T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 19 MART 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Şehitler Günü'nde dualarla uğurlandılar

Erzincan'da meydana gelen kazada şehit olan Yarbay Suat Alp, Yüzbaşı Yusuf Ziya Ertem, Teğmen Rafet Özsoy ve Astsubay Fatih Ayhan'ın cenazeleri 18 Mart Şehitler Günü'nde toprağa verildi

Erzincan'da helikopterin yüksek gerilim hattına çarparak düşmesi sonucu şehit olan Piyade Yarbay Suat Coşkun Alp, Kara Pilot Yüzbaşı Yusuf Ziya Ertem, Kara Pilot Teğmen Rafet Özsoy ve Astsubay Fatih Ayhan'ın cenazeleri düzenlenen törenlerle toprağa verildi. Piyade Yarbay Suat Coşkun Alp'in (44) cenazesi, Eskişehir'de düzenlenen askeri törenin ardından şehitlikte toprağa verildi. Yarbay Alp'in cenazesi, Reşadiye Camii'nde kılınan namazın ardından askerlerin omuzlarında askeri tören için bekletilen araca kadar taşındı. Yarbay Alp'in eşi Ayşe, ikiz çocukları Gülfer, Alp ve büyük kızı Işıl Alp ile kardeşleri Albay Kürşat Alp, CHP Eskişehir İl Başkanı Vedat Celal Alp ile askeri erkan, Türk Bayrağı'na sarılı tabutun konulduğu askeri araca yürüyerek eşlik etti.

AKİF'İN ŞİİRİ OKUNDU

Helikopter kazasında şehit olan Kara Pilot Yüzbaşı Yusuf Ziya Ertem'in cenazesi ise Ayaş'taki evinin önüne getirildikten sonra cenaze namazı için Şeyh Muhyiddin Camii'ne götürüldü. Buradaki törene, şehit yüzbaşının eşi Yudum, annesi Müzeyyen, babası Ömer Lütfü, ağabeyi Mahmut Nedim, kardeşi Akif, kızkardeşi Ayşe, akrabaları, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Genelkurmay Genel Plan ve Prensipler Başkanı Korgeneral Hilmi Akın Zorlu, üst rütbeli subaylar ile Ertem'in silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 2. Kara Havacılığı Komutanlığı Alay Komutanı Albay Serdar Dönmez, Ertem'in saygılı ve sevgi dolu kişiliğiyle her zaman gönüllerde yaşayacağını söyledi. Dönmez konuşmasını, İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'un "Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber/Sana ağuşunu açmış duruyor peygamber" dizeleriyle bitirdi. Şehit Kara Pilot Teğmen Rafet Özsoy'un cenazesi de Bursa'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Ulucami'deki törende, baba Rafet ve anne Şehriye Özsoy, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Şehit Özsoy'un cenazesi, kılınan namazın ardından ailesinin isteği üzerine İhsaniye Mezarlığı'nda toprağa verildi.

  • ESKİŞEHİR/ ANKARA/ BURSA/ KONYA

    Anneme söyleyin sakın ağlamasın

    Şehit teknisyen Astsubay Fatih Ayhan'ın cenazesi Konya'da düzenlenen askeri törenle toprağa verildi. Musalla Camii önünde toplanan şehit yakınları ve askeri personel, yağmur altında cenaze namazının kılınmasını bekledi. Bu sırada Şehit Astsubay Ayhan'ın annesi Sultan Ayhan ve ablası Çağla, tabuta sarılarak ağladı. Anne Sultan Ayhan, "'Arkadaşına 'şehit olacağım, annem sakın ağlamasın' demişsin. Bana da söyleseydin keşke oğlum" diyerek gözyaşı döktü. Zaman zaman baygınlık geçiren anne ve kızı, askeri personel tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

    Gerilim hatlarına levha koyulmalı

    3. Ordu Komutanı Orgeneral Orhan Yöney gazetecilerin, 5 askerin şehit olduğu helikopter kazasıyla ilgili sorularını cevaplandırdı. Yöney, askeri pilotların terör tehdidinin olduğu bölgelerde araziye yakın uçtuklarını ve kazaların önlenmesi için uyarı levhalarının bulunması geretkiğini söyleyerek "Avrupa'da birçok ülkede yüksek gerilim hatları üzerine uyarı levhaları veya balonların konduğunu biliyorum. Gittim orada baktım, böyle bir şey yoktu" dedi. n ERZİNCAN

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi