T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 24 MAYIS 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Arabistan'a gitmek Demirel'e kısmetmiş

Başörtülü öğrenciler için "Arabistan'a gitsinler" diyen Demirel, İKÖ'nün davetlisi olarak Suudi Arabistan'a gidiyor. Demirel'in bu yolculuğu "ilahi adalet" olarak değerlendiriliyor

Türbanlı öğrenciler için sarfettiği, "İlle de başı bağlı olarak okumak isteyen varsa Suudi Arabistan'a gitsin" açıklamasıyla büyük tepki toplayan eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 2006 yılı Ekim ayında İslam Konferansı Örgütü'nün toplantısında örgütün Yüksek İstişare Kurulu'nda yer almak için Suudi Arabistan'a gidecek olması, "Allah'ın taktiri" olarak değerlendirildi.

BELKİ İYİ DÖNER

Demirel'in cumhurbaşkanlığı sırasında bir dönem başdanışmanlığını yapan Sağlık-İş Başkanı Mustafa Başoğlu, "Arabistan Mekke ve Medine dolayısıyla önemli, kutsal yerlerdir. Demirel'in 'Başörtülüler okumak istiyorlarsa Suudi Arabistan'a gitsinler', şeklindeki açıklamasını doğru bulmamıştım. Ancak Allah'ın taktiridir ki bu kızlardan önce Demirel oraya gidecek. Belki Mekke'ye geçip Kabe'de tavaf yapacak, Hz. Peygamber'i ziyaret edecek. Belki o zaman bunlar kendisinde farklı bir sonuç verir ve daha olumlu fikirlerle döner" dedi.

İRONİK CİLVE

Mazlum-Der Genel Başkanı Ayhan Bilgen, Demirel'in başörtülüler için gösterdiği Suudi Arabistan adresini inanan herkes için memnuniyetle ve onurla gidilecek bir yer olduğunu gözardı ettiğini belirterek, "Tahkir edici, aşağılayıcı söyleminin neticesinde tam bir ironik cilveyle karşı karşıya kalmıştır. Demirel başörtülülerin sürgüne gönderileceği yer olarak gösterdiği bir beldeye giderek, siyaseten de kendi önünü kesecek olan bu imajı yıkmaya çalışacaktır" dedi.

  • ALİ AYVAZ / ANKARA

    Arabistan da onu kurtaramaz

    "Demirel, Arabistan'a gitmişken bir de Umre yaparsa çok iyi olur" diyen Hasan Celal Güzel, "Belki artık ortalığı karıştırmaktan, kızlarımızı Arabistan'a ihraç etmekten vazgeçer. Bu millet de onu, emri hak vaki olduğu zaman arkasından hayır duası eder. Aksi taktirde hala seksen küsür yaşında ortalığı karıştırıp Cumhurbaşkanı olmaya çalışırsa Arabistan'a gitmek de onu kurtaramaz. Arabistan'da Kabe'yi tavaf ederken oturup bunu bir düşünsün. Bir de aman dikkat etsin ordaki başörtülü kızların başörtülerini açmaya da kalkmasın" dedi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi