T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A N K A R A ' D A   Ş A F A K 27 MART 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

ANKARA'DA ŞAFAK
Bilal ÇETİN - Abdülkadir SELVİ

Her yasa bir taya malolursa

At Yarışları Yasası Perşembe günü Meclis'ten geçti ama İstanbul Milletvekili İnci Özdemir'e de bir taya mal oldu. Ancak bu işte 'Ankara Şafak'ın da bir payı olduğu ortaya çıktı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e hediye edilen ve 'İksir' adını alan Tay'la ilgili hikayeyi okumuştu AK Parti milletvekilleri...
Kuliste önce Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, "Abla ben de tay isterim. Bütün bakanlar almış" dedi. Bunun üzerine gözler İnci Özdemir'e döndü. Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı olan İnci Özdemir, Abdullatif Şener, Mehmet Ali Şahin ve Nimet Çubukçu'nun yarış atları olduğunu söyledi. Bu arada eski TİGEM Genel Müdürü olan AK Parti Ordu Milletvekili Cemal Uysal, "Atı al ama aylık 2 milyar masrafı olur ha" diye Çerçi'yi uyardı. "O zaman demek ki benden masraflı" diyen Çerçi yavaş yavaş oradan uzaklaşmaya hazırlanıyordu ki İnci hanım, "Korkma ben sana kendi tayımı veririm. Hem de 100 milyona" dedi.

Bu arada İnci Özdemir'in 5 tane yarış atı olduğunu da öğrenmiş olduk. Öğrendik öğrenmesine de Çerçi'nin gözü korkmuştu bir kere: "Abla masraflarını düşüneyim bi" dedikten sonra oradan uzaklaştı. Ama uzaktan Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa geliyordu. Daha, "Bak tay isteyecek" demeye kalmadan Fatsa, "Abla tay vermezsen bu yasa çıkmaz" diye kestirip attı.

İnci Özdemir, "Yapma, seninle anlaşırız" dedi. Fatsa kararlı olduğunu göstermek istiyordu: "Hükümeti, komisyonu oturtmam, bu yasa çıkmaz..."

Özdemir, eğildi Fatsa'nın kulağına bir şeyler söyledi. Eyüp Fatsa bu kez, "Tamam. Bu yasanın önünde kimse duramaz" dedi. Ve gerçekten de öyle oldu. Hem de gece çalışma kararı alınmasına karşın At Yarışları Yasası Fenerbahçe-Galatasaray maçından bile önce bitti.
Yasa çıktı ama İnci hanıma da bir taya mal oldu.


Şifreler çözülüyor

Doğan Grubu gazetelerinin AK Parti milletvekillerini manşetlere taşıması dikkatimizi çekiyordu. Önce Fazıl Karaman manşetlere taşındı. Ardından Öner Gülyeşil ile ilgili haberleri gördük. Son olarak ise Sadullah Ergin ile ilgili haberler manşetlere taşındı. Kuliste dolaşırken AK Parti'li bir milletvekili yanımıza gelerek "Doğan Grubu gazeteler bize neden vuruyor biliyor musunuz" demesin mi? 'Neden' diye sorduk. "Hükümet, akaryakıt kaçakçılığının üzerine gitmeye karar verdi. Hükümete ve bakanlara vuramıyorlar. Ama milletvekillerine vurmakta sakınca görmüyorlar. Şifre akaryakıt yani" demesin mi?


MYK'nın hediyesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın saatinin değiştirmesi medyanın gözünden kaçmadı. Erdoğan'ın Franck Muller marka saati yerine Ulysse Nardin marka saat kullandığı görüldü. Başbakan Erdoğan'ın yeni saatinin sırrı ise ortaya çıktı. Doğum günü hediyesi. Başbakan Erdoğar, 27 Şubat'ta 54 yaşına girdi. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ise Erdoğan'a doğum günü sürprizi yapmak istedi. Erdoğan'a en güzel doğum günü hediyesinin bir saat olacağına karar verildi. Ulysse Nardin marka saat Erdoğan'a 27 Şubat'ta yapılan MYK toplantısı sırasında takdim edildi.


Tevfik Diker, Uzan'ın yolsuzluklarını bulacaktı!

Tevfik Diker Ankara'nın kulağı delik siyasetçilerinden birisi. DYP'den ANAP'a, CHP'ye kadar hemen hemen her partide neler olup bittiğinden haberi olan bir isim. Tevfik Diker'i DYP'de bir grubun Tansu Çiller'i tekrar partinin başına geçirme çabalarını konuşmak üzere aradık. Muhalifler AP'nin kuruluş yıldönümü olan 11 Şubat'ta saat 11.00'de Çiller'in yalısının önünde toplanmayı planlıyorlardı. Tevfik Diker'in gelişmelerden haberi vardı ancak o daha çok AK Parti iktidarının yapacaklarıyla ilgiliydi.

Tevfik Diker "Getirsinler beni yolsuzluklarla mücadelenin başına Uzanların her şeyini ortaya çıkarayım" dedi. "Başbakan Tevfik Diker benim yolsuzluklarla mücadeleden sorumlu müşavirim desin. Başbakanlık'tan da bana bir oda versinler, o zaman Uzanların ne yolsuzlukları varmış çıkarayım ortaya" diye konuştu. Bu konuşma sadece iki kişi arasında kalmadı. Ünlü bir gazeteciye de aktarıldı. Aradan tam 3 hafta geçti. Bir de baktık ki, Tevfik Diker DYP'den istifa edip, Genç Parti'de Cem Uzan'ın yardımcılığı görevini üstlenmiş.

Biz, "İktidarın sağlamadığı olanağı elde etti, Uzan'ın yakınında olup, yolsuzluklarını ortaya çıkaracaktır" diye düşünürken, 'Askerler Genç Parti'ye girmemi istedi' şeklinde bir açıklama yaptı. Ancak bu açıklamanın henüz mürekkebi kurumadan Genelkurmay'ın yalanlaması geldi.


Unakıtan'ın elini öpen milletvekili

Meclis Genel Kurulu'nda geçen hafta ilginç bir olay yaşandı. AK Parti Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşoğlu, Maliye Bakanı Unakıtan'ın elini bütün milletvekillerinin gözünün önünde öptü. Özelleştirme kapsamında olan Tekel'in Fethiye'deki binasını okul yapmak isteyen Terzibaşıoğlu, Unakıtan'ın yanına gidip "Bu binayı ver elini öpeceğim" dedi. Biraz düşünen Unakıtan da "Verdim, gitti" deyince Terzibaşıoğlu'nun Unakıtan'ın ellerine sarılıp öpmesi de bir oldu.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi