T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Ç A L I Ş A N I N   S E S İ 23 MART 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 


Tahsin SINAV


İşyerimizde özürlü ve eski hükümlü çalıştırmazsak cezası nedir?

4857 sayılı İş Kanunu, işverenlerin, yasada belirtilen şartlar altında, özürlü, eski hükümlü ve terör mağduru istihdam etmelerini zorunlu tutmuştur. İşverenler ise bu zorunluluktan bir şekilde kurtulmaya çalışmaktadırlar. Çünkü bu istihdam zorunluluğu hem maliyet hem de yönetim sorunları doğmasına neden olabilmektedir. Ancak kanunkoyucu, sosyal nedenlerle istihdam zorunluluğunu tercih etmiş bulunmaktadır.

İş Kanunu'nun 30. maddesine göre, işverenlerin elli veya daha fazla işçi çalıştırdıkları işyerlerinde istihdam etmek zorunda oldukları özürlü, eski hükümlü ve terör mağduru kapsamında çalıştırılacak işçilerin toplam oranı, % 6'dır. Ancak özürlüler için belirlenecek oran, toplam oranın yarısından az (% 3) olamaz. Kanun genel ilkeyi ortaya koyduktan sonra Bakanlar Kurulu'nca oranların belirleneceğine yer vermiştir. Özürlü, eski hükümlü ve terör mağduru sayısının tespitinde aşağıdaki noktalara dikkat etmek gerekmektedir.

  • Aynı il sınırları içinde birden fazla işyeri bulunan işverenin bu kapsamda çalıştırmakla yükümlü olduğu işçi sayısı, toplam işçi sayısına göre hesaplanır.

  • Bu kapsamda çalıştırılacak işçi sayısının tespitinde belirsiz süreli iş sözleşmesine ve belirli süreli iş sözleşmesine göre çalıştırılan işçiler esas alınır.

  • Yeraltı ve sualtı işlerinde özürlü işçi çalıştırılamaz ve işyerlerindeki işçi sayısının tespitinde söz konusu yeraltı ve sualtı işlerinde çalışanlar hesaba katılmaz.

  • Özürlü, eski hükümlü ve terör mağduru çalıştırılması özel kanunla yasaklanmış işyerlerinde çalıştırılan işçiler, toplam işçi sayısının hesabında dikkate alınmaz (Yönetmelik, m.4).

  • Çalıştırılan özürlü, eski hükümlü ve terör mağduru işçiler, toplam işçi sayısının hesabında dikkate alınmaz (Yönetmelik/4).

  • Oranların hesaplanmasında yarıma kadar kesirler dikkate alınmaz, yarım ve daha fazla olanlar tama dönüştürülür.

  • Kısmi süreli iş sözleşmesine göre çalışanlar, çalışma süreleri dikkate alınarak tam süreli çalışmaya dönüştürülür. Özürlü, Eski Hükümlü ve Terör Mağdurlarının İstihdamı Hakkındaki Usul ve Esaslara İlişkin Tebliğ'in 3. maddesinde kısmi süreli çalışanların hesaplanması açıklanmıştır. Buna göre, işyerinde kısmi süreli iş sözleşmesine göre çalışanlar da varsa bunlar, çalışma süreleri dikkate alınmak suretiyle aylık fiili çalışma saati olan 195 saat üzerinden tam süreli çalışmaya dönüştürülerek, işyerinde tam süreli olarak çalışan işçi sayısına ilave edilir. Bu hesaplama sonucunda bulunacak işçi sayısında yarıma kadar olan kesirler dikkate alınmaz. Yarım ve daha fazla olan kesirler tama dönüştürülür.

  • Özürlü, eski hükümlü ve terör mağdurlarının işyerlerinde tam süreli olarak çalıştırılmaları esastır. Ancak, işyerlerinde kısmi süreli işçi çalıştıran işverenler, Özürlü, Eski Hükümlü ve Terör Mağdurlarının İstihdamı Hakkındaki Usul ve Esaslara İlişkin Tebliğ'in 4. maddesi hükümleri çerçevesinde kısmi süreli olarak özürlü, eski hükümlü ve terör mağduru istihdam edebilirler.

    İş Kanununun 30. maddesi, Yönetmeliğin 25. maddesi ve Tebliğ'in 9 maddesine göre, özürlü, eski hükümlü ve terör mağduru çalıştıran işverenlerden;

    a) Bakanlar Kurulunca belirlenecek oranların üzerinde özürlü, eski hükümlü ve terör mağduru istihdam eden,

    b) Elliden daha az sayıda işçi çalıştırmasına rağmen Kurumdan talepte bulunmak ve/veya tescil yaptırmak suretiyle özürlü, eski hükümlü ve terör mağduru çalıştıran,

    c) Çalışma gücünü % 80'den fazla kaybetmiş özürlü istihdam eden,

    işverenlerin, bu şekilde çalıştırdığı her bir özürlü, eski hükümlü ve terör mağduru için, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'na göre ödemesi gereken sosyal sigorta primi işveren hisselerinin % 50'si Hazinece ödenir.

    3. İstihdam Oranları:

    2004 ve 2005 yıllarında, Bakanlar Kurulu kararlarına göre, uygulanan oranlar, şöyledir:

    a. Kamu işyerlerinde özürlüler için % 4, eski hükümlüler için % 2 olarak;

    b. Özel sektör işyerlerinde özürlüler için %3, eski hükümlüler için %1, terör mağdurları için de %1 olarak belirlenmiştir.

    c. Özel sektör işyerlerinde kalan %1'lik oranın, işverenlerin tercihine göre, özürlü veya eski hükümlü çalıştırma yönünde kullanılabileceği öngörülüp, özel sektör işverenlerinin kararın yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde bulundukları yerdeki Türkiye İş Kurumu il ya da şube müdürlüğüne bildirdikleri tercihlerine göre işlem yapıldı.

    B-Bakanlar Kurulu, Resmi Gazete'nin 08.07.2005 tarih ve 25869 sayılı nüshasında yayınlanan 27/6/2005 Tarihli ve 2005/9077 sayılı Kararnamenin Eki Kararı'nda, 4857 sayılı İş Kanunu'nun 30. maddesine göre işverenlerin elli veya daha fazla işçi çalıştırdıkları işyerlerinde çalıştırmaları gereken özürlü, eski hükümlü ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun ek 1 inci maddesinin (B) fıkrası kapsamındaki terör mağdurları için öngörülen toplam çalıştırma oranının %6 olduğu; sözkonusu madde kapsamına giren işyerlerinde, oranlar, 01.01.2006 tarihinden geçerli olmak üzere, kamu işyerlerinde özürlüler için %4, eski hükümlüler için %2 olarak; özel sektör işyerlerine özürlüler için %3, eski hükümlüler için %1, terör mağdurları için de %2 olarak belirlenmiştir.

    İşyerinde özürlü ve eski hükümlü açığı bulunuyorsa ve yasal prosedüre uygun olarak kapatılmıyorsa, "Özürlü ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğuna aykırılık" nedeniyle, 4857 sayılı İş Kanunu'nun 101. maddesi uyarınca, Kanunun 30 uncu maddesindeki hükümlere aykırı olarak özürlü ve eski hükümlü çalıştırmayan işveren veya işveren vekiline çalıştırmadığı her özürlü ve eski hükümlü ve çalıştırmadığı her ay için, ilgili İŞKUR İl Müdürü tarafından, 2003 yılı hakkında 750,00 YTL, 2004 yılı hakkında 963,75 YTL, 2005 yılı hakkında 1.071,00 YTL, 2006 yılı hakkında 1.175,00 YTL idari para cezası verilir. Kamu kuruluşları da bu para cezasından hiçbir şekilde muaf tutulamaz.

    Geri dön   Mesaj gönder   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi