T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 18 MART 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İran öyküleriyle dolu dolu dört saat

İranlı usta yönetmen Muhsin Mahmelbaf'ın iki yıl arayla çektiği iki filmi, peşpeşe ekranda. Masumiyet Anı ve Sessizlik, yönetmenin diğer filmleri gibi derinlikli, şiirsel ve sağlam sözlerle bezeli.

CNBC-e'nin İki Film Birden kuşağında bugün, İranlı ünlü yönetmen Muhsin Mahmelbaf'ın çektiği Masumiyet Anı (A Moment of Innocence) ile Sessizlik (The Silence) adlı filmleri getiriliyor ekranlara. 1996 tarihli Masumiyet Anı, yıllar önce ünlü yönetmenden kendisini bir filminde oynatacağına dair söz alan bir polis memurunun öyküsünü anlatıyor. Yönetmenin evine kadar gelen ve ona verdiği sözü hatırlatan polisin davranışı karşısında duygulanan Makhmalbaf filmi çekmeye karar verir. Filmin konusu da, aslında filmin çekilme sebebinin kendisi, onu bu sözü vermeye iten olaylar dizisi olacaktır.

MASUMİYET ANI - Orijinal Adı: Un Instant D'Innocence Yön: Mohsen Makhmalbaf Oyn: Mirhadi Tayebi, Mohsen Makhmalbaf, Ali Bakhsi, Ammar Tafti Yapım Yılı: 1996 Türü: Drama
Cnbc-e / 19.00

İranlı yönetmenin bugün yayınlanacak ikinci çalışması olan Sessizlik ise, İran, Tacikistan ve Fransa ortak yapımı bir film. Yönetmen bu filminde de en büyük ilhamı saydığı Kur'an'da olduğu gibi gerçeklikle gerçeküstü arasında bir evreni resmediyor. Konusu şöyle: 10 yaşındaki kör erkek çocuğu Hurşid, Tacikisitan'da küçük bir kasabada yaşamaktadır. Babası Rusya'da çalışmakta, annesi balıkçılık yapmaktadır. Hurşid bu yüzden sürekli yalnızdır. Keskin işitme duyusu sayesinde, geleneksel müzik aletlerinin akortçuluğunu yapar. Bir gün, otobüsle işe giderken, gezgin bir müzisyene hayran kalır. Onu takip etmeye çalışır ama kaybolur, sürekli geç kalmasından usanan patronu çocuğu işten kovar. Böylece Hurşid müzisyeni aramaya koyulur. Müzikle ve herkesin dinlemesi gereken iç sesle ilgili Sessizlik, Venedik ve Montreal Film festivallerinde ilgi görmüştü. Filmin danseden bir kızın yer aldığı sahnesi yüzünden yasaklandığı, Mahmelbaf'ın sansüre karşı üç yıl direnip filmini kısaltmadığı ve çekildikten dört yıl sonra ülkesinde gösterilmeye başlandığını hatırlatalım.

SESSİZLİK - (The Silence) Yön: Mohsen Makhmalbaf Oyn: Tahmineh Normatova, Nadereh Abdelahyeva, Goibibi Ziadolahyeva, Araz Shirmohamadi (1998)
Cnbc-e / 20.45


Son tanıkların dilinden Çanakkale

Çanakkale Zaferi, 91. yıldönümünde Tanıklar isimli belgeselle anılıyor. Savaşın son tanıklarının ekrana geldiği belgeselde, Çanakkale Savaşı'na katılmış ve bugün hiçbiri hayatta olmayan 16 yerli ve yabancı isimle yapılmış özel röportajlara yer veriliyor. Yapımcılığını Nurettin Savaş, yönetmenliğini ise Yahya Savaş'ın üstlendiği belgeselde savaşın son şahitlerinin ağzından, Türk tabyalarının kahramanlıkları anlatılıyor.
KANAL 7 / 23.45


Artvin yollarını arşınlamaya devam

Şoray Uzun Yolda, Artvin'de çekilen 3. bölümüyle ekranda. Pileki taşında ekmek pişirenler, baraj suları altında kalacak olan tarihi İpek Yolu köprüsünün son görüntülerinin yayınlandığı programda, dünyanın en uzun burunlu adamı, Yusufeli geleneklerine göre kız isteme, kına ve düğün, Karadeniz peştamallarının dokunuşu ile ilgili görüntüler yayınlanıyor. Programda, yöredeki atmaca tutkusu da ekranlara getiriliyor.
KANAL 7 / 19.45


Çanakkale Destanı hakkında belgesel

TV5'de İsmail Kahraman'ın yönettiği Çanakkale Destanı adlı belgesel var. Merkezi tabyaların imha edilmesi, Kepez önündeki mayın tarlaları, Çanakkale-Kilitbahir istihkamlarının işgali, donanmanın Marmara'ya girişi ve İstanbul'un işgali amacıyla ilk düşman harekatına yer verilen belgeselde, aralarında Queen Elizabeth'in de bulunduğu 12 savaş gemisinin saldırısı ve kazanılan zafer anlatılıyor. TV5 / 20.00


CENNET MAHALLESİ
Menekşelerin evinin altında yatır çıkınca!

Melek Baykal ve Özkan Uğur'un rol aldığı dizide, Menekşelerin evine zengin bir talip çıkınca Pembe olaya el koyar. Evin altında yatır olduğuna inanan mahalleli dilek dilemek için evi doldurur. Evdeki işler iyice arap saçına döner.
SHOW / 20.00


SON KALE
Esat Paşa'nın canlı görüntüleri ekranda

Çanakkale Zaferi'nin 91. yıldönümünde Son Kale Çanakkale belgeseli yayınlanıyor. Eşref Kolçak ve Kenan Bal'ın rol aldığı belgeselde, Gelibolu Yarımadası'nı savunan 3. Kolordu Komutanı Esat Paşa'nın canlı görüntüleri ilk defa ekrana geliyor.
STAR / 23. 30


KUŞ DİLİ
Müjde Ar, Asiye oluyor Karadeniz dizisi başlıyor

Müjde Ar ve Cemil Özbayer'in rol aldığı dizide, Asiye düğünde tüfeği ateşliyor ve oradan ayrılıyor. Köylünün ısrarıyla düğüne dönüyorlar. Asiye Güllü'ye düğünde ona bir sürprizi olduğunu söylüyor. Şükrü'yü arayan Davut, O'nu Trabzon'da buluyor.
ATV / 20.00


Çakal
Bir Rus mafya babası, oğlu öldürülünce FBI'a savaş açar. Çakal olarak tanınan ve gerçek kimliği bilinmeyen bir katille anlaşır. Çakal, Amerikalı üst düzey bir yöneticiyi öldürecektir. Amerika cephesinde de planlar öğrenilmiştir.
Orijinal Adı; The Jackal ,Yönetmen; Michael Caton - Jones, Oyuncular: Bruce Willis, Richard Gere, Sidney Poitier TGRT / 19.30

Öp Beni Kate
Bir müzikali hazırlarken yaşananların anlatıldığı filmde, Fred ve eski eşi Lili, hırçın kızın müzikal çeşitlemesinde oynayacaklardır. Fred kız arkadaşı Luis'e rol verir. Lili başkasıyla evlenmek üzere olduğu halde Fred'i kıskanmaya başlar.
Orijinal Adı: Kiss Me Kate Yönetmen: George Sydney Oyuncular: Katherine Grayson, Howard Kylee Türü: Müzikal
TRT 2 / 23.00

Aşçı, Hırsız, Karısı ve Aşığı
Esrarengiz bir çetenin şefi, yanında karısı ve adamlarıyla, her gece, kısa süre önce satın aldığı zarif Fransız restoranına gelmektedir. Sadist, zorba kocasından bıkan kadın, burda kendine yeni dünyalar keşfedecektir.
Orjinal Adı: Cook, The Thief His Wife And Her Lover Yön: Peter Greenaway Oyn: Richard Bohringe
CNBC-E/ 01.00

Yatağımdaki Düşman
Kocasının dayaklarından bunalan Laura, bir tekne gezintisindeyken çıkan fırtınayı fırsat bilip ortadan kaybolur. Laura kendine uzaklarda yeni bir hayat kurmuşken, karısının ölmediğinden şüphelenen Martin onun peşine düşer.
Orijinal Adı: Sleeping With The Enemy Yön: Josph Ruben Oyn: Julia Roberts, Patrick Bergin, Kevin Anderson
TRT 1 / 00.40

Kazablanka
İkinci Dünya savaşı sırasında Fas'ın Kazablanka kenti, Hitler'den kaçan Avrupalılarla dolmuştur. Rick, şehrin en popüler mekanının işletmektedir. Bir gün eski aşkı İlsa, direniş lideri kocası ile gelir. Buradan kaçmak için Rick'ten yardım ister.
Orijinal Adı: Casablanca Yön: Michael Curtiz Oyn: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Herid Türü: Dram
STAR / 01.20


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 413 50 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi