T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 6 MAYIS 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Alman vatandaşlığı sınavla olacak

Alman vatandaşlığına geçmek isteyen yabancılar artık bir kursu bitirmek zorunda kalacak. Yabancılar, Almanca ve Almanya hakkında dersler alacakları kurslarda başarılı olduktan sonra Alman vatandaşlığına geçecekler.

Alman vatandaşlığına geçmek isteyen göçmenler için standart belirlendi. Almanya'da düzenlenen Eyalet İçişleri Bakanları toplantısında, Alman vatandaşı olmak isteyen yabancılarda Almanca ve Almanya'ya dair temel bilgilere sahip olmaları gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.

Bu çerçevede Alman vatandaşlığına geçmek isteyen yabancıların bu bilgilere sahip olması için "vatandaşlık kurslarının" açılmasına karar verildi.

Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schauble başkanlığında, Bavyera'daki iki günlük toplantının sonunda uzlaşan eyalet İçişleri bakanları, Alman vatandaşlığına geçiş ve uyum tüm Alman eyaletlerinde, Alman vatandaşlığına geçiş uygulamalarının tek tip hale getirilmesine karar verdi.

Konferansın dönem başkanı Hristiyan Sosyal Birlik partili Bavyera İçişleri Bakanı Günther Beckstein, düzenlediği basın toplantısında, Alman vatandaşlığına geçmek isteyenler için Almanya'daki bütün eyaletlerde vatandaşlık kurslarının açılacağını bu kursların standart hale getirileceğini ifade etti.

Vatandaşlık kurslarında Almanca, Almanya tarihi ve Alman anayasası gibi derslerin verileceği belirtilirken, kursların tam içeriğinin Alman Federal Göç ve Mülteci Dairesi tarafından belirleneceği bildirildi.

KURSTA SINAV YOK BAŞARI BELGESİ VAR

Bir süre önce bir eyalette başlayan Vatandaşlık Sınavı uygulamasına bazı Alman partilerden, insan hakları örgütlerinden ve Almanya'daki Türk gruplardan gelen tepkilerin ardından, açılması planlanan vatandaşlık sınıflarından mezun olacak kişilere birer başarı belgesi verilmesine karar verildi. Ancak dil konusunda hala bir sınavın yapılması bekleniyor.

Almanya'da 1970 yılından bu yana 3,2 milyondan fazla, geçtiğimiz yıl da 130 bine yakın yabancının Alman vatandaşlığına geçtiği bildirildi.

  • BERLİN (ANKA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi