T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 6 MAYIS 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Irak sokaklarından

Tartışma programı Söz Sizde'de Türkiye'nin güvenlik gündeminde acil hale gelen Kuzey Irak konuşulurken, gezi programı Ayna'da Irak sokaklarından izlenimler ve savaşın etkileri ekrana geliyor

Bu akşam ekranlarda Irak var. Tayfun Ertan'ın sunumuyla ekrana gelen Söz Sizde'de uzmanlar ve akademisyenler Kuzey Irak ve İran'daki gelişmeleri değerlendirirken, Saim Orhan'ın sunduğu gezi programı Ayna'da Irak sokaklarından izlenimler ve bölgede savaşın etkileri ekrana getiriliyor. Tartışma programı Söz Sizde'de bölgede yaşananlar ışığında Türkiye'deki güvenlik gündemi ele alınıyor.

ABD VE İRAN GÖRÜŞMELERİ

Kuzey Irak'ta PKK'ya karşı yürütülen askeri müdahalelerin ele alındığı Söz Sizde'de, nükleer krizle uğraşan İran'daki gelişmeler ele alnıyor. Programda ayrıca Türkiye'nin, Amerika ve İran ile yaptığı görüşmeler masaya yatırılıyor.
Cnn Türk / 22.00 Saim Orhan'ın sunduğu Ayna'da ise Irak'taki savaşın izleri ekrana taşınıyor. Bu hafta Kuzey Irak'taki yolculuğuna Kerkük ve Süleymaniye şehirleri ile devam eden Ayna ekibi, Saddam döneminde 7 yıl askerlik yapan bir askerle söyleşi yayınlıyor. Kerkük'teki benzin kuyruklarını ekrana taşıyan programda, bölgedeki yaşam ekrana getiriliyor.
SAMANYOLU / 23:10


İçimdeki iç savaş

Ünlü yönetmen Ang Lee'nin Amerikan iç savaşını ele aldığı Şeytanla Yolculuk adlı filmi bu akşam ekranda. Film, savaşanların iç dünyalarındaki çatışmaları ve savaşa olan inancın kayboluşunu anlatıyor.

Amerika tarihinin dönüm noktalarından birine, ülkeyi ikiye bölüp Kuzeylileri ve Güneylileri birbirine düşüren İç Savaş yıllarına ışık tutan Şeytanla Yolculuk bu akşam ekranda. Bu savaşa taraf olanların her birinin kendi karmaşık şahsi nedenleri olduğu, pek çoğunun Kuzey'in kazanmasının kaçınılmaz olduğunun farkında bile olmadığı ya da buna aldırmadığı gibi ilginç bir savı olan film, yetenekli Tayvan asıllı yönetmen Ang Lee'nin bir eseri. Aşk ve Yaşam , Buz Fırtınası, Kaplan ve Ejderha gibi filmleriyle tanınan Lee, filmi Daniel Woodrell'in tarihi romanından sinemaya uyarlamış. Sivil savaş sırasında Kuzey İttifakı'na katılan tek güney eyaleti olan Missouri'de geçen film, Güneylilere destek veren, başıbozuk ve isyankar bir çete grubunun öyküsünü anlatıyor. Kendilerine Bushwhackers diyen çete üyeleri, Güney Ordusu'na resmen katılmıyor fakat Kuzeylilere karşı baskınlar düzenleyerek bir şekilde savaşın içinde yer alıyor. Öncelikle Jake Roedel, Jack Bull Chiles, George Clyde ve özgürlüğüne kavuşmuş siyahi köle Daniel Holt'tan oluşan grubun katıldığı bir çiftlik düğünü sahnesiyle açılan filmde, Kuzeyliler düğünü basıyor ve çiftlik alev alev yanıyor, çiftliğin sahipleri de öldürülüyor. Roedel ve Chiles intikam almak isterken, kendisi de Güneyli olan Clyde, daha temkinli davranıyor. Film, bu grubun baskınlarını, kendi aralarındaki çatışmaları, yaşanan aşkları, ölümleri ve savaşa olan inancın kayboluşunu anlatıyor.

Film, benzerlerinden farklı olarak Kuzey- Güney iç savaşını, içinde savaşan kişilerin pek de ulvi olmayan şahsi nedenlerini de anlatarak aktarıyor.

ŞEYTANLA YOLCULUK

Orj Adı: Ride with the Devil, Yön: Ang Lee, Oyn: Tobey Maguire, Skeet Ulrich, Simon Baker-Denny, Jeffrey Wright, Jewel Pitt,
TV 8 / 21:30


Hülya Avşar Show başlıyor

Hülya Avşar Show uzun bir aradan sonra bu akşam TGRT ekranlarında izleyiciyle buluşuyor. Hülya Avşar'ın hazırlayıp sunduğu talk show programında konuklarla ilginç sohbetler ekrana geliyor. Bu ilk bölümün konukları ise Deniz Seki, Burhan Öçal, Haldun Dormen, Cem Yıldız ve psikiyatrist Cem Mumcu oluyor.
TGRT / 21.30


Şoray'da karga sorunu

Şoray Uzun Yolda bu hafta İzmit, Adapazarı ve Kütahya'dan sesleniyor. İzmit'in en işlek caddesini işlemez hale getiren karga sorununa el atan Şoray, Adapazarı Bekirpaşa'daki tüm kına gecelerine giden Belediye Başkanı'yla sohbet ediyor. Programda ayrıca Kütahya Gediz'in böbrek taşı düşüren suyunun sırrı anlatılıyor.
KANAL 7 / 19.45


Genç kalem Günday'la

Yeni nesil edebiyatçıları izleyicilarle buluşturan Genç Kalemle'de bu hafta Hakan Günday'a yer veriliyor. Edebiyatın kara çocuğu olarak bilinen Hakan Günday, yazmaya ilk başladığı zamanları, kurgu, dil, üslup ve roman üzerine düşüncelerini anlatıyor. Programa ayrıca Günday'ın arkadaşları ve editörleri katılıyor.
TRT 2 / 22.30


YAĞMUR ZAMANI
Çocuğu kurtulan Fırat, Eylül için dua ediyor

Başrollerini Tamer Karadağlı ve Azra Akın'ın üstlendiği Yağmur Zamanı'nın bu son bölümünde, Eylül'ün bebeğinin hayata sarılması herkese derin bir nefes aldırır. Eylül hastanede yaşam mücadelesi verirken, beklenmedik bir konuk, Eylül'ün umudu olur. Her şey Eylül'den gelecek habere göre değişecektir.
SHOW / 22.00


KUŞ DİLİ
Yunus, kaçırılan Fidan'ı kurtarabilecek mi?

Müjde Ar, Cemil Özbayer ve Hande Subaşı'nın rol aldığı dizide, Fidan'ı kaçıran Bedri, onu kötü emelleri için kullanmayı planlıyor. Fidan'ı hazırlayan ve ona makyaj yapan kadın, Fidan'daki telefonu görüp alıyor. Yunus ise Fidan'ın yerini ve kimlerin elinde olduğunu öğreniyor.
ATV / 22.10


HAYAT TÜRKÜSÜ
Hayat düğünde kendini silahın önüne atıyor

Devin Özgür Çınar ve Tolga Evren'in rol aldığı dizide, Hayat'la Yusuf birbirini bir türlü anlamıyor. Ayşe düğünü yaklaşırken, Gazi ile kaçmak için Hayat'tan yardım istiyor. Düğünde tam kaçarlarken İsmail silahını çekince Hayat silahın önüne atlıyor.
TRT 1 / 20.05


Oscar Wilde'in Yargılanması
İrlandalı ünlü yazar Oscar Wilde'ın 19. yüzyılda Queensburry Marki'sine karşı verdiği hukuk mücadelesini anlatan filmde, dava sırasında yaşananlar, beş yıllık mahkumiyet kararı ve yazarın ölümüne kadar uzanan acılı cezaevi süreci işleniyor.
Orj Adı: The Trials Of Oscar Wilde Yön: Irving Allen - Ken Hughes Oyn: Peter Finch, Yvonne Mitchell, James Mason
Cnbc-e / 19.15

Müfettiş Gadget
John, biraz saf bir güvenlik görevlisidir. Laboratuardaki sıkıcı işi, Dr. Claw'ın robotlarını laboratuara göndererek oradaki bilgileri çalmaya çalışmasıyla değişir. Robotların peşine düşen John'u büyük bir macera beklemektedir.
Yönetmen: David Kellogg Oyuncular: Matthew Broderick, Rupert Everett Yapım Yılı: 1999 Türü: Macera - Komedi
SAMANYOLU / 21:30

Kara Delik
Dr. Thomas'ın yeryüzünde kara bir delik yaratma deneyi sonunda laboratuvar infilak eder ve Dr. Soderstorm dahil herkes hayatını kaybeder. Ölen doktorun kızı Eva, aynı deney için harekete geçen Thomas'ı durdurmak için mücadele verir.
Orijinal Adı: Void Yönetmen: Gilbert Shilton Oyuncular: Adrian Paul, Amanda Tapping Türü: Macera - Aksiyon
STAR / 23.40

Güzel Joe
Bronx'da yaşayan İrlanda asıllı Joe aynı günde beyninde tümör olduğunu ve karısının kendisinden boşanmak istediğini öğrenir. Bunun üzerine riskli ameliyat öncesindeki bir haftayı önüne çıkan ilk serüvene atılarak geçirmeye karar verir.
Orijinal Adı: Beautiful Joe, Yönetmen: Stephen Metcalfe Oyuncular: Sharon Stone, Billy Connolly Türü: Macera
TRT 1 / 00.35

Yenilmez
Monroe Hutchens, ömür boyu hapse mahkum olmuş bir boksördür. Son dünya ağır siklet boks şampiyonu da aynı hapishanededir. Hapisanedeki bahisçiler ve mafya bu ikili için bir maç ayarlarlar. Kimin yenilmez olduğu ortaya çıkacaktır.
Orijinal Adı: Undisputed Yönetmen: Walter Hill Oyuncular: Wesley Snipes, Ving Rhames, Petrer Falk Türü: Macera
SHOW / 01.30


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 448 90 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
KON TV: (0332) 444 01 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi