T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 20 MART 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ahmet KEKEÇ

Saygın yazara bakar mısınız!

Nerden çıkmıştır, meslekte geçmişi nedir, bilgisi ve kariyeriyle mi bu konumunu elde etmiştir, bilmiyorum. Birdenbire çıktı ve Güngör Mengi'den boşalan köşeye konuşlandırıldı.

Sabah gazetesinin başyazarı Erdal Şafak'tan sözettiğim anlaşılmıştır.

Sık okuduğum biri değildir ama, gazetenin bir ekinde (Günaydın olabilir mi?) yayımlanan "Del Bousqe" değerlendirmesi çok hoşuma gitmişti. Diyebilirim ki, Del Bousqe hakkında yazılmış en iyi, en kapsamlı, en bilgilendirici yazı... İlgili olması, hele Beşiktaş'ı tutması daha da hoşuma gitmişti.

Bir tespitimi daha aktarayım değerli başyazarla ilgili:

Pek refiklerine benzemiyor görüntü itibariyle. Köşe fotoğrafından okuduğumuz yüz ifadesi "empati"ye yatkın biri izlenimi uyandırıyor. Kontrollü tebessümü, görmüş geçirmişliğin izlerini barındıran derin yüz çizgileri, ürkek köylü bakışları, o hafif kaykılmış ve başkalarından anlayış bekleyen acıklı duruşuyla değişik bir başyazar türü.

İnsanda saygı uyandırıyor.

Evet, kesinlikle saygı uyandırıyor.

Gelgelelim, bu (bence) kendini ele vermekten ürken, saygın, empatiye yatkın, anlayışlı görünmek için neredeyse kendini zorlayan ağabeyimiz, bazı yazdıklarıyla pek de saygıyı haketmiyor. Hiç anlayışlı değil... Ek yerleri yok denecek kadar az.

Demek ki, bazı şeyler "imaj"dan öteye geçemiyor ve saygın başyazarımız yazıya oturunca, anlayışlı görünmek onu yorduğu (ve belki de prestij kaybettirdiği) için, son çare olarak "içindeki jakobini" çıkarıyor.

İyi de ediyor...

Böylece anlıyoruz ki, Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanması gündeme gelen Erdem Başçı'nın eşi Sıdıka Başçı "oportünist", "pragmatik" ve "kariyerist" olduğu için kapanmış.

Geçenlerde Kürşat Bumin de yazdı... Çok da güzel yazdı.

Saygın bir köşe yazarı düşünün ki, tanımadığı, bilmediği, niçin "kapandığı" hakkında en ufak bilgisi bulunmadığı bir kadın hakkında ileri geri konuşabiliyor.

Hele bir de, "Özel yaşamla ilgili olduğu için Sıdıka Hanım'ın türbanıyla ilgili daha fazla söz söyleme hakkını kendimizde görmüyoruz" demiyor mu?

Hem daha fazla söz söyleme hakkını kendinde görmüyor, hem de tanımadığı, bilmediği bir hanımı oportünist, pragmatik ve kariyerist olmakla suçluyor... Saygın başyazara bakar mısınız!..

Madem söz açıldı, saygın başyazarla ilgili bir durum tespitiyle bitirelim bu yazıyı:

Hatırlayacaksınız, Ertuğrul Özkök "haber hırsı" uğruna (Andıç'a inanarak) iki gazeteciyi nasıl hedef gösterdiklerini yazmış (daha doğrusu itiraf etmiş), bir anlamda meslektaşlarından özür dilemişti. Hedef gösterilen iki gazeteci de (Mehmet Ali Birand ve Cengiz Çandar) Sabah'ta çalışıyordu.

Devamını, Akşam yazarı Oray Eğin'den okuyalım:

"Andıç haberi çıktığında yakın çevresi Mehmet Ali Birand'ın Sabah'la ilişkisinin kesileceğini biliyordu. Beklentileri boşa çıkmadı, infazı çok çabuk oldu, ama Cengiz Çandar'ınki biraz daha sürdü. Sonunda o da Sabah'tan gidecekti ama infazı gerçekleştirecek kişi bugün o siciline rağmen Sabah'ta yazmaya devam eden Erdal Şafak'tı. Çandar'ın bir yazısını sansürleyip, onu Genelkurmay'a jurnalleyen şimdiki başyazar Erdal Şafak..."

Herkes, Andıç nedeniyle Özkök'e yükleniyor.

Bu satırların yazarı da çok yüklenmiştir.

Fakat hiç kimse, Zafer Mutlu'dan ve olaydaki dahlini yeni öğrendiğimiz saygın başyazar Erdal Şafak'tan sözetmiyor.

Özkök, geç de olsa, yaptığı yanlışı farketti ve özür diledi.

Mutlu ve Şafak niçin susuyorlar peki?


Geri dön   Mesaj gönder   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi