T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 18 MART 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Türkiye'yi şantiye yaptık

Başbakan Erdoğan, iktidara geldiklerinde Türkiye'yi şantiye yapma sözü verdiklerini belirterek, "Sözümüzü tutuyoruz. Her gün yeni bir açılış yapıyoruz" dedi

Hamdi
Ateş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi dev bir şantiye haline getirdiklerini belirterek, Çanakkale'de 6 yıldır atıl bekleyen Kepez Limanı'nın açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, "Türkiye artık yatırım mezarlığı olmaktan çıkacak. Kaynak israfının olmadığı günlere de kavuşacağız" dedi.

Erdoğan, dün Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bayındırlık Bakanı Faruk Özak, Sanayi Bakanı Ali Coşkun, milletvekilleri ve bürokratlarla Çanakkale'ye çıkarma yaptı.

Kepez Limanı'nın açılışı ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 144 konutun anahtar teslim törenine katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Buraya, alınımız açık, başımız dik ve vicdanımız rahat olarak geldik. Türkiye'yi bir baştan bir başa şantiye haline getireceğiz diye söz vermiştik ve sözümüzü tutuyoruz. Gün geçmiyor ki, bir açılış, bir temel atma töreni gerçekleştirmeyelim" dedi. Erdoğan, görevde kaldıkları süre içerisinde hükümetin 270 trilyon (270 milyon YTL) vergi topladığı Çanakkale'ye 500 trilyonluk (500 milyon YTL) yatırım yaptıklarını açıkladı.

BİLEŞİK KAPLAR USULÜ

Türkiye'deki bozulan dengeleri, 'bileşik kaplar usulü' ile düzelttiklerini kaydeden Erdoğan, "Sözümüz var, gerçekleştireceğiz. Kaynak israfı diye bir olay ülkemizde olmayacak. Bunlar şimdi her geçen gün azalıyor. Bunların olmadığı güne de kavuşacağız. Türkiye'de, sanayi, yerleşim ve teknoloji adımlarını planlı atacağız. Türkiye yatırım mezarlığı olmaktan çıkacak, bacalar tütecek" diye konuştu.

Limanın yapımını üstlenen Kolin İnşaat'ın, ülkedeki bütün girişimcilere örnek olmasını isteyen Erdoğan, "Her şey devlet tarafından yapılacak anlayışında değiliz. Devlet-millet dayanışması ile ülkeyi kuracağız. Yap-işlet, yap-işlet-devret sistemlerinden istifade edemiyorduk. Çünkü, güven ve istikrar yoktu. Şimdi içte ve dışta yatırımcılar,

Türkiye Cumhuriyeti'ne güveniyor. 'Ben gelip, Türkiye'de yatırım yapacağım' diyor" dedi.

YENİ İNŞAATLAR

TOKİ tarafından bölgeye yapılan 144 konuta da değinen Erdoğan, talep olduğu için Çanakkale'de yeni konut inşaatlarına başlanacağını da duyurdu. Erdoğan, Kepezlilerin, ucuz, çağdaş ve modern konutlara kavuşacağını söyledi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da Kepez Limanı'na 20 trilyon harcanmasına karşın atıl kaldığını belirterek, "Buna gönlümüz razı olmadı, 14 milyon dolar harcayarak güzel bir tesise kavuştuk" dedi. Boğazlardan her yıl 50 bin gemi geçtiğini hatırlatan Yıldırım, bu gemilerin yakıt ve kumanya gibi her türlü ihtiyacının buradan karşılanacağını söyledi. Çanakkale'nin, turizmin önemli uğrak yeri olacağını ifade eden Yıldırım, Bozcaada ve Gökçeada'ya deniz seferlerinin başlatılması için feribot alma yönünde çalışma başlattıklarını söyledi.

Dünyanın ilk boğaziçi limanı

Kolin İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu da yap-işlet-devret modeliyle yapılan limanın, 29 yıl boyunca kendileri tarafından işletileceğini söyledi. Yatırım tutarının 14 milyon dolar olduğunu aktaran Koloğlu, "Kepez, dünyada boğaz içinde inşa edilen ilk liman. Toplam kapasitesi 5 bin 80 ton. İskele uzunluğu 214 metre. Pire Limanı'nın alternatifi olan liman, 24 saat yük ve konteyner hizmeti verecek" dedi.

Başbakan Amca'ya teşekkür öpücüğü

Çocuk sevgisini her yerde sergileyen Başbakan Erdoğan, Çanakkale'de TOKİ'nin yaptığı konutların anahtar teslim töreninde de yanına gelen iki miniğe ilgisiz kalmadı. İki minik kız, kendilerini kucağına alan ve yeni evlerinin anahtarını veren Başbakan Erdoğan'a öperek teşekkür etti.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi