T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 29 MART 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hacı kıymete bindi

ATV'nin yayınlamaktan vazgeçtiği Hacı'nın Show ile anlaştığı haberleri ATV'yi çarkettirdi. Dizinin yayınlanacağı kanalın açıklanacağı basın toplantısı, ATV'yle görüşmeler yeniden başlayınca iptal edildi

28 Şubat sürecini anlatan Hacı adlı dizinin hangi kanalda yayınlanacağı hâlâ meçhul. Dört bölümü çekilen ve uzun bir süre ATV'de ekrana geleceği duyurulan, ancak yayınlanacağı gün ATV tarafından "ilkelerimize ters" denilerek ekrana getirilmekten vazgeçilen dizinin Show'la anlaştığı ve medyatava başta olmak üzere pekçok medya sitesinde Kurtlar Vadisi'nin yayın günü ve saatinde yayına sürüleceği duyurulmuştu. Ancak görünen o ki, Show'un Hacı'ya gösterdiği ilgi, ATV'nin aldığı karardan vazgeçmesine neden oldu.

Dizinin yapımcı firması Naz Film tarafından dün yapılması gereken ve dizinin yayınlanacağı kanalın açıklanacağı basın toplantısı, gazetecilere "ATV'yle görüşmelerin sürdüğü" gerekçesi gösterilerek iptal edildi.

"Postmodern darbe" olarak tanımlanan 28 Şubat sürecini anlatan ve karakterleri arasında, devlet ve dinle ilişkilerini uyum içinde yürüten, varlıklı bir adam olan Hacı, onun başörtülü üniversite öğrencisi kızı ve dindar oğlu gibi şimdiye dek ekranlarda pek karşılaşılmayan tiplemelerin bulunması ve dizinin hassas bir dönemden bahsetmesi nedeniyle daha yayınlanmadan ilgi çeken Hacı'nın ilk dört bölümü İstanbul, Kayseri, Konya ve Ankara'da çekilmişti.

SHOW TALİP OLUNCA

Dizinin yayın tarihi de 24 Mart 2006 Cuma günü olarak belirlenmişti. Ancak dizinin yayını ATV tarafından iptal edilmişti. Önceki gün ATV'yle yapılan görüşmede de kanalın diziyi yayınlamama konusunda ısrarlı olduğu öğrenilmişti.

Milliyet'ten Ali Eyüboğlu'nun yaptığı ve çeşitli internet sitelerinde yayınlanan habere göre de, yapımcı şirket Naz Film, Hacı için Show'la Kurtlar Vadisi günü için anlaşmıştı. Ancak Naz Film'in dün yapılacağını duyurduğu, Hacı'nın yayınlanacağı kanalın açıklanacağı basın toplantısı "ATV'yle görüşmeler sürüyor" gerekçesi gösterilerek iptal edildi.

Tuncel Kurtiz'in Hacı karakterini, Fikret Kuşkan'ın Faruk Gesili'yi, Aytaç Arman'ın Albay Zafer Atabay'ı canlandırdığı dizinin senaryosunu Cüneyt Ülsever'in aynı adlı kitabından uyarlayarak Berrin Tekdemir ve Kalemşörler yazıyor. Dzinin yönetmenliğini ise, Şahin Gök üstleniyor. Türkiye'nin yakın tarihine göndermeler yapan ve dolayısıyla televizyon seyircisinde de konuya nasıl yaklaşıldığı hususunda merak uyandıran dizinin, ATV'de mi Show'da mı kalacağı konusu ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

  • TELEVİZYON SERVİSİ


    Eli bıçak tutan çocuklar

    Fatih Can isimli ilköğretim okulu öğrencisinin arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin ardından çocuklar ve şiddet konusu masaya yatırılıyor. Ali Kırca'nın yönettiği Siyaset Meydanı'nda, öğrenciler, bakanlık yetkilileri ve uzmanlar okullarda şiddet konusunu tartışıyor.
    ATV / 23.30

    Nazlı Ilıcak'ın hazırlayıp sunduğu Sözün Özü de de okullarda şiddet konusunu ele alıyor. Programda ayrıca Merkez Bankası ataması, Erdem Başcı vetosu, Başbakan ve Kara Kuvvetleri Komutanı görüşmesi gibi konular ele alınıyor.
    KANAL 7 / 23.15


    İbre, Merkez Bankası'nda

    Mithat Bereket'in hazırlayıp sunduğu Pusula programında bu hafta, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası mercek altına alınıyor. Türkiye'nin en önemli bağımsız kurumlarından biri olan Merkez Bankası'nın dünü, bugünü ve geleceğinin incelendiği programda, 'Merkez bankaları tüm dünyada istikrarın sembolüyken, Türkiye'de neden Merkez Bankası Başkanı'yla ilgili problemler çıkıyor? Başkan seçiminde yaşanan gecikme ve belirsizliğin faturası ne olacak? Bu gecikme uzun vadede Türk ekonomisini nasıl etkileyecek?' gibi sorulara cevap aranıyor.
    Cnn Türk / 22.00


    CEMİLE
    15 yıl hapis yatan Cemile'nin çocuk hasreti

    Türkan Şoray ve Bulut Aras'ın rol aldığı Cemile başlıyor. 3 çocuk sahibi Cemile'nin işlemediği bir cinayetten 15 yıl hapis yatması ve sonra çocukları için verdiği mücadelenin anlatıldığı dizide, çocuklarını yurtlarda arayan Cemile bu olanlardan kendisini mahkum ettiren savcıyı sorumlu tutuyor.
    SHOW / 20.00


    AVRUPA YAKASI
    Aslı ve ekibi kulübeyi arıyor

    Gazanfer Özcan, Hümeyra ve Gülse Birsel'in rol aldığı dizide, Avrupa Yakası ekibinin Uludağ macerası bu hafta da devam ediyor. Kaybolan ekip, kulübeye varmaya çalışırken, Burhan ve Fatoş da birlikte donmaktan kurtulmanın yollarını arıyorlar.
    ATV / 20.00


    KEZBAN YENGE
    Muhtar, yardım kampanyasında

    Şensel Uykal ve Parkan Özturan'ın başrollerini üstlendiği dizide, Burhan köye geri dönüyor. Hacer'in Emre'ye platonik aşkı sürerken, Kezban Yenge felçli bir gence, tekerlekli sandalye almak için kampanya başlatıyor. KANAL 7/ 19.45


    Derin Darbe
    Meraklı küçük Leo'nun çektiği bir fotoğrafta bir kuyruklu yıldızın hızla dünyaya yaklaştığı görülür. Tek çözüm, bir uzay aracının kuyruklu yıldıza gitmesidir. Aracı komuta edecek olan kişi emekliye ayrılmış eski astronot Keeney olacaktır.
    Orj Adı: Deep Impact Yön: Mimi Leder, Oyn: Robert Duvall, Tea Leoni, Vanessa Redgrave, Elijah Wood, Morgan Freeman
    TGRT / 19.30

    Yarasalar
    Teksas'ta karanlık bir gecede, binlerce yarasa kasabayı dehşete boğar. Etobur yarasalar, önlerine çıkan her canlıyı yok etmektedirler. Doktor Sheila araştırmaları sonunda bir bilim adamının genetik virüs kullanarak yarasaları birer canavara dönüştürdüğünü anlar.
    Yönetmen; Louis Morneau, Oyn; Lou Diamond Phillips, Dina Meyer
    SAMANYOLU / 22.15

    Dörtlüler Çetesi
    Sadece kadın oyuncularla çalışan ünlü bir yönetmenin sahneye koyduğu bir Marivaux piyesinin provaları başlar. Oyunda rol alan dört aktris bir süre sonra oyundaki kişiliklerinin özel hayatlarını etkilediğini farkedeceklerdir.
    Orj Adı: Gang Of Four Yön: Jacques Rivette Oyn: Bulle Ogier, Benoît Régent, Fejria Deliba, Laurence Côte, Yapım Yılı: 1988
    Cnbc-e / 22.30

    Boğulmaktan Kurtarılan Adam
    Bir serseri tam intihar edecekken kurtarılır. Kurtaran aile bu adamı kendileriyle birlikte kalmak üzere evlerine davet eder. Serseri zamanla evde idareyi ele alır. Evin hanımı ile hizmetçisini kendine âşık eder ve daha sonra işler iyice karışır.
    Orijinal Adı: Boudu Saved From Drowning Yönetmen: Jean Renoir Oyn: Michel Simon, Charles Grandval (Drama)
    TRT 2 / 23.00

    Şu Kocaman Dünya
    Dan İreland'ın yönetmenliğini üstlendiği filmde, büyük bir aşk hikayesi anlatılıyor. Şu Kocaman Dünya'da, Batı Teksastaki bir kasaba öğretmeni ile 1930'ların en iyi basit hikayeler yazarı Robert E. Howard'ın aşkı hikaye ediliyor.
    Orj Adı: Whole Wide World Yön: Dan Ireland Oyn:Renee Zelweger, Helen Cates
    TRT 1 /00.55


     
      TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
    KANAL 7: (212) 612 90 90
    TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
    STV: (216) 344 85 60
    MELTEM TV: (212) 639 08 85
    FLASH TV: (212) 256 81 00
    CNN TÜRK: (212) 413 56 00
    STAR: (212) 413 50 00
    KANAL D: (212) 413 51 11
    atv: (212) 354 39 36
    SHOW TV: (212) 355 01 01
    tv8: (212) 288 51 52
    CNBC- e: (212) 335 00 00
    NTV: (212) 335 00 00
    TV5: (0212) 495 10 05
    HİLAL TV: (0212) 613 96 55
    RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
    ALO RTÜK: 178

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi