T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A N K A R A ' D A   Ş A F A K 8 MAYIS 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

ANKARA'DA ŞAFAK
Bilal ÇETİN - Abdülkadir SELVİ

Oğlu Başbakan, kızı Bakan olan anne

Başbakan Erdoğan'ın Denizli'ye yolu düştüğünde ziyaret etmeden geçmediği tek insan Denizli Huzurevi'ndeki Güldane teyze.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da Denizli'deki temasları sırasında Güldane hanımı ziyaret edip, bir kahvesini içti.

Huzurevindeki odasının duvarına Başbakan Erdoğan'la olan büyük boy fotoğrafını asan Güldane hanım, Çubukçu'ya, "Ankara'ya gidince, oğluma selam söyle, bakan kızım" demiş.

Güldane hanım huzurevinde ama yalnızlık çekmiyor. Çünkü Başbakan olan bir oğlu ve Bakan olan bir de kızı var. Tabii bir de Başbakan Erdoğan'ın hediye olarak gönderdiği dijital fotoğraf makinası. Kendisini ziyarete gelenlerin, eşinin, dostunun fotoğrafını çekiyor.

Güldane hanımı ziyaret eden Bakan Çubukçu, Ankara'ya dönünce Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısına girerken Başbakan Erdoğan'a Güldane hanımın selamını iletmiş.

Başbakan da unutmamış Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Güldane hanımı arayıp, halini hatırını sormuş.

Salı günü sabah Bakan Çubukçu'nun telefonu çalmış. Arayan Güldane hanımmış. "Sağol Bakan kızım" demiş. "Başbakan aradı, bu kadar hızlı olacağını sanmıyordum" demiş.


ABD'ye 'keser değil testere gibi ol' tavsiyesi

Kabinede yer alan bir bakan ABD'nin büyükelçisi Ross Wilson'un bir talebine şu anlamlı atasözü ile yanıt verdi:

"Keser gibi olma hep bana hep bana. Testere gibi ol bir bana bir sana."

'He's a Lady' programına en sert tepkiyi veren AK Parti Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin, Hülya Avşar'ın programına davet edilmesine rağmen katılmadı. Tekin nedenini "Seviyesiz programda işim yok" diye açıkladı.


Haberal için değer mi baba?

9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 'Başörtülüler Arabistan'a gitsin' sözleri tepkilere yol açtı. Ama herkes Demirel'in neden böyle bir çıkış yaptığını merak etti.

Demirel'in neden böyle bir çıkış yaptığını yıllarca Demirel'le siyaset yapan ve "Demirel'in bir kahır dönemi adamları vardır, bir de ikbal dönemi" diyen AK Partili bir isme sorduk. "Niçin yapacak? Mehmet Haberal'ın başkanlığındaki yeni oluşuma zemin oluşturmak istiyor" cevabını aldık.

Demirel'in, Kurban Bayramı süresince Mehmet Haberal'ın sahibi olduğu Kızılcahamam'daki Patalya Otel'de nabız yoklaması yaptığını hatırladık. Demirel'i burada eski Adalet Partililerin dışında bir tek İstemihan Talay ziyaretine gelmişti.

Bayram operasyonu başarısızlıkla sonuçlandı. Ama yine de Demirel'in merkez sağ ve merkez solu Mehmet Haberal'ın başkanlığında kurulacak bir partide birleştirme çabasını sürdürdüğü konuşuluyor. Demirel'in siyaset arkadaşı olan AK Partilinin sözleri ise hâlâ kulaklarımızda çınlıyor: "Haberal için değer mi bunlara Baba!"


Anavatan dağılıyor mu?

Emin Şirin Anavatan Partisi'nden istifa etti. Erkan Mumcu'nun Emin Şirin'i otel lobisinde Cem Uzan ile yakalamasının ardından Şirin'in istifa ettiği söylendi. Emin Şirin, istifası ile bu olayın bir ilişkisinin olmadığını açıkladı.

Emin Şirin, Erkan Mumcu ile uzun süredir sorunlar yaşıyordu. İstifasından bir gün önce İstanbul'da kahvaltıda bir araya gelmişti. Kahvaltıda Mumcu'nun Anavatanlı 5 belediye başkanından parti için il binası satın almalarını istemesi Şirin ile Mumcu arasında sert tartışma yaşanmasına neden oldu.

Başkanlık Divanı toplantısının iptal edilmesine rağmen kendisine haber verilmeyen ve genel merkezde saatlerce bekleyen Şirin "Erkan Mumcu gelip benden özür dilemezse bu genel merkeze adımı atmam" dedi. Mumcu da Şirin'in odasına kadar giderek özür dilemek zorunda kaldı. Anavatan'da istifaların devam edeceği konuşuluyor. Sırada İstanbul Milletvekili Göksal Küçükali var. Afyon Milletvekili Reyhan Balandı ve Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan da rahatsız isimler arasında. AK Parti'nin kapılarını açması halinde Turan Tüysüz'ün hemen AK Parti'ye katılacağına dikkat çekiliyor.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi