T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 18 MART 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Kahırdan seriye

Bu sezon çok karanlık günler yaşayan, şampiyonluğa havlu atalı aylar olan siyah-beyazlı takım, kupayla birlikte hedef olarak sarıldığı lig üçüncülüğüne doğru koşaradım ilerliyor.

Beşiktaş, Avrupa kupalarına katılma yolunda en ciddi rakibi olan Kayserispor'u deplasmanda 1-0 yendi. Ligde 4 puan önünde bulunan rakibi karşısında maça hızlı başlayan siyah-beyazlılar, 7. dakikada Ali Tandoğan'ın ortasında Bobo'nun kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti. Siyah-beyazlılar, golden sonraki dakikalarda Bobo ve Gökhan Güleç ile etkili olurken, yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Evsahibi Kayserispor maçta afresif bir futbol sergilerken, Beşiktaş defansının arkasına atılan toplarla tehlikeli olmaya çalıştı. Ancak Beşiktaş defansı bu atakları savuşturmada başarılı oldu. Siyah-beyazlılar, ikinci yarıya da iyi başlarken, orta sahada etkili bir futbol sergiledi. Beşiktaş özellikle sağ kanattan Ahmed Hassan ve Okan'ın getirdiği toplarla Gökhan Güleç ve Bobo ile rakip defansta etkili olurken, ev sahibi Kayserispor ise Gökhan Ünal ve biraz da Mehmet topuz'un gayretleriyle tehlikeli ataklar sergilemeye çalıştıysa da kaleci Cordoba ve Beşiktaş defansını geçemedi. Maçın sonlarına doğru oyun hızlanırken, iki takım da bol pozisyon bulmasına karşın Beşiktaş, ilk yarıda attığı golle hem rakibini yendi, hem de aradaki puan farkını 1'e indirdi.

Bobo'dan altın gol

Beşiktaş'ta son haftalardaki iyi oyunu nedeniyle Tigana tarafından 4. kez ilk 11'de oynatılan Bobo, takımına altın değerinde 3 puan kazandırdı. Siyah-beyazlı forma altında dün gece 6. lig maçına çıkan Brezilyalı futbolcu, 2. golünü atarken hareketli oyunuyla beğeni topladı.

Önemli bir galibiyet

Tigana, üçüncülük için yarıştıkları Kayseri'yi deplasmanda yenerek çok önemli bir 3 puan aldıklarını söyledi. Fransız hoca, takımın her geçen gün istediği seviyeye ulaştığını belirtti. Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, deplasmanda Kayserispor karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Üçüncülük için yarıştıkları rakiplerini kupadan sonra ligde de yenerek son maçlardakı çıkışlarını sürdürdüklerini belirten Fransız hoca "İki takım açısından da futbol kalitesi yüksek bir maçtı. Erken bulduğumuz golle rahatladık. Daha sonra kalemizde pozisyonlar vermemize rağmen rakibimiz bunlarda başarılı olamadı. Özellikle ikinci yarıda rakibin baskı kurduğu dakikalarda kontraataklarla etkili olduk. Ancak son vuruşlarda yakaladığımız fırsatları gole çeviremedik" açıklamasında bulundu. Tigana, takımın her geçen gün düzeldiğine dikkat çekerken oynadığı futbollada gelecek için kendisini umutlandırdığını kaydetti. Fransız hoca, hedeflerinin şimdi ligden sonra kupada da Kayseri'de iyi bir sonuç alıp kupada da yollarına devam etmek istediklerini vurguladı.

Sergen ve Tümer'e makas

Beşiktaş'ta Tümer sakatlığı nedeniyle kupa maçı düşünülerek teknik direktör Jean Tigana tarafından 18 kişilik kadroya alınmadı. Fransız hoca hafif sakatlığı bulunan Sergen'i ise yedek soyundurdu. Tigana 9 maç sonra geçen haftaki Samsunspor maçında görev verdiği Okan Buruk ile son haftalarda formu yükselen Brezilyalı Bobo'yu ilk 11'de oynattı.

MAÇI İKİ YÖNETİCİ İZLEDİ

Maç öncesi Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve menajer Süleyman Hurma, siyah-beyazlılar'a başarılar diledi. Maçı Beşiktaş yöneticilerinden Hüseyin Yücel ile Kenan Öner de izledi. Öner, Sinan Vardar'ın istifa etmediğini söylerken, Tigana'nın yardımcılarının teminat istediklerini ve bunu kabul ettiklerini söyledi.

Polis, maç öncesi şemsiyeleri topladı

Maçtan önce aralıklarla yağan sağanak yağmur, kaygan bir sahada maçın oynanmasına neden oldu. Maç öncesi taraftarların aldığı şemsiyeler polis tarafından tribüne sokulmadı. Karşılaşmayı yaklaşık 20 bin Kayseri taraftarı izlerken, 1000 kadar Beşiktaş taraftarı da siyah-beyazlı ekibi desteklemek için tribündeki yerlerini aldı. Yaklaşık 1000 Güvenlik görevlisi maçta geniş güvenlik önlemleri aldı.

Eski başkanlardan Amaç vefat etti

Beşiktaş Kulübü'nün eski başkanlarından Ekrem Amaç öldü. Beşiktaş Kulübü'nün Divan Kurulu üyesi olan Ekrem Amaç, 1950-51 yıllarında kulüp başkanlığı görevinde bulundu. 1979 yılında Futbol Federasyonu'nda yönetim kurulu üyeliğine getirilen Amaç, bir dönem Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanlığı yaptı. Ekrem Amaç, İstanbul Milletvekili olarak 8. dönemde TBMM'ye de seçildi. 92 yaşında ölen Ekrem Amaç'ın cenazesi, yarın öğleyin Ataköy 5. Kısım Camii'nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

Namazdan sonra imza dağıttılar

Beşiktaşlı bazı futbolcular Kayserispor maçı öncesi cuma namazı kıldı. Ahmet Dursun, Ali Güneş ve Çağdaş ile PAF takımından bazı futbolcular cuma namazını Kurşunlu Camii'nin avlusunda kıldılar. Namaz çıkışı özellikle gençlerin ilgisiyle karşılaşan futbolcular, imza dağıtıp, hatıra fotoğrafı çektirdi. Bazı taraftarların, şampiyonlukla ilgili düşüncelerini sorduğu futbolcular, "Futbolda kesin olan bir şey yok. Beşiktaş çok daha başarılı olacak" dedi. Futbolcular, cami çıkışında da peşlerini bırakmayan taraftarlardan polis yardımıyla kurtuldular.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi