylama öncesinde Taviani önce İtalyan Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

    BERLUSCONİ DEVREYE GİRDİ

    Türkiye'nin üye ülkeler nezdinde yaptığı girişimlere karşın Euroimage filmden vazgeçmeyince devreye Başbakanlar girdi. İtalya Başbakanı Berlusconi, yönetmen Taviani'ye mektup yazdı ve Türkiye'nin ve Türklerin kötü gösterilmemesini istedi. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de devlet üstün hizmet ödülü töreninde "Biz önlemek için girişimlerimizi sürdürüyoruz" dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan da filmin büyük sponsoru RAI televizyonunun filmi yayınlamaması için meslektaşı Berlusconi nezdinde girişimde bulunacak. Türkiye 1990 yılında üyesi olduğu Euroimage'a her yıl 1 milyon dolar veriyor.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi