T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 29 MART 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Gecekondulara geçici altyapıya iptal

Anayasa Mahkemesi, 2006 bütçesinde yer alan 12 Ekim 2004'ten önceki gecekondulara, kullanma izni alınıncaya kadar geçici olarak su ve elektrik bağlanabilmesini öngören hükmü iptal etti.

12 Ekim 2004'ten önceki gecekondulara, geçici olarak su ve elektrik bağlanabilmesiyle ilgili karar iptal edildi.
Anayasa Mahkemesi'nin, CHP'nin başvurusu üzerine aldığı, 2006 bütçesinde yer alan, 12 Ekim 2004'ten önceki gecekondulara, kullanma izni alınıncaya kadar geçici olarak su ve elektrik bağlanabilmesiyle ilgili iptal kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anayasa Mahkemesi'nin CHP'li milletvekillerinin 5437 sayılı 2006 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davayı esastan görüştü.

Resmi Gazete'de yayımlanan Anayasa Mahkemesi kararında, 2006 bütçesinde yer alan 12 Ekim 2004'ten önceki gecekondulara, kullanma izni alınıncaya kadar geçici olarak su ve elektrik bağlanabileceğini öngören hüküm iptal edildi. Yüksek Mahkeme, yasanın bazı hükümlerinin iptaline de karar verdi.

Anayasa Mahkemesi'nin iptaline karar verdiği maddeler arasında, gecekondulara, kullanma izni alınıncaya kadar geçici olarak su ve elektrik bağlanabilmesini öngören hüküm de bulunuyor. İptal edilen ve aynı zamanda yürürlüğü durdurulan yasanın 32. maddesinin (m) fıkrası şöyle:

"12 Ekim 2004 tarihinden önce inşaat ruhsatı alınmış ve yapılmış olup, kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılara; yol, elektrik, su, telefon, kanalizasyon, doğal gaz gibi alt yapı hizmetlerinden birinin veya birkaçının götürüldüğünün belgelenmesi halinde, ilgili yönetmelikler doğrultusunda fenni gereklerin yerine getirilmiş olması ve bu Kanunun yayımı tarihinden itibaren başvurulması üzerine, kullanma izni alınıncaya kadar geçici olarak su ve/veya elektrik bağlanabilir. Bu kapsamda su ve/veya elektrik bağlanması herhangi bir kazanılmış hak teşkil etmez."

  • ANKARA (ANKA)

     GÜNÜN FIRSATI
    Ayrıntılı bilgi almak için hemen tıklayın! One Touch Ultra - Şeker Ölçüm Cihazı
    Çok kısa sürede (5 saniye) ölçüm yapabilme
  • Çok az miktarda kan örneği (1 mikrolitre) ile ölçüm
  • 10 adet strip test çubuğu ve çanta hediyeli
  • Çok kolay kullanım
    Ürünle ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın!
  • Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi