|
T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| G Ü N D E M | 28 MART 2006 SALI | ||
|
|
'İyi çocuktur' yararımıza olmadı
Meclis Komisyonu'na konuşan Şemdinli patlamasının sanıklarından astsubay Ali Kaya, Org. Büyükanıt'ın 'tanırım iyi çocuktu' sözü için "Bize faydası mı oldu zararı mı oldu siz takdir edin" dedi.
Meclis Şemdinli Araştırma Komisyonu Üyeleri Şemdinli olaylarından sorumlu tutulan astsubaylar Ali Kaya, Özcan İldeniz ve PKK itirafçısı Veysel Ateş ile görüştü. Edinilen bilgilere göre, Van Adliyesi'ndeki Baro Odası'nda gerçekleşen görüşmede Ali Kaya suçsuz olduklarını iddia ederken, kendilerinin cezaevine konduğunu ancak 'Örgüt militanı' Seferi Yılmaz'ın 'elini kollunu sallaya sallaya' gezdiğini savundu. Kaya, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın kendisiyle ilgili 'tanırım iyi çocuktur' sözünü değerlendirirken, "Bu sözlerin bize faydası mı oldu zararı mı oldu onu siz takdir edin" diye konuştu. Komisyon üyeleri, sanıklar Kaya ve İldeniz'e bölgede yaşanan 18 ayrı patlamayla ilgili ayrıntılı sorular yöneltti. Ali Kaya, bombalama sonrasında Veysel Ateş ile telefonla konuştuğunu yalanlarken "Bu iddia ispat edilsin suçu üstlenmeye hazırım" dedi. Kaya, eylem sonrasında 1 Kasım'daki patlamada PKK elamanlarının telsiz konuşmalarını komisyon üyelerine okudu. Kamuoyunda Şemdinli İddianamesi ve Büyükanıt'la ilgili tartışmaların kendilerini ilgilendirmediğini söyleyen Kaya, "Şu anda kendi davamızın derdine düştük. 4 Mayıs için gerekli olan savunmayı hazırlıyoruz" dedi. Kaya, olayı kendilerinin yapmadığını belirtirken, "Biz böyle bir şey yaptıysak başımıza gelenleri bilmez miydik? Öldürmek isteseydik bunun bin bir türlü yolu var. Gündüz pasaja girip bomba atmazdık" diye konuştu. Sıvacıoğlu'ndan eski savcı Kanadoğluna sert cevap Komisyon Başkanı Sıvacıoğlu, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun, komisyonun Anayasa'ya aykırı olduğu iddialarının hatırlatılması üzerine, "Biz bu konulara girmek istemiyoruz. Komisyon, TBMM tarafından kurulan bir komisyondur. TBMM'de grubu bulunan 3 siyasi partinin ortak önergesiyle kurulmuştur. Anayasaya aykırılık diye bir şey söz konusu değildir."
|
![]()
| ||||||||||||
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Kültür |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |